2009/10/18

EN RÖDGRÖN MARDRÖM LIGGER FRAMFÖR OSS?

Rostasfilé med rödgrön röra...

Söndag morgon, huvudvärken gör att frukosten består av en limpmacka med prästost och ett glas med mousserande Treo. Och inte blir det ju bättre av att man grottar ner sig i en ny opinionsundersökning som visar att mina socialdemokratiska bloggarpolare Krassman och Westerholm är de som kommer sitta framför sina tangentbord med en helt annan sinnesstämning än undertecknad...

Det handlar om 4.8 procent av väljarkåren, det handlar i princip om att trolla fram ett femte Alliansparti i samma storlek som våra små bröder och systrar i KD, C eller FP - men det handlar också om att inte beblanda sig med ett missnöjesparti med samma numerär. Det handlar om 280.000 väljare som sagt sig föredra en regering ledd av allas vår Mona Sahlin, och med såväl Lasse Ohly som Peter Eriksson som framträdande ministrar. Maria Wetterstrand då? Ja, henne vill man ju som alliansvurmare försöka hålla tyst om eftersom hon är den enda i ledarkvartetten som faktiskt är begåvad och tilltalande för en kritiker från andra sidan mittlinjen.

Alliansen måste nu ta sig en rejäl funderare på hur man vänder på det här, för uppenbarligen spelar det ingen roll att folket sågar Mona jämns med fotknölarna i varenda förtroendemätning och glorifierar vår buttre statsminister Reinfeldt i samma andetag. Folk ser uppenbarligen inte det samband vi vill att de skall se, att en regering behöver en ledare som åtnjuter förtroende och som kan sitt jobb. Det funkar inte att slå på folkets uppfattning om ett ihåligt, ledarlöst och icke-trovärdigt oppositionsalternativ, iallafall inte just nu.

I mina ögon måste man ta sig an de ideologiska skillnaderna, den personliga friheten kontra statens pekpinnar in till det Svenssonska köksbordet. Man måste ta sig an framtidsfrågorna och måla upp en lättförstådd bild av hur samhället kommer att utvecklas ifall Mona får möjligheten att styra med Lasse Ohly vid sin vänstra sida. Man måste på ett pedagogiskt sätt få väljarkåren att förstå att den bild de i dag ser av ett Sverige i förvandling inte är det färdiga konstverket utan att det krävs mer tid innan ett nytt, vackrare och mer modernt Sverige har avbildats.

Jag kastar ju gärna latrin omkring mig, mest mot motståndarna men även på de egna när så behövs. Att på något sätt tycka att den valrörelse vi drev under försommaren inför EP-valet var bra är ju nonsens och trams. Valet gick ju faktiskt helt åt fanders för oss moderater och det enda två glädjeämnena var ju att Folkpartiet lyfte medan sosseriet faktiskt var ännu lite sämre än oss vad Mona än sade eller trodde. Det behövs nya idéer hur vi når ut, det krävs en våga-vinn-känsla som jag inte ser i dag.

A och O är ju att få vår små vänner att äta upp sig från sina närmast anorektiska nivåer idag till ett välmående i Göran Persson-klass till valdagen. Vi moderater har ju kommit ur regerandet med hedern i behåll, medan våra vänner lider alla helvetets kval varenda gång en opinionsundersökning publiceras. När det gäller Centern så är ju tipset att låta någon annan Fredrik Federley synas i media, eftersom jag är övertygad om att just han inte är det dragplåster Centern skulle behöva. Vad anbelangar KD så tror jag faktiskt att man är inne på rätt väg med "Verklighetens Folk", ett alternativ till höger behövs i vår regering - alla kan inte trängas på mittplanen.

Slutligen Folkpartiet... När man byter ledare så brukar man ju hoppas på en positiv effekt, men i fallet Leijonborg/Björklund har vi ingenting sett. Det är ju egentligen fantastiskt det FP gör just nu, att försöka få ordning på en skola som efter decennuim efter decennium av sosse-vanstyre befinner sig i varierande grader av förfall. Det är en kamp som måste tas för vår framtid, men samtidigt så gör ju de elaka sossarna, som ingenting vill se av sitt eget misslyckande, narr av stackars Björklund i media mest hela tiden. Att ha krav är att bry sig, det vet Björklund och det vet vi - men i Monas Sverige är man elak om man bryr sig och ställer krav.

