2010/11/12

NÄR FOKUS FLYTTAS FRÅN KRIG TILL KÄRLEK


Man kan ju undra vad den alltigenom borgerliga kvällstidningen Expressen håller på med just nu? Är man så lättlurade? Förstår man inte på redaktionen att Camilla Henemarks erkännande, om att hon av alla kvinnor lyckats med att lägra Hans Majestät Konungen, är ett vidrigt försök till fokusförskjutning från socialdemokratins intrigmakare? Att Camilla Henemark är sosse vet vi ju sedan tidigare och nu låter La Camilla genom Expressen berätta att det kanske även är något som vår konung också drabbats av. Med sin berättelse i rikets näst största tidning gör hon nu den yttersta insatsen för att rädda det parti som hon en gång förälskade sig i. Samtidigt sårar hon en man som hon påstår att hon en gång förälskade sig i...

Expressens redaktion borde förstå att det är löpsedlar på en trasig ros eller en förtvivlad Mona som skall vara och måste vara i fokus just nu, och inte några andra republikanska subversiva nyheter. Fokus måste ligga på krisen i sosseriet, på pajkastningen och de interna striderna i det före detta statsbärande partiet - inte på något annat. Lik förbannat trillar man dit, ner i damtidningsjournalistikens avgrund och glömmer bort att det förmodligen finns krafter i socialdemokratin som gärna häller tändvätska på sitt eget bål.

Jag vet inte om det är cyniskt, men jag tror faktiskt att det egentligen inte finns någon som helst vilja eller ambition att rädda Mona Sahlin hos en rätt stor falang i Rörelsen. Den falangen ser nog gärna att krisen blir ett haveri, ett haveri som blir en domedagsprofetia, en domedagsprofetia som får Margot Wallström att förstå att hon, och bara hon, kan rädda sitt gamla parti. Kör man krisen tillräckligt djupt så borde väl till och med en tidigare iskall Margot smälta, och visa att hon har de typiskt kvinnliga dragen av medkänsla och empati och komma till räddning.

Om det finns krafter i det röda laget som vinner på det makabra skådespel om ett sönderfallande parti som nu spelas upp för våra ögon så har de ju oss på motståndarsidan som faktiskt också tjänar på det som sker. Vem kommer att kunna ta sossarna på allvar hädanefter? Vem tror att det gänget som inte ens klarar av att krisa tillsammans klarar av att ta Sverige genom kriser framöver? Vem tror inte att Camilla Henemarks utspel om sina heta nätter med konungen var en del i Stefan Sterns mediastrategier...?

När nu Expressens reportrar har gått på Stefan Sterns taktik så kommer jag att stå där som bloggosfärens egen "Kolossen på Rhodos" för att lysa upp omgivningen med ständigt nya nyheter om den nyhet som aldrig någonsin kan tillåtas falla i glömska - Rosornas Krig. Det är min livsuppgift att bli bloggosfärens egen Urban Ahlin, en man som kränker, en man som förnedrar, en man som använder sexuella undertoner för att dominera, en man som skickar sina kollegor till psykologen.

Just så kommer jag att arbeta, jag kommer aldrig att glömma hur en ogräsliknande rörelse måste dras upp med sina nätrötter...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, DN1, DN2, AB1, AB2, Expr1, Expr2, Expr3

3 kommentarer:

Ingenjören sa...

"Man kan ju undra vad den alltigenom borgerliga kvällstidningen Expressen håller på med just nu? Är man så lättlurade? Förstår man inte på redaktionen att Camilla Henemarks erkännande, om att hon av alla kvinnor lyckades lägra Hans Majestät Konungen, är ett vidrig försök till fokusförskjutning från socialdemokratins intrigmakare?"

Fantastisk observation, men för att en konspirationsteori ska bli "tokig" på riktig måste du även ha med Frimurare. Du får en 3a för försöket, men eftersom konspirationsteorin var löjlig snarare än tokmoderat får du nog omarbeta den en aning.

Niklas sa...

Är inte kungen frimurare? Han är väl till och med deras Svenska beskyddare? Helt klart en 4/5 vad det gäller konspirationsteorier, det som saknas är ju att Men in Black är inblandade och några reptilmänniskor (förutom sossarna då).

Kung_Arthur sa...

Artikelserien om Kungen som nu dominerar i Expressen är helt i linje med tidningens policy. Att göra en världsligt sett medioker händelse till en stor lösnummersäljande grej. Aftonbladet har Socialdemokraternas kaos som tillfällig affärsidé, Expressen kör med Hovets kris. Snart kommer en ny influensa, eller någon tragedi i Afghanistan, eller ett bombhot i Allingsås och allt annat är glömt. Så rullar det mediala livet vidare och folk som älskar att bedras köper lösnummer som aldrig förr.