2009/10/06

BACK TO THE USSR - SKUGGOR UR DET FÖRFLUTNA


En liten kortis till blogginlägg innan jag tar mig in till huvudstaden för att närmast nykär, störtkåt och på ett alldeles särdeles gott humör flanera runt på hufvudstadens gator med min käraste.

I dag släppte de tre oppositionspartierna sina tre skuggbudgetar till allmän beskådan. Mona på morgon-TV var en ny Mona för mig. För en gångs skull gav hon ett lyckligt, tryggt och stabilt intryck där hon satt omgiven av de röd-gröna tomtarna. Visst kan det ha varit så att det kändes skönt för Mona att krypa ut ur garderoben och visa att de nya sossarna är samma parti som det gamla. Ett parti där skatterna höjs, där den offentliga sektorn är den enda som kommer må bra efter ett pengaregn av dina och mina skattepengar och där allt bara löser sig om man stoppar ner sina giriga sosse-fingrar i våra plånböcker för att sno åt sig lite till.

I sosseretoriken blir allt nämligen bra om man bara beskattar folket lite, lite till och det finns inget världsligt problem som inte kan åtgärdas med höjda skattesatser. Hade det varit så att ett högre skatteuttag per automatik innebar en bättre välfärd, en bättre skola och en mer välfungerande vårdapparat - så låt gå, då kan jag ju förstå att folket kan köpa argumentationen Hade det varit så att ett under skatter förslavat folk hade haft ett överflöd av välfärdsarbetare, lärare, sjuksköterskor för att pyssla om folket när behoven fanns, ja då fattar till och med jag galloppen. Problemet är bara att Sverige under sosse-eran ständigt legat i topp i världen när det gäller att sno pengarna av löntagarna genom skatter, och detta medan välfärds-Sverige inte längre är världsledande. I högskatte-Sverige så var det undersköterskor som sparkades, lärare som sades upp och bara de mest inbitna sossarna kunde med högburet huvud upprepa sitt imbecilla mantra om att den svenska välfärden är och var bäst i världen...

Vi har skolor där grunden för flum och noll inlärning lades av ett socialdemokratiskt maktinnehav som saknar motstycke i tid räknat i den demokratiska världen, vi har en vård där monopol-lösningar och byråkrati gjorde att folk dog i köer och där samma köer växte på sig alldeles oavsett hur mycket skatt man än hämtade in och vi har en omsorg där våra äldre har en tillvaro som i många fall är flera dimensioner värre än våra fångars... Medan mördaren garanteras sin tid i friska luften och en hyfsat god måltid så svälter våra äldre instängda på karga äldreboenden. Och detta trots att svensken skattas hårdast i världen? Få det att gå ihop, bäste herr Östros.

Grundproblemet är att sosseriet är totalt insnöade i ett gammalt tänk där effektivitet inte finns på agendan, där nya arbetssätt är synonymer med pest och där man är kidnappade av en fackföreningsrörelse vars enda intresse är att se till att medlemmarna kan göra så lite som möjligt under arbetstiden.

Ber att få återkomma ikväll, efter en skön promenad, en god middag och förhoppningsvis ett kort men underbart blowjob i en vacker park...

1 kommentar:

Unknown sa...

Sak du va så här br i kort form så får man nästan kräva en ändring på inläggen ;)

/Halldin