"Många är nervösa i dag" skriver Gudmundson på SvD i dag, och jag är också nervös - riktigt jävla nervös. Frågan är varför det skall behöva vara så egentligen, analysera detta faktum Schlingmann, och gör det innan det är för sent.

6 kommentarer:

Krassman sa...

@Antonsson
Nu är du verkligen där jag gillar dig som bäst. Skriver om visioner och ideologier och är kritisk till både höger och vänster. Ett lyft från ditt tidigare inlägg som verkligen fick mig att gå i gång på alla cylindrar, där jag satt med två croissanter en stor kopp kaffe. Det är skillnad på borgerliga frukostar och Socialdemokratiska måste jag säga. Men att det var åt det här hållet trodde jag inte.

Thaifarang sa...

Svenska medborgare utomlands protesterar

Svenska medborgare som av någon orsak bor utomlands betalar SINK-skatt till Sverige på 25%. Ett växande antal av de 400 000 utlandssvenskarna anser att den är orättdoms, förlegad och bör avskaffas.
Statsminister Fredrik Reinfeldt lovade en ändring av SINK-skatten i senaste valrörelsen. Ingenting har hänt.

Utlandssvenskar med SINK-skatt har inga förmåner man normalt har som boende i Sverige. Dom har inte rätt till sjukvård, sjukersättning, skolor, åldringsvård etc.

Dom har heller inte möjlighet att utnyttja dessa förmåner även om dom skulle betala full svensk skatt. Om dom drabbas av en olycka eller akut sjukdom kan dom inte ta sig till ett svenskt sjukhus för vård. Detsamma gäller skolor, deras barn har inte möjlighet att gå i svensk skola.

Som utlandssvenskar måste dom använda sjukhus och skolor där dom bor. Dom är då händomsade till privata sjukhus och skolor vilket medför avsevärda kostnader som måste betalas ur egen ficka.

I och med att alla förmåner man har som boende i Sverige varken får eller kan utnyttjas av utlandssvenskar har staten heller inga utgifter för dom. Dom har därför svårt att känna motivation att betala 25 procent skatt.

Den tid är förbi när endast svenskar med mycket stora förmögenheter eller med avsevärda inkomster flyttade utomlands. Idag är det mest vanliga svenska löntagare och pensionärer som av olika anledningar väljer att bo utomlands. SINK-skatten är en föråldrad kvarleva från någon Socialdemokratisk regering långt tillbaka i tiden.

Ett avskaffande av SINK-skatten skulle endast innebära en marginell minskning av statens skatteintäkter.

Med anledning av detta måste SINK-skatten avskaffas helt. Svenskar förknippar och har alltid förknippat skatter med förmåner dom erhållit.
Således inga förmåner – inga skatter.

Utlandssvenskarna utgör 140 000 röster vid riksdagsvalet 2010 dom kan bli utslagsgivande för alliansen.

Tokmoderaten sa...

Krassman,
Om du tycker det är SÅ bra så har jag förmodligen misslyckats kapitalt! Men skit samma, jag med mitt enorma bekräftelsebehov blir ändå lite stolt...

Per Persson (md2perpe) sa...

Har du koll på vem som myntade uttrycket "rödgrön röra" och var och när detta skedde?

Tokmoderaten sa...

Per Persson,
I min värld var det Gud fader själv, Calle Bildt alltså, som myntade uttrycket i valrörelsen 1994.

Per Persson (md2perpe) sa...

Korrekt. Det var i en debatt mellan Ingvar Carlsson och Carl Bild under valrörelsen 1994.

Kan du även säga vilken på vilken ort det skedde?

Orten tillhör småländska bibelbältet, och många skulle nog därför anse att du hädar när du kallar CB för "Gud fader".

Orten är dock mer känd för sin företagsamhet som fått ett särskilt uttryck i vårt språk. Denna anda innebär att man - ofta hemma i garagen - startar små industrier som har lätt att ställa om produktionen samt att man samarbetar samtidigt som man är konkurrenter.

Orten är min uppväxtort, även om jag numera bor i Sundbyberg.