2011/09/05

NÄR AVSKAFFA & INFÖRA BETYDER SAMMA SAK


"Vi vill avskaffa vårdnadsbidraget.

Den borgerliga regeringens införande av vårdnadsbidrag innebär ett systemskifte. Ingen som idag jobbar och behöver hela sin lön klarar att istället leva på ett vårdnadsbidrag på 3000 kronor i månaden.

Kärnfrågan är vad våra skattepengar ska användas till. Varje krona som satsas på vårdnadsbidrag är en krona mindre till något annat så som personal, personalutbildning, rutschkanor och lokaler i den gemensamt finansierade förskolan. Det är inte att sätta barns bästa i centrum."  - Socialdemokraternas hemsida, fråga nummer 2517 - "Kommer Vårdnadsbidraget att avskaffas?"

"...Detta är er borgerliga vision om ett vackrare Sverige. Er framtid om ett Sverige som klarar sig utan kvinnor i barnafödande ålder. Som klarar sig utan kvinnor i arbetslivet. Ni är så angelägna om att detta ska bli verklighet att ni menar att våra kommunala skattemedel ska betala kvinnorna i hemmet. Det är numera, i ett borgerligt Sverige, kommunens kärnverksamhet att finansiera hemmafruar.

Vi socialdemokrater menar att det är fel väg att gå. Ett ofinansierat kommunalt vårdnadsbidrag på 3000 spänn i månaden är inte vad nutidens föräldrar efterfrågar. I stället för att öka orättvisorna vill vi socialdemokrater vidareutveckla vår föräldraförsäkring." - Riksdagsledamoten Matilda Ernkrans, Hallsberg, Örebro Län skriver krönika i Nerikes Allehanda augusti 2008. Publicerat i sin helhet på sosseriets hemsida.

"Ska Sverige införa vårdnadsbidrag som backar familjepolitiken flera steg tillbaka medan övriga Europa ägnar kraft åt att bygga ut förskolan och modernisera familjepolitiken? Det tycker inte vi, därför säger vi nej till vårdnadsbidrag.

Med vårdnadsbidraget förs Sverige långt tillbaka i tiden när det gäller att utveckla vårt land i jämställd riktning. Konsekvensen blir att åtskilliga kvinnor förlorar fotfästet på arbetsmarknaden och samtidigt försämrar sina egna möjligheter att försörja sig i framtiden. Ett uttag av vårdnadsbidrag, i stället för inkomst av förvärvsarbete, leder dessutom till en sämre ålderspension." -  Riksdagsledamot Pia Nilsson skriver insändare tillsammans med några andra sossar från en annan del av Köping...

Tre textstycken från sossarnas hemsida, om hur socialdemokratin ser på det förhatliga vårdnadsbidraget. Tydligare kan det knappast bli, socialdemokratin vill avskaffa, inte införa och helst bannlysa vårdnadsbidraget för tid och evighet. Allt var helt solklart till den dagen då socialdemokraterna helt plötsligt ville införa ett kommunalt vårdnadsbidrag i Örebro tillsammans med sin nya kompisar i KD.

Socialdemokraternas basuner tutar nu ut nyheten om Alliansens påstådda och nära förestående död. KD, regeringens minsta parti får ge upp kampen mot tre större partier i samma allians och regering om vad  som skall prioriteras i en höstbudget där man tyvärr måste prioritera. En sänkt restaurangmoms som skapar jobb eller en sänkt pensionärsskatt som inte skapar ett enda jobb, och när prioriteringarna måste tas fram så väljer de partier som motsvarar 88% av alliansens väljare något annat än det parti som fick stöd av 12% av de som valde Alliansen...

Sänkt pensionärsskatt, precis som ett bortprioriterat nytt jobbskatteavdrag, ligger kvar som löften inför framtiden - men inte nu i höst. I sossarnas värld har Alliansen svikit KD för tid och evighet. I sossarnas värld skall tydligen det minsta partiet bestämma och sätta agendan, och helt plötsligt så borde svenskarna dra en suck av lättnad eftersom det hade inneburit att Sahlin hade fått anamma Ohlynismen som ideologi om de rödgröna hade vunnit valet för ett år sedan.

I Örebro visar man i praktisk handling att man skiter i vad man tidigare har sagt och vad man tidigare har tyckt när man låter minstingen bestämma. Socialdemokraterna i Örebro står upp för vårdnadsbidraget, för maktens skull. Socialdemokraterna är villiga att offra sin retorik och sin ideologi för att låta de små bestämma åt de stora. Politik är förvisso ett lagspel, men sedan när presterade ett lag som bäst när en liten, klen ytterback läxar upp lagledningen och tar över taktiksnacket i omklädningsrummet.

Politik handlar om att stå upp för sina åsikter, och det har KD gjort med den äran i Örebro. Socialdemokraterna står inte upp för något annat än sin makthunger där de egna åsikterna stannar vid krönikor, insändare, tal och floskler på hemsidan. När det kommer till att omsätta orden i handling så är sossarna de hycklare de alltid har varit, där de säljer sin själ för makten...

