2010/11/03

OTROLIG OMDÖMESLÖSHET ÄR INGET BROTT


Stackars, stackars överåklagare Gunnar Stetler.

Tänk vad den mannen har fått jobba sedan vår kvällspress gav sig ut på jakt efter den ena - som kallas Fia, och efter den andra - som heter Mona, bland politikeradeln i landet. Efter att häromdagen ha förklarat att Sofia Arkelstens resor var för tråkiga för att kunna kallas mutor så kunde inte överåklagare Stetler inleda någon förundersökning. I dag är beskedet detsamma, men i dag är det Monas besök på Kungliga Tennishallen som inte är värt en förundersökning. Säger det måhända något om att överåklagare Stetler anser tennis vara en tråkig sport...?

Inte ens jag som fixerad Mona-fobiker tyckte ju egentligen att Monas närvaro vid sidlinjen under Stockholm Open var något att yvas över, om det nu inte hade varit för att samma kvinna hade kallat Sofia Arkelsten för både extremt och otroligt omdömeslös, för att i andetaget efter säga att man antingen tackar nej eller betalar själv när någon vill bjuda. Hade inte fru Sahlin gett hyckleriet ett ansikte så hade väl iallafall möjligheten funnits att jag inte hade skrivit något elakt om Mona alls angående hennes biljetter som motsvarar en månadslön efter skatt för ett vårdbiträde på deltid.

Men när Mona inte kunde hålla tand för tunga om andra människors omdöme så flög ju djävulen i mig igen, kanske eftersom Monas eget omdöme är det mest kontroversiella omdömet på hela Helgeandsholmen. Men aldrig någonsin under det korta drevet så tyckte jag att Mona var kriminell när hon tog med sig sonen gratis för att se på tennis som enligt överåklagare Stetler måste ha varit dötråkigt. Inte kriminellt, men omdömeslöst i ljuset av vad Mona tidigare hade kläckt ur sig om andra och hur man skall hantera inbjudningar. Men som sagt, det är inte kriminellt att vara omdömeslös, bara otroligt eller extremt omdömeslöst.

Gunnar Stetler andas nu ut, och tror att den extrema arbetsbelastningen har lagt sig , men tji får han... Jag vet ju vad jag har sett både här och där, och det kan vara värt att utreda vilka hållhakar som glassgubben på Västerlånggatan har på Thomas Östros efter att bjudit honom på en Nogger Black häromåret. Vad förväntar sig bartendern på Monks av Sven-Erik Österberg efter att ha låtit den store mannen provsmaka en Duvel? Vilka löften har Ibrahim Baylan gett till stripporna från Chat Noir i Göteborg för en upplevelse utöver den vanliga för en herrans massa år sedan? Det finns frågetecken att räta ut, må kvällspressen och överåklagare Gunnar Stetler vända på varje sten för att se till att bara munkar kan bli valda som ledamöter av Sveriges Riksdag...

Länkar: SvD, DN, AB, Expr

2 kommentarer:

Nils Lindholm sa...

Nu fick väl Shell bra utdelning på 'Fia:s' 'bjudresa'.
PR konsulterna har ju prislista på sekundmätt omnämnande i radio o TV, men prislista på omnämnande, positivt omnämnande i Riksdagen, den prislistan har jag aldrig hört talas om, o har väl bara funnits i PR konsulternas fantasier, men nu finns den.

Viss skillnad är det väl.

FR:s biljetter till Djurgårdens matcher är väl ungefär lika 'tråkiga' som Monas tennis.

Sven-Erland Västros sa...

Jag har ju redan fört i bevis hur tråkigt tennis är: http://svenerland.wordpress.com/2010/11/02/hur-trakigt-kan-inte-tennis-vara/