2010/12/11

MONA OCH OMDÖMET...


Ja, jag är konservativ upp i stolgången och riktigt tråkig när det kommer till vilka kläder som jag anser vara spännande och snygga - men jag inbillar mig att det var fler än jag som reagerade vilt när de fick se Mona Sahlin på Nobelfesten igår kväll...

Ja, jag missade synen igår eftersom jag hade helt andra saker att pyssla med än att sitta framför TV:n och vara avundsjuk över att inte få vara i Stadshuset - men när jag idag fick se en bild på oppositionsledaren Sahlin och hennes uppseendeväckande klänning så kan jag inte vila på hanen. Det var en klänning som förmodligen bara Ernst Kirchsteiger kan se något vackert i, om ens han. Vad hade Mona och Bosse egentligen dragit i sig innan partajet egentligen? Hallucinogena svampar? En rejäl dos uppåt-tjack? Något som grumlade det redan grumliga omdömet ytterligare var det iallafall.

Att Mona är en rätt omdömeslös person vet de flesta om sedan tidigare, där klänningen igår var den sista spiken i kistan. Det räckte liksom inte med att ge efter för vänsterfalangens gnällande och släppa in kommunisten Ohly i sitt regeringsalternativ eller med att i sitt sista riktiga tal till SAP:s förtroenderåd såga sin egen politik och sina egna visioner jäms med fotknölarna. Det behövdes ännu lite mer än en vansinnig valrörelse där förnyelsen bland Monas vallokomotiv var lika frånvarande som den goda smaken när det kom till klänningar och Nobelsfester.

Man skall inte sparka på en som redan ligger, jag vet. Men om den som ligger ner ställer sig upp iförd en sådan klänning som Mona bar igår så kan inga starka benmuskler i världen hindra de naturliga spasmer som blir resultatet av en chockupplevelse. Med gårdagens insats i Blå Hallen så klassar Mona in som värdig efterträdare till den norska spökpratande prinsessan Märtha Louise som tills igår stod högst på prispallen när Europas fulaste utstyrsel under allmän beskådan bedömts av kritiskt granskande ögon.


Tack Mona Sahlin, den som vågar vinner... inte alltid. I detta fall är det en bild av en omdömeslös eller spritt språngande galen, smaklös kvinna som tornar fram inför betraktarens ögon. Tack Mona Sahlin! När inspirationen tryter för att blogga så dök du upp som en räddande ängel. Nu blev det lite skojigare igen...

Länkar: SvD, DN, AB

4 kommentarer:

Mary X Jensen sa...

Nej - jag tyckte att hon var snygg i den där klänningen.

kimpa sa...

prinsessan Märtha Louise ser ut som hon skall på påsfirande.kalkonvarning kackel kackel ;-) & Mona Sahlins klänning var inte heller snygg den.Udda färgval & fult mönster.De fanns flera snygga klänningar med.

Anonym sa...

Grumligt stavas med ett m...

Tokmoderaten sa...

Tack! Rättat...