2011/09/09

HÅKANS HELGMÅLSRINGANDE NUMMER 2


Varför skulle jag skämmas för att jag följer Håkan Juholts "fans"-sida på Facebook? Det borde ju vara precis tvärtom, stolthet över att lägga tid på att faktiskt förstå sig på och krypa in i huvudet på oppositionsledaren.Man vinner inga krig utan att veta hur generalen på andra sidan frontlinjen tänker, vilka strategier han eller hon har anammat och därför är det naturligt för mig att genom att grottforska i ledaren för de sociala demokraternas mentala gruvschakt för att lära känna fienden, huvudmotståndaren.

Politiken nuförtiden är ett retoriskt och ideologiskt krig där vapenarsenalen har utökats från torftiga pressmeddelanden och knastertorra intervjuer i statstelevisionen efter Sveriges Magasin med Drutten och Gena. Numera funkar bloggar, tweets och statusuppdateringar på Facebook nästan lika bra i kampen på det politiska slagfältet...

Att alla som följer den här bloggen också följer Håkan Juholt på Facebook är inte sannolikt och därför har jag för avsikt att lyfta fram några av Håkans uppdateringar på Facebook den senaste veckan varje fredag framöver - allt för att vi tillsammans skall kunna bilda oss en uppfattning om vem Juholt är och vad han vill. Det är utan tvekan en spännande läsning, som bara överträffas av de kommentarer och lovord som de mest hängivna sossarna känner att de måste delge sin ledare.

Med bara en dos av mikrokskopisk fantasi så kan genom att läsa de långrandiga hyllningarna få för sig att det i den svenska sociala demokratin har skapats en närmast pervers personkult kring Håkan Juholt, ungefär som i Nordkorea. Håkan är beundrad och dyrkad av de sina, och med en sådan ledare kan de sociala demokraterna uträtta stordåd på spelplanen. Just därför är det som sagt viktigt att titta in i Håkans gruvgångar.

110904 kl 16:56: "I ett stramt ekonomiskt läge och när massarbetslöshet råder är det bättre att investera i att bygga nya lägenheter än att ge skattelättnader för de som hyr ut delar av sin bostad till studenter. Sverige behöver rustas för morgondagen om detta och en hel del annat talade jag idag om på den stora familjefesten i Hågelbyparken i Botkyrka."

110905 kl 16:31. "Ingen kan säga annat än att de politiska alternativen blir allt tydligare. Skatteavdrag för välgörenhet och för uthyrning av egna bostaden istället för rejäla satsningar på välfärd och studentbostäder. Och så sänkt restaurangmoms istället för rättvisa för landets pensionärer. I skuggan av dessa nyheter från regeringen fortsätter arbetet med vårt budgetförslag. I dag möten m fackliga företrädare om hur arbetsmiljöarbetet ska förstärkas så att människor inte slits ut och förbränns på jobbet."

110906 kl 19:12: "Med Karin Hubinette på väg in i studion för kvällens program. Med målsättningen att prata lite också om värderingar och tankar för framtiden."

110907 kl 17:36: "Talar i EU-parlamentet om betydelsen av att reglera marknaden för medborgarnas bästa. Investeringar för tillväxt, som skapar jobb och välstånd. Hållbara arbetsplatser som inte sliter ut de som har jobb, sociala investeringar. Betydelsen av att inse att solidaritet inte är en uppoffring, utan en förutsättning för tillväxt och utveckling."

110907 kl 19:07: "Två socialdemokratiska ordföranden träffades i Bryssel idag: Poul Nyrup Rasmussen, ESP och Håkan Juholt, SAP" (se idolbild ovan)

110907 kl 22:23: "Samtal i svenska kyrkan i Bryssel. Om församlingens uppgift och ansvar i vardag, glädje och sorg. Ikväll var tankarna särskilt hos nära och kära till Stefan Liv och de övriga offren för den tragiska flygolyckan i Jaroslavl."

110908 kl någongång: "Borgerliga partier styr idag EU. Dessa partier har varit helt ointresserade av att styra marknaden, ställa krav på banker, ställa om Europa klimatsmart och skapa trygghet för löntagare. Om detta och betydelsen av en stark s-offensiv talade jag med s-ledaren i EU parlamentet Martin Schulz"

110909 cirka kl 15:30: "Intervju med Gävle-Dalanytt under besök i Falun om vår ambition att investera i järnvägen för ökad kapacitet på spåren."

Tar man och "wordcloudar" Håkans vecka på Facebook kan man se vilka ord och namn som varit mest aktuella i Håkans vokabulär - och den här veckan sticker följande ord och namn ut: Bryssel, betydelsen, av, för, och, ställa.

Härmed är del två av en återkommande postning skapad. Om en vecka så helgmålsringer Håkan till oss alla med samma gamla budskap med lite annorlunda ord. På återläsande!

Länkar: DN
Bloggar:

4 kommentarer:

Anders sa...

Det börjar nästan bli lite tragikomiskt med dina ständiga slag under bältet på Juholt.
Nordkorea jämförelsen har väl ändå ett bäst före datum, börjar bli lite upprepningar nu. Men det är klart, jag kan till viss del förstå dig för tråkmånsen Reinfeldt kan till och med få en valnöt att verka intressant, sen att han själv dyrkas som en sektledare av pastor Ekmans dignitet(också upprepning av mig), är väl mindre intressant för er moderater. Reinfeldt är sannerligen plattitydernas mästare.
Mycket ord men ingen substans, och ständiga upprepningar är hans signum.

Tokmoderaten sa...

Jag finner det intressant att du tycker att jag slår slag under bältet på Juholtar'n när jag bara citerar hans Facebook-uppdateringar. I sådana fall är det väl han själv som slår sig under bältet? Eller...?

Hans Odeberg sa...

Om det är slag under bältet att citera vad politiker verkligen säger lär väl ett helt gäng sverigedemokrater fortfarande ligga på marken och hålla sig om sina smärtande kulor?

Anders sa...

Tja...Du tycker att han dyrkas som Kim Jong II i NordKorea och har jämfört honom med en gläfsande kejsarpingvin på snedtjack som har Åsa-Nisse dialekt och är ADHD speedad. Men han är väl en tacksam hackkyckling p g a hans mustasch och dialekt. Jag vet inte hur du annars definierar slag under bältet. Nu fick du vara exempel, men givetvis har du ändå en viss saklighet i dina resonemang, något som många moderater och sd:are är ljusår ifrån när det gäller Juholt.