2009/09/17

DE NYA MARTYRERNA, DEN RÖDA TIDNINGEN & CENSUREN


Aftonbladets chefredaktör måste ha fått en kollaps utan dess like! Korkat är bara förnamnet, vidrigt tillvägagångssättet och kontraproduktivt som bara den... Det handlar om LO:s och rörelsens egen lilla variant av Pravda som genom sina klavertramp med största sannolikhet krattar manegen åt ett nytt riksdagsparti.

Man kan ju tycka vad man vill om Sverigedemokraterna, själv tycker jag mycket om massor. Det är ju nästan så man skäms en aning när man erkänner att SD:s försvarspolitik är en rätt intressant läsning med många positiva inslag. Men efter den frågan slutar också det som är bra med SD. Ett parti som skrämmer, ett parti som är cyniskt och skuldbelägger fel människor kommer aldrig någonsin bli ett alternativ för mig - och detta alldeles oberoende av hur tilltalande försvarspolitiken än må vara.

Jag tror på att ta debatten med SD, att låta de vara med och spela samma spel som de andra partierna och inte särbehandla eller kränka deras rättigheter. Det är när vi andra tar debatten som vi kan demaskera deras agenda, det är när vi inte tillåter dem att bli martyrer och "missförstådda" som vi bäst motar Sven-Olle i grind. Allt detta har Aftonbladet nu förstört. Tidningen visar upp en sida som är odemokratisk, oetisk och korkad. Så länge inte annonsören skapar annonser som bryter mot lagar och förordningar så tycker jag faktiskt att det borde vara OK att publicera desamma. Sedan spelar det ingen roll om det är SD, EAP eller SKP som skickat in dravlet, det är en rättighet att få sprida sitt budskap - alldeles hur mycket man än må ogilla innehållet i partiprogrammen.

Genom att vägra SD annonsering så ger man partiet en massa publicitet, en publicitet det hade kostat multum att annonsera sig till. Dessutom skapar man en martyr i politiken, den kränkta och missförstådda stackaren som alla bara vill illa och man ger partiet mycket tändvätska på de brasor man kan förvänta sig att SD vill elda på för att nå sina framgångar.

Jan Helin, svenska Pravdas chefredaktör, med sin vapendragare Lena Mellin måste vara dumma i huvudet bortom all räddning när han driver en sådan här fråga. Det man gör är ju enbart att skapa en medvind för SD som de knappast tackar nej till, och frågan är vad nästa steg blir? Kommer man skicka ut Katrine Kielos att slå sönder valaffischer eller få Lasse Anrell att elda upp valstugor som tillhör det bannlysta partiet? Vem vet när det gäller Aftonbladet längre?

Länkar: SvD, AB1, AB2, DN

1 kommentar:

Unknown sa...

Han måste ju ha stukat huvudet ganska illa. Ena dagen: "Därför har vi annonser med SD". Andra dagen: "Därför har vi inte annonser med SD". och däremellan "Därför gör vi så och så om allt mellan himmel och jord."

Lösnummerfiske?

Stukat hjärnan?

Men det är helt klart hur Aftonbladet totalt har störtdykit bland de läskunniga i Sverige. De andra 8 miljonerna fortsätter dock att läsas skiten.