2010/11/07

TOKMODERATENS TOKIGA TÄVLING NR 4 - PÅHOPPEN, VINNARNA, FÖRSLAGEN...


Den arktiska kylan har lagt sig över Svea Rike, ja iallafall över de delar av landet fär min runda lekamen har rört sig. Bloggen som sådan har varit lika kall och likstel efter några dagar av total datorbrist, men nu - bättre sent än aldrig - är jag igång igen. Ett dygn försenat så kommer resultatredovisningen från den senaste tävlingen, en tävling som också den känns lite kallare och kallare för varje vecka som går.

Sett till kvantitet så har antalet inlämnade bidrag minskat, men kvalitetsmässigt så firar tävlingen trots allt nya triumfer för varje vecka som går. Lite färre äro alltså de som lämnade förslag den här veckan - förslag eller påhopp förresten. Naturligtvis blev det väldigt svårt att sålla agnarna från kornet. Det var svårt, väldigt svårt, men till slut så bestämde jag mig, i min roll som enväldig jury, för en vinnare och ett hedersomnämnande.

Vinnaren kallar sig Thomas Böhlmark och denna allt duktigare bloggare är till den extrema perfektionens gräns pricksäker när han fyller ut Thomas Bodströms tankebubbla. Det vinnande förslaget, lämnat av kollega Böhlmark lyder: "De två bollarna har jag inte trixat med, än." Böhlmark hade tydligen en kreativ boost just när han satt och spanade på Bodström eftersom han kom med ett förslag som mitt monarkistiska kynne inte uppskattade: "Kan kungen kan väl jag"

Hedersomnämnandet går också till en trogen tävlande vid namn Jan Banan, som är inne på samma feministfientliga spår som Böhlmark. Jan Banans förslag lyder: "Visst är det härligt med kvinnor med ett stort intellekt !!!"

Den som denna vecka tar i lite extra och skapar en bild som får illustrera inlägget är Eirikur. Konstverket som finns högst upp är väl värt ett hedersomnämnade det också med en klockren analys av hur vi medelålders män måste medicinera oss för att kunna njuta - "Ser ni det här flinet? Det är flinet hos en man som ska ha kemiskt förbättrat sex med en representativ del av väljarkåren."

"Fan vilka bröst!" är Martin L:s oblyga och avslöjande förslag, inget subtilt underlydande budskap där inte...

"Mona håller ställningarna hemma. Jag sköter mina ställningar i USA" är "Runkens" förslag där det sexistiska budskapet faktiskt ligger lite mer mellan raderna än hos den tutt-fixerade Martin L.

David F återkommer vecka efter vecka på ett hedervärt sätt med nya förslag, så även denna vecka. "Jag borde skämmas - här står jag och tänker på Laila!" med en fundering på lägenhetsaffärer i dåtid och nutid.

"Blir kul att flytta till USA, det stämmer ju verkligen att allt är större här!" konstaterar Jonas E när tutt-fixeringen återkommer i tävlingen. Men rätt har han den gode Jonas, själv funderar jag på att flytta till Texas där jag skulle anses som anorektisk.

Per K skickar in ett bidrag som man med lite fantasi kan se som ett omen på hur majoritetsförhållandet i Sundbyberg kan komma att se ut om några veckor, ett oäkta rödgrönt samarbete... "Om Mona petar mig så har jag Ursula kvar."

Visionären är som vanligt i farten med en kommentar på blogginlägget, och eftersom alla bidrag är välkomna oavsett vilka vägar de än må ta till mitt medvetande. Som den visionär han utger sig för att vara ser han framtiden med en klarsynt blick, "Äntligen har jag fullgjort mitt uppdrag, att för partiets räkning hitta en lämplig efterträdare till Mona Sahlin."

Som synes saknas fortfarande en hel del av mina tidigare bidragsgivare, som till exempel Inger, Olah och Erik L - och jag saknar alla intensivt, samtidigt som jag hoppas att tävlingen sprider sig som ringar på vattnet. Min förhoppning är att fler hänger på när det är dags för en ny tävling imorgon måndag.

Men ändå, ett jättestort tack för allt engagemang! Tänk på att trägen vinner, och sprid gärna tävlingen bland era nära, kära och de dära - ju fler tävlande desto roligare får vi. I morgon kommer en ny tävling, håll ögonen öppna och häng på. Motivet denna gång blir ett gäng ur den röda politikeradeln där två tänker tankebubblor. Det handlar trots att det är gamla dammiga statsministrar om tänkande och inte på vad de skulle vilja säga när de lyses upp av rampljuset igen. Väl mött vänner!

Inga kommentarer: