2010/11/27

VÄLKOMMEN BENGTZBOE! - HEJ DÅ WYKMAN!


Efter en bloggpostning om hur man kan hitta en helt ny karriär som f*ttfrisör så är ju steget övet till muffarna ett naturligt sådant. Våra moderata ungdomar har förbundsstämma i fjärran land, i Skåne och i den stad i vars utkanter vår stolta svenska armé på några timmar halverade den icke lika stolta danska hären för nästan exakt 334 år sedan. Staden är Lund, slaget var vid Lund och i dag - 334 år senare skapas nutidshistoria i samma trakter...

Äntligen kom den dagen då vi kunde vinka farväl av Niklas Wykman i rollen som ordförande för Sveriges största politiska ungdomsförbund och äntligen kom dagen då MUF fick en ordförande med hår. Jag känner inte MUF:s nya ordförande Erik Bengtzboe, inte ens ytligt, men kommer man från den vackra sörmländska residensstaden Nyköping så brukar man vara en fulländad människa, se bara på Sten Nordin. Dessutom har våra ungmoderater oftast ett sjusärdeles gott omdöme, så utan att veta ett smack om Erik Bengtzboe så är jag säker på att de som vet och de som är tillräckligt unga för att vara med i MUF vet vad de gör när de enhälligt valde Erik till mannen som skall få tyst på den evigt glappande stollan Jytte Guteland.

Därför vill jag i min roll som blåfärgad politisk fribajsare till bloggare också gratulera min landsman Erik Bengtsboe till sin nya position, från en 016-are till en 0155-are. Må lyckan stå dig bi i denna tid - Erik - i en tid då den politiska förnyelsen är viktigare än någonsin, i en tid då vi sitter i en maktposition vi aldrig haft tidigare. Att agera blåslampa i arslet på moderpartier är en av de viktigate uppgifter ett ungdomsförbund, och jag ber dig att blåsa på ordentligt även om vi verkar ha medvind just i detta nu. Det är nu vi moderater har chansen att etablera en ny storhetstid där det tidigare statsbärande partiet känns som en dålig historia...

Men några tips, från mig till dig. Fokusera främst på inrikespolitiken, för din föregångare - han utan hår - har dessvärre sänkt MUF:s trovärdighet i utrikespolitiska frågor rätt så rejält. Först hade Wykman en idé om en väpnad fritagning av Dawit Isaak, månne influerad av Jan Guillous böcker om Carl Hamilton. Är man medveten om tillståndet i vår svenska försvarsmakt och att Eritrea är ett av de mest militariserade länderna i världen så gör man nog klokt i att inte lansera sådana förslag om man vill bli tagen på allvar. Men Wykman fick media, samtidigt som han framstod som spritt språngande galen.

Ett annat tips är att låta bli att hylla väpnade attacker på, förvisso propagandister, som avser bryta en israelisk blockad av ett, förvisso terroristkontrollerat, område i desperat behov av föda och stöd. Man vinner inga poänger på att tycka att dödade människor, oavsett om dessa är hjälpbehövande palestinier, israeliska soldater och civilister eller turkiska sjömän, är en seger för fredsarbetet i Mellanöstern. Det tyckte Wykman och fick media, samtidigt som han framstod som spritt språngande galen. Snälla gör inte om det...

När MUF:s dåvarande internationella sekreterare Rola Brentlin gick ut och sympatiserade med den våldsamma, ohämmade och vidriga ryska aggressionen mot den suveräna nationen Georgien så höll jag på att trilla av stolen. Det handlade om att MUF stod upp för separatister och terrorister, en stormakt som med en oblyg maskirovka gav sig på ett litet land som ville värna sina internationellt erkända gränser. Inget mer sådant heller, snälla Erik - ryssen har alltid varit och kommer alltid att vara vår arvfiende - tillsammans med det land som fick sin armé halverad i närheten av platsen där du valdes till vår nya förbundsordförande.

Apropå Danmark, Erik Bengtzboe, så kommer jag av någon outgrundlig anledning alltid att tänka på en rätt smaklös men lättdrucken och billig pilsner varje gång jag läser ditt namn. Ölen heter Harboe, och nu skall jag fira att Wykman gått och Bengtzboe kommit med trenne halvlitersburker med artikelnummer 1644 på monopolet. Det är ett monopol ni gärna får jobba för att avveckla - i frihetens tjänst...

Lycka till Erik Bengtzboe, må MUF under din tid utvecklas och bli en ännu varmare blåslampa på maktens synliga och osynliga strukturer. Du behövs, Ni behövs - i frihetens tjänst!

Länkar: SvD, DN, Expr

1 kommentar:

Mattias Lönnqvist sa...

Två kommentarer:

1. Det är inte ofta man ser termen Maskirovka på en svensk blogg. Du skall ha all heder av att använda denna term som de flesta svenskar inte ens vet vad det är (själv har jag varit på gång att använda den några gånger när jag skrivit om Sundbybergspolitik, men det kändes lite väl aggressivt)

2. Harboe gör en del blask, men de har också ett smakrikt årgångsöl, som jag visserligen inte druckit på några år men minns som riktigt bra. Harboe Årgangsbryg är namnet, och det kan med fördel inhandlas som julöl.