2010/11/02

DET ENA BARNSLIGA DREVET EFTER DET ANDRA


Men bollen var ju inne...!

Knappt har drevet efter den fantastiska Fia Arkelsten börjat lägga sig förrän ett nytt börjar ta fart. De resor som Fia blev bjuden på var för tråkiga och korrekta för att kunna klassas som något som påminner om mutbrott, och frågan är väl då hur man ser på en drös med gratisbiljetter till Stockholm Open åt en annan kvinnlig politiker...?

Visst är tennis en rätt tråkig sport att titta på, men bra mycket mer spännande en ett rundabordssamtal i en fransk byhåla om jag får tycka till. När nu kvällspressen börjar kladda ner kvinnan som tyckte att unga fröken Arkelsten visade prov på "extremt dåligt omdöme" och "otroligt dåligt omdöme" med att ha gått in gratis på Kgl. Tennishallen så börjar det ju bli lite barnsligt med det här granskandet, eller?

Det har ju liksom varit på det sättet genom historien, att såväl adel, politiker-adel och sosse-adel har haft förmånen att få gå på premiärer eller andra publika evenemang bara för att skapa PR för just den tillställningen. Nu trodde väl tävlingsledningen att ryktet om att Mona Sahlin med son satt och glodde på tennis helt gratis i skuggan av Hjorthagen skulle få folk att släppa allt vad man hade för sig för att åka dit och se Mona applådera medan linjedomaren skriker "out!". Eller se Mona bli förvånad när huvuddomaren kommer med ett lagom subtilt budskap till sosseriets kriskommission när han tjoar "New balls!"... Vad är väl en Roger Federer i toppform eller en Robin Söderling helt ur slag mot en oppositionsledare på läktaren i all sin prakt?

Så visst är det barnsligt när pressen börjar insinuera att Mona Sahlin är korrupt och att hon minsann borde ha betalat sina biljetter själv, och sonens biljetter, om hon prompt skulle se på tennis. Ännu lite barnsligare blir det när man väver ihop allting med ett förlupet uttalande som Mona släppte ur sig under Arkelsten-affären - "Inbjudningar kommer ofta. Men antingen tackar man nej eller så betalar man."...

Strax innan hade Mona dessutom konstaterat att "Det får inte finnas en misstanke att en riksdagsledamot eller en grupp av ledamöter kan köpas." och att påstå att man kan ses som köpt bara för att man går gratis till Kgl. Tennishallen är ju lika barnsligt som att man har otroligt dåligt omdöme för att man som riksdagsledamot åker gratis till Finland för att studera en ny kärnkraftsreaktor.

Det är riktigt jäkla barnsligt att inte förstå att en tennismatch utvecklar Mona lika mycket som ett besök hos Shell eller till en finsk reaktor utvecklar Fia Arkelsten. Varför inte förstå att man kan förena nytta med nöje, det är bara barnsligt att svartmåla Monas besök till Kgl. Tennishallen som en nöjesutflykt som hon enligt egna utsagor får ofta men antingen betalar själv eller tackar nej till.

Usch så barnsligt det blir med den här hetsjakten efter våra folkvalda, människor som söker nya erfarenheter och kunskaper på olika platser. Nu är jag ju tack och lov mentalt mogen som en 4-åring i kiss-å-bajsåldern och därför jäkligt barnslig själv. Därför vill jag skrika "Spegel studs Spegel!" med infantil stämma åt Mona när hon nästa gång pratar om "extremt dåligt omdöme". När sedan Mona Sahlin tar "otroligt dåligt omdöme" i sin mun så kommer jag springa runt henne och hennes livvakter och sjunga "Hon som sa det, hon var det! Hon som sa det, hon var det!" medan jag pekar med mina tjocka bratwurst-fingrar i hennes riktning.

Barnsligt? Javisst, nästan lika barnsligt som vår svenska press och en oppositionsledare som är så omogen att hon inte fattar när hon borde knipa igen...

Länkar: AB, Expr, SvD, DN

3 kommentarer:

LeoB sa...

Jag tycker det är ok så länge hon inte fick någon Toblerone där.

Jah Hollis sa...

Det är ju tur då att det finns en massa obarnsliga Moderater som alltid gör allting rätt. På tal om det, har du tagit bilden på Mona Sahlin själv, eller snott den från någon fotograf som inte får betalt när du använder den på din blogg?

Tokmoderaten sa...

Jah Hollis - välkommen tillbaka!

Jag erkänner ju att jag är barnslig, och svaret på din fråga om bildstöld känner du redan till om du letar i ditt inre.