2010/03/10

NÄR DUMHETEN FÅR 16 ANSIKTEN


Efter att ha retat upp rabiatfeministerna häromdagen så är det väl dags att reta upp en annan grupp som är minst lika korkade - de så kallade Hammarby-fansen som denna soliga dag stormade AIK:s träning enbart för att läxa upp en spelare som använt sig av sin valfrihet. Uruguayen Sebastián Eguren har tidigare spelat så pass vacker fotboll i Hammarby att det blev proffsspel i Spanien och när sedan längtan efter Stockholm blev så stor så spelade inte längre Hammarby i allsvenskan... Valet måste väl ha varit enkelt?

Jag är själv hammarbyare, jag älskar laget som Gud måste ha glömt bort. För trots att Bajen tillhör de mest folkkära lagen i landet så kan det nästan aldrig gå bra för vårt älskade Hammarby. Med en stor och trogen publik så borde laget ha en stabil ekonomi, men det har man inte. Med många hängivna eldsjälar så borde man kunna hitta en styrelse och ett ledarskap som kan utveckla klubben, men det kan man inte. Med ett stöd från spelare nummer 12 så borde man kunna ha ett lag som presterar, men det har man inte - heller...

Det är lätt att förstå frustrationen hos de som lever för sitt älskade Hammarby fullt ut, som skänker sin kärlek men som alltid dumpas på sophögen av klubben i vårt hjärta. Men vänd frustrationen åt rätt håll, mot den styrelse och den klubbledning som vanskött Hammarby så till den milda grad att vi inte längre får vara med i fotbollens finrum. Det går inte att hitta ursäkter för det som Hammarby Fotboll har gått igenom under de senaste åren - där ekonomin rasar ihop som ett korthus, där de fåtaliga stjärnorna säljs till underpriser för att hålla konkursen borta. Om det är några som förtjänar att man dyker upp oförhappandes och börjar gapa så är det just det gänget som ledde Hammarby i fördärvet.

Sebastián Eguren ville uppenbarligen tillbaka till Stockholm, och på vilket sätt kan den mest hjärnskadade så kallade Bajen-supportern få det till att vårt Hammarby ens var ett tänkbart alternativ? Vi skulle absolut inte ha råd att matcha hans lönekrav, hur skulle vi kunna det när vi släpper spelare med ännu mindre anspråk. Vi skulle inte kunna matcha Egurens ambitioner att spela "topp"-fotboll för att ha en chans att följa med Uruguay till VM i Sydafrika. Visst är inte allsvenskan "topp"-fotboll i mina ögon, men den serie där Hammarby lär få harva vidare tills dess ekonomin har sanerats är en gärdsgårdsserie - punkt.

Man kan därför ifrågasätta vad 16 uppenbart intelligensbefriade herrar hade att göra på Skytteholm för att konfrontera Sebastián Eguren som bara tagit sig friheten att välja sin arbetsgivare. De 16 vacuum-skallarna borde istället vara tacksamma för det arbete som Eguren gjorde för Hammarby för några år sedan, och fatta att vår klubb hade varit ett alternativ ifall vi hade 1) spelat i Allsvenskan 2) kunnat betala en marknadsmässig lön och 3) visa upp klubben som välskött och med ambitioner. Idag kan inte Hammarby möta något av de tre kriterierna som förmodligen hade inneburit att Eguren hade valt de grönvita istället för de svartgula.

Dessa 16 personer skämmer ut sig själva och laget de säger sig stå upp för, förblindade av något som påstås vara en bländande kärlek till klubben så ger man sig på någon som absolut inte har någon som helst skyldighet att ställa upp för Hammarby - livegenskapen är avskaffad sedan länge. Låt Eguren ta sin karriär vid liv i ett annat lag även om det laget tillhör våra mest föraktade motståndare. Ta istället och bekymra er för hur i helvete vi skall kunna länspumpa vårt sjunkande skepp Hammarby...

Länkar: SvD, AB1, AB2, AB3, Expr1, Expr2, Expr3, DN

4 kommentarer:

Peter Högberg sa...

Som obotlig Hammarbyare så vill jag bara göra en liten anmärkning. Ett riktigt Bajenfan gör inte sådant!

Fredrick Larsson sa...

Tycker du är lite väl hård mot bajarna nu. Ni snittar 10-15k per säsong och 16 st knallar iväg till Skytteholm.

Tokmoderaten sa...

Det har du så rätt i Högberg!

Och Fredrick, korrekt observation - men dessa 16 drar dessvärre ner alla oss andra i skiten.

Sven Tycker sa...

Jag trodde först att det var TV-töntarna Filip och Fredrik som gjort ett inslag och ville ha förhandspublicitet. Men se'n såg jag att det var i Stockholm, och då förstod jag att det faktiskt var på riktigt.