2009/10/03

GODISKUNGEN PÅ ÖVRE TORP?


Skrivkrampen släppte, om det sedan var tillfälligt efter ett smärre intag av rusdryck eller om kreativiteten kom tillbaka bara timmar efter att jag beklagat mig på bloggen återstår att se. Där etylen går in går vettet ut, men låter inte nedanstående historia så sannolik att det borde vara helt osannolikt att det skulle kunna vara på något annat sätt?

Det som började som en naturlig förlängning av den före detta statsministern Göran Perssons SÄPO-övervakade snatterier i godisbutiker på Drottninggatan har nu börjat nystas av kriminalpolisen i Helsingborg i nära samarbete med närpolisen i Flen. När 66 pallar godis av olika sorter stals ur Malacos centrallager på självaste nationaldagen föreföll det vara självklart var man skulle hitta hjärnan bakom den diaboliska kuppen - på godset Övre Torp.

Kuppen var välorganiserad, och enligt mina källor inifrån den kroniskt läckande poliskåren så var den betydligt mer avancerad än det nyss uppmärksammade helikopter-rånet mot G4S i Västberga. Ett antal vältrimmade truckar och en välslipad och samtränad grupp av unga maskerade män utförde kuppen på ett synnerligen professionellt sätt. Enligt samma källor så var det ett stort antal indoktrinerade ung-sossar som rekryterats enkom för detta uppdrag av de två huvudmännen - som enligt mina källor är Göran Persson och Torsten Jansson, numera känd som det före detta statsrådet Ulrica Messings väl tilltagna make. Att Göran Persson uteblev från det Janssonska/Messingska bröllopet skall enligt en kommissarie med mundiarré enbart bero på att man inte ville ses tillsammans så nära inpå kuppen den 6 juni.

När nu Polisens finmaskiga nät nu fångat in den salta sillen Torsten och geléfisken Göran så är det en lättnad för alla oss godisälskare som har varit rädda för vad ett så pass stort bortfall av sötsaker skulle innebära för priserna på desamma enligt normen tillgång och efterfrågan. Utan att bry sig om oss andra så gömde Torsten och Göran uppenbarligen undan 66 pallar godis i en lagerbyggnad i Helsingborg, utan ett uns av medkänsla eller empati för oss vanliga skattebetalare som redan i dag betalar alldeles för mycket för att stilla sötsuget. Tack och lov kan nu godiset i orört skick återbördas till Malaco för att sedan nå andra magar än Torsten, Görans och/eller möjligtvis Anitras.

Torsten och Göran nekar självfallet i de inledande förhören men det finns starka bevis mot de två, enligt mina källor inifrån rättsapparaten. När den Nationella Insatsstyrkan stormade den av godis fullproppade lagerlokalen så fanns där ett antal kommunalarbetare från Lessebo kommun, utlånade av kommunens socialdemokratiska kommunalråd för att "assistera" Torsten Jansson med lastning. Dessutom så fann Polisen två lastbilar från Kosta Boda fullastade med flera av de stulna pallarna när aktionen avslutats, med sina GPS-system programmerade på Övre Torp i Södermanland.

När närpolisen i Flen mobiliserade sina två poliser för att göra en husrannsakan hos den gamla statsministern, statsmannen och landsfadern Persson så fann man en helt tömd lada som hade en skylt ovanför dörren där det klart och tydligt stod skrivet "Malaco-ladan". Det hade beretts plats för exakt 66 pallar, och den smått perfektionistiska godsägaren hade klart och tydligt markerat var han ville ha sitt Gott och Blandat, Hallonremmar och annat smått och väldigt gott. Men trots de närmast övertydliga bevisen så fortsätter Persson att neka med det odödliga citatet "Den som är satt att leva på Gott och Blandat är inte fri!". Görans tid i frihet kan snart vara över, och priserna på godis kan harmoniseras med efterfrågan till allas vår lycka.

Länkar: SvD, Sydsvenskan

1 kommentar:

Mary X Jensen sa...

Välkommen tillbaka. Jag har också börjat skriva igen. Men det har mer med öroninflammation en etanol att göra ;-).