2009/09/09

ATT BLI SEDD MEN ÄNDÅ FÖRBISEDD


Hur skall man egentligen tolka det som Solnas oppositionsråd i dag skrev som debattör på Aftonbladet? Att hon har den goda smaken att läsa min blogg, att hon anser att hennes eget sosseri binder ris åt sin egen rygg när de kräver höjda skatter på bred front eller att hon bara vill sno mina texter och samtidigt osynliggöra mig?

Texten från Johanna i dagens nätupplaga av Aftonbladet lyder: Vi börjar med väljarnas reaktioner. Och låt oss för en gångs skull strunta i de politiska bloggarna och lyssna på några allmänbloggare. Där är reaktionerna blandade:
”S vill höja skatterna. Första tanken är ju är dom dumma i huvudet eller??Men när man läser så ändras det där lite, ok OM skattehöjningarna går till skola, vård och att klara jobben.”
”Samma gamla sossar. De har genom alla år haft som ambition att familjen Svensson skall ha så lite som möjligt i plånboken efter att staten varit där med sina flottiga fingrar i lönekuvertet”

Den som läste mitt inlägg från i morse känner väl igen min verklighettrogna om än modiferade beskrivning av hur sossen fungerar som makthavare, texten i blått ovan.

Jag ber att få klargöra att jag trots att jag framstår som oseriös, spritt språngande galen eller bara imbecill faktiskt betraktas som politisk bloggare av de allra flesta trots att jag skriver på ett sätt som inte brukar vara brukligt inom just det skrået. Sedan tillhör det ju god kutym att ange sina källor, och det missar Johanna Graf - avsiktligt? Och ja, jag känner mig kränkt av det faktum att mina ord som vägts på guldvåg inte förknippas med mig på aftonbladet.se.

Men jag är inte den som är långsint, bjuder bara Johanna ut mig en romantisk middag på den grekiska kolgrillen vid busstorget i Solna Centrum så är hon förlåten. Jag borde ju vara nöjd när åtminstone en vacker, blond och på alla sätt tilltalande socialdemokratisk kvinna lägger märke till mig så känslan av att vara kränkt blandas med en mindre dos av eufori.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Något Moderater måste lära sig är att prata åt siffrorna. Istället för der racet man kört hittils; Att låta siffrorna prata för sig själva.

Det är inte riktigt vad svensson är vana vid och de förstår inte. De vill ha ideologiska dängor och tydliga fiender. För det är vad de matats med från Sossarna i snart 100 år.

Jag vill ha mer Passion från Moderaterna! och inte bara för siffrorna utan även för politiken, människorna och rösterna.

Jag kanske är lurad av Dig, Fredrik. Men ibland känner jag att du har denna passion? Smitta av dig lite!

Tokmoderaten sa...

Jag förstår vad du menar, och jag ser mig som passionerad på många olika sätt - däribland för politiken. Jag försöker smittar så gott jag kan, men vissa i partiet tycks se mitt smittande som en äcklig paria tyvärr.