2010/12/07

BAKOM VARJE FRAMGÅNGSRIK MAN...


...står en stark kvinna, heter det väl? Om det nu är så, som det förmodligen måste vara, så är ju Aftonbladets och andra mediers senaste Wikileaks-spinn om rikets första par ännu en icke-nyhet.

Själv tror jag att min älskade partiledare mer än gärna tar intryck av vad hans ännu mer älskade hustru har att säga om det politiska hantverkandet i Sverige. Bilden av statsministern som en Lilla Fridolf-kopia har han ju varit med om att skapa själv tillsammans med sina media-gurus, bilden av en städmaniker och en hejare på att laga korvgryta - medan allt Filippa kläckt ur sig är mandelmusslor.

Men så länge Fredrik Reinfeldt styr landet på ett så framgångsrikt sätt så struntar jag högaktningsfullt i hos vilka som han hittar sitt stöd, sin inspiration och sina politiska visioner - men bara så länge det är just framgångsrikt. Är det Filippa som håller i trådarna så är hon förrutom vacker som en vintermorgon också: 1) Väldigt generös som låter maken ta åt sig äran för det som hon tänkt ut. 2) Skarpsynt som få och en naturlig efterträdare till partiledarposten - vilken kontinuitet det blir när man de facto efterträder sig själv! 3) och smart...!

Dessutom är inte Fredrik Reinfeldt på något sätt unik när han har en stark kvinna i ryggen när han jobbar för allas vårt bästa. Är det någon som tror att Göran Persson hade blivit den buffliga och självgoda typen utan en lika bufflig och lika självgod Anitra Steen som livspartner? Finns det någon som inbillar sig att Olof Palme hade klarat av att styra landet utan sin Lisbet? Vem i hela världen kan ha fått för sig att Ingvar Carlsson hade klarat av att hoppa in som statsminister i en traumatisk situation om inte Ingrid hade backat upp honom med goda råd?

När det gäller Ingvar Carlsson så finns det till och med ljudbevis på hur viktig Ingrid var för att han skulle klara av att hantera den av Mia Bohman Bildt styrda Carl Bildt, som sedemera bytte mentor till Anna-Maria Corazza Bildt. Den nuvarande domaren i TV-programmet "På Spåret", en av Eskilstunas tre fantastiskt framgångsrika Fredrik-ar, herr Lindström fick till en skrämmande avslöjande intervju med Ingvar Carlsson under valrörelsen 1994. Lyssna, förstå - Reinfeldt är INTE unik, ty bakom varje framgångsrik man står en stark kvinna...!


Länkar: AB, DN, SvD

Bloggar: Radikalen, Röda Berget, Mina Moderata Karameller

Inga kommentarer: