2009/10/17

MONA SKÄMS, MEN SKÄMS MER TACK!


Mona Sahlin visar framfötterna och skäms över hur den socialdemokratiska regering där hon var en av de mest tongivande statsråden hanterade frågan om de apatiska flyktingbarnen. Bra så, men det finns ju så mycket, mycket mer att skämmas över som Mona ännu inte gått ut i riksmedia och skämts för...

Mona har ju till exempel inte skämts över att att sosseriet genom åren vid rodret gömde de stackars människor som jagats ut i utanförskapet i statistiken genom att förtidspensionera människor med mycket kraft och förmåga kvar i behåll. Och inte skäms Mona över de köer som skapades i sjukvården genom att man benhårt stod fast vid monopol och byråkrati när de vårdbehövande började sitt ändlösa köande, eller kan hon ha nått insikt och kan skämmas lite till?

Och inte har vi fått se Mona gråta ut över att den svenska skolan under de senaste decennierna tappat enormt mycket mot vår omvärld, en omvärld som häpet tittade på när Sverige blev det kravlösa samhället. Försvaret då, har Mona skämts över det urusla tillstånd som vår försvarsförmåga hamnat i efter att enbart använts som budgetregulator under Persson-eran och med Sveriges sämsta försvarsminister genom tiderna, Leni Björklund, som bödel.

Har vi sedan sett Mona skämmas över att de pengar som Monas regering "lånade" av pensionärerna under i princip hela 90-talet? Nädå, ingenting av återbetalningen "krona för krona" fick vi se trots att sossarna åkte världen över och skröt över att man sanerat statsfinanserna - dock utan att yppa ett ord om att det var pensionärerna som fått stå för en stor del av notan. Skäms inte Mona när hon dessa dagar framstår som pensionärernas vite riddare med sin fagra löften, löften som är lika mycket värda som de löften Göran gav om "krona för krona"...?

Jag ryser över hyckleriet. Skäms lite till Mona, och visa att ditt nya parti är något mer än ett parti som vill släppa in kommunister i regeringen. Skäms lite till över att Ni under den senaste 20-30 åren förvandlad Sverige från en framgångssaga till en driftkucku genom att vägra förändring och genom att sakna andra visioner än att rabiat klammra sig kvar vid makten till vilket pris som helst.

Länkar: SvD

9 kommentarer:

pagl_2009 sa...

Det är intressant att en person inte låter Mona Sahlin komma undan med en unken ursäkt. Bra fortsätt.
Mvh Peder

Krassman sa...

@Toker
Ja allt är verkligen sossarnas fel i dagens samhälle Antonsson. 8% arbetslöshet, ett skenade utanförskap och budgetunderskott på 100 miljarder. Allt är Sossarnas fel. 500 000 som lämnat A-kassan, 78% av Sveriges kommuner går ed underskott i år och 30 000 personer kommer tvingas ut ur sjukförsäkringen från årsskiftet samtidigt som din regerings "tillfälliga" pengar till kommunerna mestadels går till Socialbidrag. Allt är sossarnas fel, fortsätt med den beskrivningen och använd detta som argument till barför man skall rösta på den Moderata alliansen i valet 2010.

Forsätt att skriv svanska folket på näsan med din historieskrivning, och tro sedan att det är de dom kommer att tänka på när dom lägger sin röst i valet 2010. Försätt med det, du medlem i överhetens parti som nu går till val på att sänka skatterna på lånade pengar. Fortsätt med sossehatar historierna från 80-talets politik Antonsson, dom passar bra till er slogan "att ta ansvar för Sverige".

Tokmoderaten sa...

Krassman,
Blev du tyken nu? Det var ju inte meningen...

Krassman sa...

@Blådåren
Nu är allt bra igen..

Sepi We sa...

"Ja allt är verkligen sossarnas fel i dagens samhälle Antonsson. 8% arbetslöshet, ett skenade utanförskap och budgetunderskott på 100 miljarder"

Ja, exact! Sossarna hann verkligen göra omfattande skada under deras 12års period! Importera t.ex. miljontals människor från u-länder till Sverige!

