2008/03/29

STÖRRE STAD=STÖRRE HJÄRNA?


Frågeställningen kan synas vara elak men det måste ändå ligga något bakom nyheten att alliansen växer sig starkare och starkare i rikets storstadsområden på bekostnad av den socialdemokrati som efter mer än 18 månaders eftervalsanalys ännu inte kommit ett steg närmare en egen politik.

I Stockholm, Göteborg och Malmö vaknar folk upp, och inser var man finner sin politiska frälsning. Inte bara namnet på ett öl förenar, numera även den insiktsfulla politiska hemvisten. Nu väntar vi bara på att lantisar, lappar och de andra svenskar som lever i och av naturen skall finna den rätta vägen. Kul är det iallfall, och det bådar speciellt gott för min hemkommun Sundbyberg. Sundbyberg styrs idag icke i enlighet med den viljeriktning som väljarna visade i september 2006. Två avhoppare svek väljarkåren och en av dessa, Hr Spira, belönades även med ett antal olika platser i nämnderna...

Det är bara tragiskt att det kan komma att ta ytterligare 2 år innan även Sundbyberg styrs efter de demokratiska spelregler som gäller i övriga delar av Svea Rike.
Men den som väntar på något gott...

2 kommentarer:

noctivagus sa...

Saken är den om jag får vara ärlig är att sossarna har bara en argumentation och den bygger på att måla upp en falsk bild och så skrämmas med den. Sossarna baserar sin existens på "arbetare". Det är rätt tragiskt eftersom man då inte ser individer. socialdemokratin är likt en doktrin på landet. Det är inte en fråga om logik eller ifrågasätta utan här är det tacka och svälja allt. Jag vet jag kommer från en bondhåla själv. Man utnytjar "arbetare" mer än att jobba för dom. Man ser dom som ett medel för att nå ett mål, nämligen makt. Men den som har ögon att se, ser att valet av Mona var rens skär hyckleri. Hur kan hon bli statsminister när borgliga statsråd fått avgå för mindre???

Mattias Lönnqvist sa...

Det kan vara värt att notera att Michael Spira inte längre står som "ledamot utan partibeteckning" (dvs politisk vilde) i diariet utan att han numera anges som socialdemokrat.

Arne Wijkman står dock fortfarande kvar som utan partibeteckning.