Länkar: DN, AB, Expr, NA
Bloggar: Kent, Lidby, Böhlmark, Moderat-Lotta, DHE

Bilden lånad av Ansibecki

17 kommentarer:

Anders sa...

Sänkt restaurangmoms kommer INTE att generera många jobb, ska vi slå vad. Tycker du att 5 miljarder
är en rimlig summa att kasta ut för
13% lägre moms, som vi inte ens vet
om restaurangägarna lägger direkt i egen ficka eller inte. Detta visar på en helt otroligt naiv inställning hos dig, eller är det bara önsketänkande, du hoppas och hoppas att detta enfaldiga och kostsamma förslag ska skapa tiotusetals nya jobb. Sossarna har också haft detta förslag tidigare, men det gör definitivt inte förslaget mer trovärdigt.

Tokmoderaten sa...

...och vad tycker du om att partikamraterna i Örebro driver igenom ett kommunalt vårdnadsbidrag, Anders?

Anders sa...

För det första: så är det INTE mina partikamrater.
För det andra: så har väl jag precis som du rätt att kommentera enskilda förslag, där jag även gav sossarna en känga.
För det tredje: Tycker att du ska sluta tro att jag köper allt sossarna gör, trodde att det gått igenom i tidigare inlägg.
För det fjärde: Är detta en ny taktik från dig, svara på ett inlägg med en motfråga, isåfall så får jag gratulera till att du har
gett Gösta Boh(M)ans specialgebit
en ny renässans.
För det femte: Nej det är mycket märkligt av sossarna i Örebro, tyder väl på en viss desperation.
För det sjätte: Märkte du att att jag åtminstone gav dig ett svar.

Tokmoderaten sa...

Ja, tack. Och ja, jag älskade Gösta så jämförelsen är hedrande.

Anders sa...

Jojomensan, du gillade Thatcher också. Två riktiga högerspöken så då måste du vara lilla spöket Laban....

Micke sa...

Ett annat parti som har fått böja sig i frågan om vårdnadsbidrag är de där Nya Moderaterna.. Arbetslinjen osv...

Anonym sa...

Bohman och Thacher i all ära men den riktiga hjälten är Reagan!

//Jonas75

Tokmoderaten sa...

Naturligtvis Jonas, den heliga treenigheten.

Anders sa...

Ja hujedamej, dessa personer passar
nog bättre i Madame Tussauds vaxkabinett...alltså på skräckavdelningen.

Dan sa...

Anders: Dom står sig ändå slätt i jämförelse med den största katastrofen som det här landet haft. Olof Palme.

Mannen som fick oss att rasa hejdlöst i välfärdsligan. Nöjer mig med ett exempel just nu. Han höjde skattetrycken från 40 till 50% av BNP på bara sex år mellan 1970 till 1976!! Samtidigt ökade vår statsskuld med 200% under dessa år!! källa:Ekonomifakta.se

Anders sa...

Dan, vi hade en oljekris 1973 och en borgerlig regering som tog över 1976, ta du och kolla upp hur mycket statsskulden ökade under deras katastrofår. Ni moderater gnäller bara om högt skattetryck, titta på verkligheten och se hur våra pengar fördelas istället. Tyvärr är det fortfarande samma visa rika blir rikare och fattiga fattigare. Det är väl givet att höginkomsttagare ska betala mer i skatt. Den största katastrofen det här landet har just nu är alliansregeringen.

Anders sa...

Dan, glömde bara att nämna, nästa gång kan du väl referera till något mer objektivt än näringslivets ekonomifakta, snacka
om vinklad info.

Anonym sa...

Anders: Både 70- och 80talen var katastrofala och de grundlade våran kris i början av 90-talet. Det var nästan Greklandklass på Sverige då och självfallet var fälldin o co också katastrofer men ingen kan jämföras med Palme. Fd finansminister Feldt och ju också i efterhand fullständigt dömt ut den förda socialistpolitiken. Det otäcka är ju att Juholt tydligt signalerat att han vill tillbaka till denna "underbara" era.

Angående Ekonomifakta,menar du på fullt allvar att deras grafer och siffror skulle vara manipulerade?

Dan

Anders sa...

Dan...eller anonym..vad du nu vill vara. Du tolkar Juholt som fan tolkar bibeln. Ja ekonomifakta är
partiska (om du nu inte fattat det, så ägs de av Svenskt Näringsliv), som säger att de arbetar med opinionsbildning.
Denna o..b går ut på att försköna
och förvanska info som är ofördelaktiga för alliansen.
Håll dig till SCB istället, om
du nu ska kasta skit på sossarna.

Ansibecki sa...

Fotot du har lagt upp till ditt inlägg är taget av mig och tillhör därför mig enligt upphovsrätten. Jag skulle uppskatta om du tog bort det.

Ansibecki sa...

Okej, jag var lite snabb där. Såg nu att du har angivit källa till bilden. Då tycker jag att det är okej.

Tokmoderaten sa...

Tack så väldigt mycket Ansibecki! Jo, jag har lärt mig något under åren. Det var en väldigt bra bild!