"78% av Sveriges kommuner går ed underskott i år "

exact! p.g.a. att alla pengar går till sossebidrag till de samma importerade människor!

"använd detta som argument till varför man skall rösta på den Moderata alliansen i valet 2010. "

ABSOLUT! kan det finnas något bättre bevis att inte rösta sossarna?
Mona Sahlin bara gör läget för sossar ännu värre-

Sepi We sa...

Till Krassaman..

det tar kanske mer tid än 12 år att riva ner de skador som sossarna skapade under sina 12 års tid i makten.. eller hur ska man skicka tillbaka till sina ursprungsländer t.ex. de som har hela de 12 åren tagit emot sosse bidrag, bara så där?

Den makten som finns nu har funnits bara tre usla år. De ska vara i makten minst fem år till för att vi får se hur det blir.

Tokmoderaten sa...

Altan, nu skyller du allt på några som inte kan beskyllas för något annat än att de är offer för en närmast vidrig, usel och undermålig integrationspolitik som bara pacificerar de som kommit hit. Det är integrationspolitiken under socialdemokratin som är ett av de värsta exemplen på det "kravlösa Sverige" - i min värld är det att bry sig när man ställer krav. Men att skylla på de som kommit hit för problemen som skapats av våra icke-fungerande "trygghetssystem" är som att beskylla en våldtagen kvinna för den illgärning hon varit med om.

Att sedan alla etablerade och humanistiska partier bär ett kollektivt ansvar för SD:s framgångar genom en allt annat än genomtänkt taktik är bara ett tragiskt konstaterande.

Krassman sa...

@Ahmed
Du är ännu en expert på välfärds och socialförsäkringssystem förmodar jag?

Jag förmodar det med tanke på ditt inlägg och att du har full insyn och vetskap i de regler som gäller vid ekonomiskt bistånd, bostadsbidrag, akutsjukvård , tandvård, dagersättning vid placering på förläggning, handikapputrustning, spädbarnsutrustning för asylsökande och även hemutrustningslån för flyktingar.

Då kan du med lätthet även påvisa var någonstans i de regler som styr dessa ersättningar och lån som den Socialdemokratiska regeringen som leddes av Göran Persson gjort förändringar så att dessa ersättningar och lån kan erhållas, bara så där?

Du kan även redovisa ekvationen som påvisar att dessa förändringar som regeringen Persson genomförde under de 12 åren föranlett det ekonomiska missförhållande som statens finanser nu befinner sig i.

Det skall nämligen bli intressant att se den kopplingen med tanke på att samma regering som du beskyller lämnade ett kraftigt överskott i statens finanser efter sig när den lämnad regeringsmakten till den Moderata alliansen. Vi kan ju nu konstatera, så här tre år senare med borgerligt styre, att det överskott som den förra regeringen lämnade efter sig 2006 nu förvandlats till ett underskott i de statliga finanserna på 100 miljarder.

Om du har information om att den Moderata alliansen avser att förändra ersättningsnivåerna och de lånevillkor som flyktingar och asylsökande erhåller så får du gärna bifoga källa för detta.

Handen på hjärtat Ahmed så verkar du vara en i mängden med en åsikt som dess värre saknar insikt i ämnet som skall debatteras. Inget som är ovanligt när man tror att samhällets framgång handlar om att ställa grupper mot varandra istället för att ge alla grupper samma förutsättningar att lyckas.

En retorik som mestadels finns att finna hos personer som gått Jimmey Åkessons och SDs 5 poängs kurs i billig retorik. En retorik som fjärmar från insikt och förståelse för den ursprungliga frågan. Redogör för min två frågor och klarar du inte detta så bör du låta tangentbordet vila i fortsättningen och istället läsa på frågan du önskar debattera.

@Antonsson
Känner du till om ditt parti anser se över ersättnings och lånevillkoren för asylsökande och flyktingar?

Sepi We sa...

"Altan, nu skyller du allt på några som inte kan beskyllas för något annat än att de är offer för en närmast vidrig, usel och undermålig integrationspolitik som bara pacificerar de som kommit hit"

- ja, exakt som jag skrev innan. Jag skylde inte de som har utnyttjat politiken på något sätt utan social demokraterna som skapat situationen. Läs om.