2010/12/21

AVVECKLA KÄRNKRAFTEN - ELDA EN LÄRARE...?


Där socialdemokrater ser kollektivet ser vi moderater individen, det är en avgörande skillnad mellan det före detta statsbärande partiet och det som växer in i den rollen ännu lite mer för varje dag som går.

Måhända är det socialdemokratins vurmande för kollektivismen som gör att deras företrädare, nätrotsbloggare och ledarskribenter allt som oftast försöker kladda ner sina politiska motståndare med sådana felsteg eller klavertramp som enskilda företrädare lyckats med. Den här dagen känner jag mig lite sossig faktiskt, så jag sjunker till samma låga nivåer som Alliansfritt eller någon annan subversiv sosse-bloggare när jag dömer hela Rörelsen efter en sosse-företrädare.

Någonstans i de småländska skogarna satt det en tillträdande ledamot för Barn - och Utbildningsnämnden och "facebookade" fritt ur hjärtat om de lärare och de skolor som hon senare skulle fatta beslut om. Men efter att ha tyckt att "vissa lärare kan dom ha som bränsle i värmeverket" och att "alla skolor kunde läggas ner" så dog den politiska karriären snabbt och skoningslöst.

Sosse-kvinnan från obygden slog faktiskt den manliga, nåja, konståkaren som blev vansinnig på samma forum när han inte fick åka till EM. Unge herr Majorov var mer vansinnig än galen när han slet ut "f", "u", "c" och "k"-tangenterna på sin dator, men Majorov sitter ju inte i beslutsställning och påverkar sin omvärld mer än med töntiga upphopp och ett snurrande som få normala människor att vomera. Sosse-kvinnan däremot, uttalade sig om frågor där hon skulle in och peta med sin ideologiska pekpinne.

Hade man varit individuliast och inte kollektivist så hade det ju varit enkelt att förklara bort tankar om lärare som bränsle i ett värmeverk eller ett nedstängt skolsystem med en enskild stolla som uttalar sig som privatperson och inte alls i Rosens namn. Men idag är jag kollektivist och inte individualist, och sambanden blir ack så tydliga om än skrämmande...

Helt plötsligt så står det ju klart hur sosseriet och deras tidigare vänner bland kärnkraftshatarna hade tänkt lösa det bortfall av energi som skulle bli resultatet av att stänga ner våra fina reaktorer. En reaktor ersätts av ett dussin rektorer och alla deras knastertorra lärare, och så bli av med kärnavfallsproblematiken. Tänk vad en glappande sosse i obygden kan berätta egentligen, om den omställningen till ett grönt samhälle och en debatt som får nytt bränsle.

Utan lärare, inga skolor är väl en naturlig följd av den nya energiformen. Att då lägga ner alla skolor är en nödvändighet som blir ofrånkomlig. Utan lärare blir eleverna lämnade vind för våg, utan möjligheter till inlärning och utan ordning och reda - det vill säga ungefär som skolan såg ut när Baylan var ansvarigt statsråd och när flumskolan blev ett begrepp i var mans sinne. Skillnaden mellan en skola i sossarnas händer och en nedlagd skola är alltså ytterst marginell, så även där kan man utan problem förstå hur tankevurporna hos en enskild sosse speglar tankegångarna hos ett helt parti.

Det vore ju vara enkelt att försöka bortförklara allt det där som skrevs på Facebook av en tillträdande S-ledamot i Barn- och Utbildningsnämnden som en stollas tankar och att hon minsann fick ta konsekvenserna av sitt glappande. Kan det ine vara så att hon fick gå för att hon röjde en hemlighet som Rörelsen vill hålla hemlig till den dagen då lärarna började gå upp i rök...?

Länkar: SvD, DN, AB

Inga kommentarer: