2009/10/03

INSPIRATIONEN BORTBLÅST


Kan det månne ha att göra med att hösten till slut har kommit? Hursomhelst så saknar jag just nu varje form av motivation att skriva bloggar. Ingen händelse är spännande nog att kommentera eller raljera över, inget händer i min tillvaro som är värt att lyfta till allmän beskådan och hur länge det skall vara så har jag ingen aning om.

Det har ju hänt förut, och kommer att hända igen, att kreativiteten blåst och tangentbordsafasin blir extremt expressiv men just nu anar jag inget ljus i tunneln. Det är ett tiotal inlägg jag har börjat på, skrivit några meningar eller stycken för att sedan börja trumma på delete-tangenten. Det blir inte kul, det blir inte skarpt och ni kan ju själv ana hur dåliga inläggen måste vara när de inte ens klarar min egen kvalitetskontroll.

Nåväl, jag kan väl kopiera Kent Persson och lyfta fram några bloggare som kan vara värda att titta till när min egen skaparprocess ligger i malpåse.

Först och främst vill jag framhålla Sveriges klart bästa, insatta och kritiska försvarblogg - Wisemans Wisdoms. Alltid läsvärd, alltid med sanningen om försvarets utveckling i frontlinjen. Den dagen då inte den vise mannen publicerar något skarpsinnigt kan inte dagen bli fulländad.

Även bloggare från motståndarsidan kan vara läsvärda. "Lär dig känna fienden" var ju ett mantra som trummades in under min tid i det militära. Då handlade det om hur Ivan luftlandsatte sina förband eller hur mycket strand som behövdes för att en polsk marininfanteribataljon skulle kunna rulla upp på land, nu handlar det om sosseriets retorik, argumentation och snedvridna verklighetsuppfattning. En riktigt bra sossebloggare är Johan Westermark - Mitt i steget. Johan skriver bra, pricksäkert och med "schwung" trots att han har en bakgrund i den fördärvliga Kgl Flottan och som Kalle Anka-look alike.

Bloggare bland mina partivänner? Precis som Kent Persson skrev så tycker jag att fru Karamell ifrån Österåker alltid är läsvärd med sina Moderata karameller. Andreas Krohns Krohniskt är också extremt läsvärd och jag kan inte låta bli att förundras över hur man med så få tecken kan säga så mycket. Själv är jag ju en motpol till Krohn eftersom jag behöver mer än 4000 tecken bara för att beskriva mitt BMI. En annan favorit är Per Hagwalls No size fits all som är rak och öppenhjärtig.

För att en blogg skall vara läsvärd så behöver den kunna vara kritisk även mot det parti, den organisation eller verklighet man lever i. Jag betackar mig alltså för bloggar som okritiskt hyllar sitt parti oavsett kulör och som aldrig skulle kunna se att verkligheten inte är svart eller vit. Tillvaron är ju en gråskala...

Det var det. Jag lever, jag har ingen inspiration och fan vet när den kommer åter, men förhoppningsvis snart. Under tiden tar jag tacksamt emot förslag på mailen om ämnen som möjligtvis skulle kunna väcka mig ur dvalan eller spännande gästbloggar. Maila i så fall till fredrik.antonsson@moderat.se. Tills dess kan man bara konstatera att jag just nu har "Keine lust"...eller kan den nyheten jag nyss läste få upp inspirationen? Får se...

7 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Fredrik

Tack för dom uppskattande orden, och vad ska vi göra åt afasin? Vi får ses över en öl. Jag känner igen syndromet och tror jag kan hjälpa dig. Har ett par knep som jag tar till när det händer mig.

Uppskattar din blogg, du är provokativ med glimt i ögat och lockar ofta till skratt.

mvh

Johan

Tokmoderaten sa...

Tack Johan, närsomhelst!

Mary X Jensen sa...

Det är snart november och då kraschar många, det blir mörkt och jävligt. Men ganska snabbt vänder det igen. Bryt ihop och gå vidare bara...

Det går inte utan din blogg... men man behöver int eskrva varje dag kanske. Jag har liknande problem just nu. Kommer inte på något att skriva liksom...

Cheer up!

Tokmoderaten sa...

Tack för uppmuntrande tillrop, Mary! Och liksom skönt att inte vara ensam... ;-)

Wiseman sa...

Jag får också instämma i tacket för de vänliga orden!

Hoppas musan dyker upp snart, för en tyst tokmoderat kan vi ju inte ha.

Tokmoderaten sa...

Tack Wiseman! Och en får se om mitt senaste alster bryter dödläget.

Mattias Lönnqvist sa...

Då ska du få ett ämne av mig, Fredrik :)

Som du vet så har ju kommunen nyss bytt slogan, men frågan är om man verkligen valde en slogan som beskriver kommunen på pricken.

Jag menar istället att Sundbybergs slogan bör vara "Där sveket spirar"

Det sammanfattar kommunen på ett kort och kärnfullt vis, eller hur?