2010/12/19

VÄLKOMNA JULKLAPPAR, OVÄLKOMNA JULKLAPPAR


Det börjar likna valrörelse, banne mig...

Opinionsundersökningarna duggar tätt så här inför julen, och medan vi moderater får fina och välkomna julklappar av opinionsinstituten så finns det en hel del andra partier som kommer vilja reklamera sina klappar så fort gästerna har gått. Sossarna är, fullt naturligt, ett gäng som får tråkiga och vidriga julklappar - konstigt vore det väl annars eftersom ingen någonstans, någonsin eller någon gång kan veta vad det partiet egentligen vill.

Ett ledarlöst parti, med en förlamad kalkon som illusorisk partiledare till och slutet av mars, attraherar förmodligen bara de som inbillar sig att socialdemokratin fortfarande är det enda statsbärande partiet och den enda garanten för att Ådalen aldrig mer kommer att inträffa. Snön faller utanför fönstret, precis som socialdemokratin - och precis som med snöandet så syns inget slut. Fallet fortsätter och oavsett hur mycket snö det ligger på backen så kommer smällen i marken att bli hård...

Våra små Alliansvänner fortsätter att leva sitt liv i skymundan, där vi moderater fortsätter att ta stora tuggor av deras revbensliknande kroppar. En av de största utmaningarna för Alliansen är och kommer att vara våra små vänners välbefinnande och tillväxt. En svår ekvation att lösa, men inte omöjlig. Framtiden för dessa partier kan inte vara ett ständigt beroende av stödröster från det stora partiet, det som har råg i ryggen och säd i brallan.

För oss moderater, för miljöpartisterna och sverigedemokraterna så är julklapparna fina och uppskattade, för alla andra kunde julfirandet kännas så mycket bättre. När det kommer till sossarna så sitter jag och njuter, väl medveten om att skadeglädjen är den enda sanna glädjen...

Länkar: SvD, Expr, AB1, AB2, DN Debatt,
Bloggar: Kent,

3 kommentarer:

As Dfsson sa...

Jag vet inte, jag, om det är "råg i ryggen och säd i brallan" att plocka folk från sossarna genom att plocka ståndpunkter från desamma. Du kan väl ändå inte tycka att (M) är det parti som sticker ut mest åsiktsmässigt? Dess idéer verkar mest vara att sänka skatten så långsamt att ingen märker medan man smetar arbetarretorik och strukturkramande (LAS någon?) över åtgärdera så att man inte riskerar att förknippas med högerspöket.

Nej, inte fan är det hos (M) som borgerlighetens idémässiga framtid ligger. Jag menar, när senast kom MUF med något nytt, förutom i form av ramsor av typen "vi älskar moderpartiet"? Tyvärr, får jag säga - det hade varit kul att känna att folk röstade på Alliansen av ideologiska skäl, men det kan man knappast vänta sig i en demokrati - någonsin. Hur som helst blir det lite muppigt att kalla det "råg i ryggen" när partiet främst verkar gå efter devisen "se för fan till att inte göra någon arg".

Anonym sa...

den enda garanten för att Ådalen aldrig mer kommer att inträffa.

Hur kan sossarna vara någon garant för att Ådalen inte kommer att upprepas när man röstar igenom en ny grundlag som ger just möjlighet till det, genom paragrafen som säger att militären får sättas in mot den obeväpnade civilbefolkningen?

Att de nya moderaterna vill skjuta skarpt mot obeväpnat folk är ju knappast speciellt oväntat.

Fredrik i Sollentuna sa...

Många reflektioner kan göras...det lär höras mer om dem :-)

http://fredrik.vartsollentuna.se/2010/12/19/lealost-och-ledarlost-parti/