2009/10/09

SÅ DJ-VLA INSTÄLLSAMT OCH FEGT!


Jaha, det här var ju snyggt... NOT!

USA:s president Obama är ju känd för sina visioner, sina fantastiska tal och för att vara populär nästan överallt. Men att ge en amerikansk president som inte ens suttit i ett år vid rodret fredspriset visar med all tänkbar tydlighet att de smartaste av de smarta bland norrmännen har hjärnor som små silverfiskar.

För är det så att man skall få fredspriset för att man kryper för ett ryskt maktspråk om Georgien, om robotsköldar och om det ena än det andra, ja då kan han ju få det - själv anser jag att det är värt fredspriset när man skapar fred genom försoning, som Reagan Gorbatjov. Och är det så att man skall få fredspriset när man smörar för Nordkoreas despot Kim Jong-Il, Libyens egen pyjamaskejsare Khaddaffi eller Irans valfuskande och kärnvapenforskande Ahmabinejad, ja då har vi hittat rätt man i den konflikträdde Obama.

Just nu är jag så upprörd över att man i Oslo så jävla inställsamt och fegt har valt en man som ingenting gjort, som bara pratat och som dessutom inte har löst en enda konflikt på de månader han suttit vid rodret i Vita huset. Det är nästan så att min Korv Stroganoff från lunchen kommer upp, så illa är detta patetiska val av Fredspristagare anno 2009 - ett pris som aldrig någonsin kommer att kunna tas på allvar igen.

Ber att få återkomma om detta fiasko och lite försvar senare ikväll...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, DN1, DN2, AB1, AB2, Expr1, Expr2

6 kommentarer:

The Man! sa...

Jag håller med dig 100%. Som Amerikan i Sverige kan jag bara titta på medan USA spolas ner i avloppet av Obama och hans oerfaren Harvard kompisar.
Fy på Nobelkommiteén.
Och till de som vill ha Obama säger jag "You asked for it!".
Obama har inte åstadkommit något annat än sänka västvärlden mer än även Bush skulle kunna drömma om.

Unknown sa...

Jag kan bara hålla med dig! ! !
men kanske de fick en bra rabbat på JSF?
/Halldin

Cornucopia? sa...

Åja, det lutar ju åt att du blir landshövding i Mazar-e-Sharif. Kanske ett fredspris på gång för dig med framöver?

Skönt att se att jag inte var den enda som åt baklänges av denna nyhet.

Wiseman sa...

Fredspriskommittén har överträffat sig själva. Vem blir det nästa år? Robert Mugabe?

Tokmoderaten sa...

Wiseman: Varför inte Kim Jong-Il? Eller allas vår Hugo Chavez? Eller Putin?... Visst de har inte snackat lika fint, eller lika mycket om visiomer eller fred som Obama men de har nog allihop GJORT lika mycket för freden.

chefsingenjören sa...

Eno ch annan Taliban lär ta detta som en personlig förolämpning. Jag hoppas bara att när dom kommer upp till skandinavien att dom tar rätt på Oslo och Stockholm.

Varför ska vi kalla Stockholm för "The capital of Scandinavia"? Nu om någon gång lär vi få äta upp denna hybris till slogan...