2009/09/07

STORSTADEN HAR ÖVERGETT SOSSERIET


Det var inte så många dagar sedan som några hyfsat tunga namn i "rörelsen" var ute och krävde en omprofilering av socialdemokratin, däribland allas vår Helene Hellmark-Knutsson och Ilija Batman - kommunstyrelseordförande i Sundbyberg respektive Nynäshamn. Dessa sossar hade förmodligen tittat i glaskulan, lagt ihop slutsatserna efter socialdemokratins fiasko i Stockholm under Europaparlamentsvalet och kommit fram till att det bara är genom att tränga in sig på den politiska mittplanen man kan hejda flykten av sossar i huvudstadsområdet.

Idag kan man få svart på vitt att Stockholmaren i gemen har ett gott minne, man minns den huvudstadsfientliga politiken under Socialdemokraternas styre. Man minns den totala frånvaron av infrastruktursatsningar, man minns sammanslagna storsjukhus som ledde till att folk strök med i nya vårdköer, man minns Robin Hood-skatter som medförde att det för stockholmarnas skatteslantar byggdes konsthallar och väl tilltagna idrottskomplex i Norrlands inland medan kommunerna i AB-län fick sparka personal i vård, skola och omsorg...

Under Alliansens tid vid makten har Citybanan börjat byggas, beslutet är taget att Förbifarten skall bli verklighet och den nya motorvägssnutten längs E18 vid Järva kommer binda ihop två Europavägar och befria stockholmarna från det plågsamma köeländet från Hjulstakorset mot Bromma och vice versa. Alliansen satsar på Stockholm, alliansen satsar på länet och de som bor här - och sosseriet har inga andra lösningar än att möjligtvis kopiera den förda politiken rakt av och blanda upp den med lite ideologiska floskler.

Socialdemokraterna blev i Europaparlamentsvalet bara fjärde största parti i huvudstaden, bakom Moderater, Folkpartister och Miljöpartister. Det är en historisk utveckling vi ser, där det tidigare statsbärande partiet marginaliseras och förödmjukas av väljarkåren. När jag idag läser den senaste opinionsundersökningen och till min stora glädje konstaterar att SAP i huvudstaden med expressfart är på väg att bli vänsterpartiets jämlikar så är det ingen överraskning, det är en konskevens av år av förakt mot denna region som slagit igenom.

I riket i stort har fallet dämpats eller hejdats, men det beror nog mer på att Mona gömmer sig från TV, tidningar och annan media sedan en tid. När Mona dyker upp på TV och börjar svammla så kommer bollen i rullning igen, och det är inte uppför den rullar. I morse skulle tydligen Mona ha varit med på stats-TV:s morgonprogram, men Mona hade blivit sjuk med feber och huvudvärk - svininfluensa månne? Kan det måhända vara en psykosomatisk effekt av alla nedslående opinionsundersökningar? Eller kan det vara så att det liksom passade bra dagen efter att TV4 hade haft det dåliga omdömet att skrämma upp varenda en av de redan vettskrämda hypokondrikerna inom landets gränser med TV-serien "Överlevarna"? Det kan ju bli så att väljarna faktiskt börjar tycka synd om sjuklingen, och därför tar henne till sitt hjärta - det är säkert så Baylan har tänkt sig vinna valet...

2 kommentarer:

Winston sa...

Det är inte storstaden som övergivit sossarna!
Det är sossarna som övergivit storstaden.
Tack och lov!
Leave us kids alone.
MVH
Winston Jr

Winston sa...

Äntligen!
Låt oss moderater få sosseriet att lämna resten av detta land.
MVH
Winston Sr II