2010/05/25

ANTI-AMERIKANISMENS ANSIKTE


De stod där som ett bålverk mot tyranni, förtryck och kommunismens vapendragare. De stod där som en garant för friheten såsom vi känner friheten - men det finns andra som inte associerar frihetsbegreppet med demokrati, med yttrandefrihet. De var allt som oftast amerikanska soldater, i frontlinjen långt ifrån sin hemstad, sitt hemland som fullgjorde sitt uppdrag utan omvärldens erkännande...

I dag vaknar vi upp till slagord som andas rödvinsvänstern á la 70-talet, när det gapades både från statsministrar och folkmassor om USA:s vidrighet. I dag blev vi varse att det faktiskt är Lars Ohly och Hans Linde som har kidnappat den grönröda utrikespolitiken, en politik som kräver att alla amerikanska soldater åker hem till USA från sina baser i fjärran land. Detta alldeles oavsett vad landet i fråga vill eller tycker - hem skall dom, imperialisterna.

Ett löjets skimmer lägger sig över Urban Ahlin som skall försöka försvara det här tramset, ett påhitt som verkligen visar vad det är för gäng som aspirerar på makten. Medan kommunismens flaggskepp Nordkorea sänker sydkoreanska korvetter så skall amerikanerna dras bort från Sydkorea, medan Talibaner och annat otyg sliter hårt för att återupprätta en terrorregim i Afghanistan skall alla utländska soldater dras hem från ett av världens mest plågade länder. Att prata om solidaritet och jobba för solidaritet är uppenbarligen en omöjlig ekvation att få ihop för gänget där Ohly nu håller takten med en överskottstrumma från Röda Armén...

Det är tyst om ryska baser på ockuperad mark i såväl Georgien som Moldavien när det samtidigt skriks om amerikanska soldater i länder som verkligen vill ha GI Joe just där. Retoriken känns igen från en svunnen tid då man jublade för varje land som gick från någon form av annat styre till att bli en kommunistdiktatur - oavsett om det var Kuba, Angola eller Vietnam som fick se den röda flaggan hissas.

Det var ju frihet det med, och helt plötsligt så ser man att Ohlys 25 år gamla uttalanden faktiskt fortfarande är lika plågsamt aktuella nu som då...

" - För mig är demokrati inte enbart demokratiska fri- och rättigheter i form av mötesfrihet, yttrandefrihet, strejkrätt m.m. Demokrati måste också innefatta avskaffandet av utsugningen och klassförtrycket. Med en mer fullständig syn på demokratin så blir det inte så enkelt längre att fördöma de socialistiska staterna som odemokratiska."

" - De socialistiska staterna har i motsats till de imperialistiska staterna ett objektivt intresse av freden. De socialistiska staterna tvingas att rusta för att inte riskera sin egen utplåning. "

I dag ser vi hur Ohlynismen få genomslag i det grönröda regeringsalternativet - frågan är om man skall skratta eller gråta?

Länkar: SvD, CIng

5 kommentarer:

Fredrik sa...

Det räckte med att se Ohly i Agenda i söndags för att inse att inget har ändrats på "Alla dessa år"...för att travestera lite...

http://fredrik.vartsollentuna.se

Unknown sa...

Bra skrivet! Men fruktansvärda nyheter. Jag trodde faktiskt inte ens detta om De rödgröna.... skulle gärna vilja se de röda bloggarna försvara denna solidaritet.

/Halldin

kimpa sa...

En bra blogg igen.Vill de röd-gröna skrota hela NATO? Många länder där U.S.A finns med sin militär är NATO medlemmar. Ett nytt ord kom idag, ohlynismen tackar för de.

Arne Roland sa...

Högern försöker att skrämmas genom att överskatta vänsterpartietsplussinflytande i en ev. rödgrön regering.
USA har både + och minus på sitt konto. Tidvis har man stött diktaturer som Pinochet, Marcos, Somoza, Suharto, Mobuto m. fl. I vietnam fällde man fler bomber än än vad som fälldes i II war. Napalm, växtgifter och 1700 ton arsenik användes.På plus-kontot finns att man deltagit för att rädda oss från
Hitler och Stalin och några andra fula fiskar.

Jah Hollis sa...

Så fort någon i Sverige dristar sig att kritisera det amerikanska militära imperiet rycker det till i ryggmärgen på Moderater och Folkpartister. Den som vågar sig på kritiken är alltid en "anti-amerikan" eller en "USA-hatare".
För den som orkar forska lite står det klart att det även inom USA finns en stor opinion som vill skära ner kraftigt på de utländska amerikanska militära baserna. Men de är väl också USA-hatare, antar jag.