2009/10/23

ALLA VILL DANSA MED MARIA...


"Från Rosenbads fönster hörs dragspel och bas
Fullmånen lyser som var den av glas
Där dansar Fredrik Åkare
kind emot kind
med lilla fru Maria Wetterstrand

Hon dansar och blundar
så nära intill
Hon följer i dansen
precis vart han vill
Han för och hon följer
lätt som en vind
Men säg, varför rodnar
Maria Wetterstrand?

Säg var det för det
Fredrik Åkare sa?
Du doftar så gott
och talar så bra
Din väljarbas är smal
och barmen är trind
Vad du är vacker
Maria Wetterstrand.

Men dansen tog slut
Och vart skulle dom gå?
De bodde så nära
varandra ändå
Till slut kom dom fram
till Marias grind
Nu vill jag in i Alliansen
sa Maria Wetterstrand

Vet Hut Fredrik Åkare
Skäms gamla karl'n
Maria Wetterstrand
är ju bara ett språkrör
Ren som en blomma
skygg som en hind
Jag får snart sjutton procent
sa Maria Wetterstrand

Och stjärnorna vandra och timmarna fly
och Fredrik är gammal
men månen är ny
Ja, Fredrik är gammal
men kärlek är blind
Åh bjud in mig i Alliansen...
sa Maria Wetterstrand"

Om det otänkbara händer, om de där Sverigedemokraterna hamnar som vågmästare efter valnatten om mindre än ett år så kan det krävas mer än kyssar och danser för att lösa den politiska motsvarigheten till den Gordiska knuten. I min värld är det naturliga steget att just Miljöpartiet tar steget över den minerade och välbevakade demarkationslinje som i dag är gränsen mellan de politiska blocken i Sverige.

Och inte mig emot, jag högaktar Maria Wetterstrand som politiker och uppskattar hennes uppriktighet trots att vi är lika långt ifrån varandra som Torshälla och Eskilstuna. Maria har gjort underverk av det miljöparti som förut bara kunde beundras för sina vackra men orealistiska drömmar. Dagens Miljöparti lever i nuet, i verkligheten men det gör det med en annan syn på hur man förbättrar nuet och verkligheten...

Men skillnaderna är i mina ögon inte svårare än att man kan lösa dem om man lägger manken till alldeles oavsett vad den där skäggige mannen från Kalix än må gå omkring och bröla om. Peter Eriksson är oflexibel, och är det något Maria Wetterstrand inte gillar är det oflexibla människor. Alliansen får visa flexibilitet och samarbetsvilja. Det är ju tack och lov den undersköna Maria som står för tankeförmågan, för hjärnan och Miljöpartiets framgångar, vem skulle inte vilja samarbeta med en sådan person egentligen?

3 kommentarer:

Krassman sa...

Bra där, och tack för länken, snålborgare.

Unknown sa...

Varför skall Alliansen inte samarbeta med SD? S+MP har ju visat vägen genom att hoppa i säng med stalinisten Lars Ohly och hans kommunister. Otrevligt, javisst, men det kan det vara värt om det håller sossarna borta från Rosenbad.

Unknown sa...

Dream on brother…
Att miljöpartiet skulle ta klivet över järnridån kan du nog glömma.

Även om det sannolikt är det enda parti där den ideologiska kompassnålen hos medlemmarna just nu snurrar snabbare än vad som är fallet för Arbetarpartiet Moderaternas traditionella väljarskara kommer de hellre att frossa i valbiff än att stödja ett borgerligt regeringsalternativ efter valet.

Miljöpartiet inrymmer individer med de mest disparata livsåskådningar och de flesta ismer finns representerade bland dess företrädare. En sak har de dock gemensamt; avståndstagandet från allt vad borgerlighet heter. Eriksson och Wetterstrand - kanske framförallt den senare - har i egenskap av språkrör på ett imponerade sätt ändå lyckats hålla samman denna hetrogena skara av individer på normalfördelningskurvans ytterkanter.

Nu går emellertid deras mandat mot ett oåterkalleligt slut.

Sannolikt går partiet – i likhet med tokvänstern på sjuttiotalet – mot en slutlig fragmentering och marginalisering och kommer inom kort endast utgöra en parentes i den politiska historieskrivningen.