2011/09/22

DEN ALLDELES FÖR NYA MODERATERNA - KVOTERINGSKRAMARNA


Är man partisekreterare i Moderaterna, de väldigt nya Moderaterna, så står det tydligen i arbetsbeskrivningen att man skall lyfta frågan som får det att vända sig i magen på oss "gamla" moderater - frågan om att kvotera in kvinnor i företagens styrelser. Det som Per Schlingmann lyfte fram under sin tid som partisekreterare lyfts nu fram av allas vår Sofia Arkelsten, och jag suckar lika besviket som jag flämtar hänfört när ett gäng unga MUF-damer på SvD Brännpunkt sågar Arkelstens påhitt. Samtidigt som jag anser att Arkelstens inhopp är ett lågvattenmärke så tycker jag att det är skönt att vi har så högt i tak i partiet att reaktionerna på dumheterna kommer direkt och ärligt...

Visst kan det möjligtvis vara ett problem att det i vissa företagsstyrelser inte finns tillräckligt många kvinnor men det är upp till varje företag att åtgärda om man upplever den snedvridna könsrepresentationen som ett problem. Själv jobbar jag på en arbetsplats där kvinnorna dominerar totalt, i sjukvården, men där ingen partisekreterare ännu har gett sig ut i mediabruset och krävt att det kvoteras in gubbar på vårdavdelningar och vårdcentraler. Varför är företagsstyrelsen en viktigare miljö att genuskorrigera än en kvinnodominerad vårdavdelning?

Allt handlar om frihet, om att hålla klåfingriga politiker borta från sådant där enskilda människor, kvinnor och män med egna ambitioner kan fatta sina egna beslut om vad de vill göra och med vem. Det är frihet när en företagsstyrelse består av 100% kvinnor eller 100% män utan att en moderat partisekreterare får ha synpunkter. Det är frihet när kvinnor och män får välja sina jobb efter sina egna preferenser utan att behöva ta hänsyn till könssammansättningen på arbetsplatsen.

Det är frihet - men de som tidigare var frihetens parti har nu abdikerat. Jag känner mig vilse ideologiskt, nästan sviken. Men så skrev de där unga, söta MUF-arna precis mina åsikter på SvD Brännpunkt - och hoppets låga tändes återigen. Det kanske finns hopp om en framtid där vi moderater tänker tillbaka på tider flytt med stolthet och inte med skam. I frågan om kvoteringarna låg vi rätt då, inte nu...

Länkar: SvD1, SvD2,
Bloggar: MMK, Hagbom, Ledarbloggen, Edgelius

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad pratar du om!? Högern har väl aldrig kramat någon. En sådan akt av värme och medkänsla är inte Arkelsten förmögen till.

Anonym sa...

Jasså, Moderaterna kan göra fel.

Modigt av dig att erkänna det och skulle du bli utslängd som Moderat på grund av dina åsikter så kanske du skulle kontakta Sverigedemomokraterna som inte är så onda som din nuvarande partiledare påstår.

Vad anser du föresten om hanteringen av utslängda medarbetare i Regeringskansliet

Anders sa...

När jag såg Uppdrag Granskning om hur fd anställda behandlats i "först in först ut" med Reinfeldt & co goda minne blev jag än en gång övertygad om moderaternas konsekventa hyckleri.
Det talas vitt och brett om vår Svenska modell med kollektivavtal
och hur viktigt det är att behålla LAS. Verkligheten är det vi såg i går. Sparka folk med arbetsskador, fel ålder, överkvalificerade, fackligt aktiva utan någon som helst förklaring i samråd med ett pinsamt lamt ST, (statstjänstemannaförbundet). Reinfeldt vågar inte ge en kommentar, utan man väljer att skicka fram två helt obegripliga
pappfigurer, eller papegojor som någon skrev (Jatko, Tobé´), visar bara vilken arrogans och cynism som finns inom regeringen och då i synnerhet moderaterna. Kvotering är i beskrivda exempel illa, men detta Tokis är ca 10531 gånger värre.

Holma sa...

Hear, hear broder!

Man kräks i halsen lite väl ofta nu faktiskt över partiledningens utspel för att det ska kännas bekvämt.

Jag bad inte om de nya moderaterna och följdaktligen har jag bett ännu mindre om de alledes FÖR nya moderaterna.

/Holma

Magnus i Solna sa...

Såna här idiotiska utspel är orsaken till att jag inte har kunnat gå med i partiet.
Varför försöker M bli de bästa socialdemokratiska partiet???
Har de inga liberal/konservativa värderingar kvar utan bara socialism att erbjuda? Antingen har de dessa åsikter eller så vill man bara följa vänstermedias åsikter. Båda alternativen är mycket illa. Som politiker måste det våga utmana och leda, hur kan det leda till socialistiska och radikalfeministiska förslag?
Helt obegripligt...

Anonym sa...

Feminism = socialfascism. Det hör inte hemma i ett borgeligt parti. Tag mein kampf, ersätt jude med man i texten och du har dagens feminism. Kvinnor har inte kommit någon vart på 40 år i Sverige utan har reducerats till hunsade åsnor som jobbar för slavlöner, många i offentlig sektor och vissa hamnar t.o.m. i psykisk ohälsa och missbruk. I t.ex. Tyskland har kvinnor 50% högre lön i samma yrke jämfört med Sverige. De unga MUF-arna har nog fattat rätt.

Anders sa...

Det är väl det som är borgeligt, att trycka ner kvinnors rättigheter har väl varit deras paradgren fram till 1980-talet.
MUF:arna varken kan eller vill fatta hur verkligheten ser ut.