2009/10/06

DET RÖDGRÖNA STYRET I PRAKTIKEN

"Det är han som skall sno dina pengar..."

Miljöpartiet de gröna har sin egen klasskamp att föra, en kamp där de med tunna plånböcker och låga inkomster - företrädesvis de som är anställda i välfärdens kärna och som jobbar dygnet runt - skall förvägras rätten att transportera sig med bensindrivna bilar...

Samtidigt som Miljöpartiet med skattehöjningar på bensin med i två kronor dränerar de fattigas möjlighet att resa på något annat sätt än med de rullande smittkällor som kallas kollektivtrafik, så kommer de med höga inkomster kunna fortsätta sitt resande med endast små effekter i hushållsekonomin. Familjen Krösus har råd att köpa en ny miljöbil, familjen Krösus har råd med ett drivmedel som kostar över 15 kronor litern och familjen Krösus har råd med trängselskatter. Miljöpartiets klasskamp ter sig i mina ögon lite konstig, minst sagt.

Över till de 18 miljarderna som firma Östros/Sahlin tänker strö över kommunerna alldeles oavsett om behoven finns eller inte. I de rödgrönas värld skapas de enda riktiga jobben när det är våra skattepengar som betalar lönerna och monopollösningarna väller in likt en Tsunami i Sveriges kommuner och landsting. Miljpartiet och Vänsterpartiet är ännu lite mer rabiata när det helt kravlöst gäller att med statliga medel sudda bort varje ambition till effektivisering eller nytänkande i kommunerna.

I min hemstad Sundbyberg styrs staden av de rödgröna. Alldeles oavsett vad Mona sitter och babblar om i morgonsofforna på TV om att hennes, Ohlys och Wetterstrand/Erikssons pengar skall rädda jobb och välfärd så är verkligheten en helt annan... När de rödgröna börjar styra utökas den politiska administrationen, byråkratin tar över och antalet nämnder utökas för att ge fler möjlighet att göra sig en hacka på politiken. När de rödgröna styr så prioriteras nybyggen som konsthallar, utomhuspooler eller en ny nationalarena i baseball framför välfärdens kärna. Medan vårdbiträden, lärare och socialsekreterare vandrar hand i hand ut i utanförskapet så är det ögongodis och ambitioner att någon gång i framtiden kanske bli Europas kulturhuvudstad som ligger högt upp på agendan.

I min hemstad Sundbyberg har vi Sveriges sämsta äldreomsorg enligt Socialstyrelsen. Äldrenämnden skall spara miljon efter miljon medan Kultur- och Fritidsnämnden får mer.

I min hemstad Sundbyberg har vi länets mest underpresterande skolor enligt alla undersökningar, och inte går det åt rätt håll heller. Barn- och Utbildningsnämnden skall spara medan man låter 7 miljoner av skattebetalarnas pengar gå till en Nationalarena i baseball som snart bara kommer samla höstlöv och skräp.

I min hemstad Sundbyberg tillhör vi bottenskicket när det gäller folkhälsa enligt Folkhälsoinstitutet. Sundbybergs motsvarighet till Socialnämnd pungslås på miljonbelopp medan man plöjer ner 45 miljoner i en utomhuspool på Golfängarna.

Jag är övertygad om att de rödgröna i Sundbyberg sitter och längtar att få se sina meningsfränder även i ledning för riket. Men den som inbillar sig att Sundbybergs andel av de där 18 miljarderna skall gå till något som gynnar välfärdens kärna kan nog redan nu känna sig blåsta. Det kommer enligt obekräftade källor handla om en ny nationalarena för Schack med plats för 3000 personer på läktarna, tre elupplysta elfensbensstatyer föreställande Helene Hellmark-Knutsson (s), Siyamak Sajadian Sasanpour (mp) samt Bert Jagerby (vpk) i Tornparken samt en kopia av Eremitaget i skala 1:1 längs med den Rissneleden. Att prioritera välfärdens kärna ligger inte för vårt styre, inte igår, inte idag och inte i morgon...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN, AB, Expr

3 kommentarer:

Unknown sa...

Goddammit! Tydligare än så där går det väl inte att få det! ut och konvertera de förlorade fåren!

/Halldin

Anonym sa...

KROSSA LIBERALISMEN! vars människovärde heter Pengar. Skuggbudgeten. Detta var årets gladaste dag. VÄCK med borgarnas klasskamps-TERROR mot de sjuka, VÄCK med Reinfeldts förbud mot att vara långvarigt sjuk, till Gehenna med Alliansen. Man skall rösta RÖDGRÖNT, punkt.

- Peter Ingestad, Solna

Tokmoderaten sa...

Hear! Hear! "Byfånen" ifrån grannstaden har talat.