2011/09/18

... OCH NU - "BRIT STAKSTON-LISTAN" NUMMER 3


Fortfarande, denna söndag i september, så är det så att till oändligt mångas djupa förtvivlan att Tokometerlistan fortfarande ligger på is. Det är naturligtvis djupt beklagligt för alla de bloggresultatanalytiker som lever för att jämföra alla politiska bloggares slagstyrka här och nu, där och då, sammanlagt och enskilt. Orsaken är fortfarande att ett av de tre benen som Tokometern har stått på fortfarande är som bortblåst...

Martina Linds Politometer-ranking är sedan en alldeles för lång tid i ett osynligt tillstånd och så länge inte Martina lyckas synliggöra och säkerställa sin lista så ligger Tokometern i fosterställning och gnyr över att ingen bloggare längre med säkerhet kan få veta hur bra man presterar. Dock har jag hört att Politometern inom kort skall kunna presentera en ranking-lista igen, och med den öppna dörren för Tokometern 2.0.

Tills det inträffar så fortsätter jag att fylla det enorma tomrummet med en annan lista, en lista som bara grundar sig på Knuff-listan och Aftonbladets Bloggportal-ranking i kategorin politik och samhälle. Länge funderade jag på vilket namn den här temporära listan skulle få, men så drog jag mig till minnes ett seminarium i Almedalen denna somma som jag följde på Bambuser från soffan i vardagsrummet.

Kanske fick jag det hela om bockfoten när de sociala mediernas guruinna Brit Stakston - i en panel bestående av makthavaren Jonas Morian, Alliansfritts spermadonator Björn Fridén, Twinglys Anton Johansson samt Politometerns undersköna Martina Lind och ledda av Joakim Jardenberg som moderator - uttryckte sin kärlek och gillande för allt vad rankande och listande heter i bloggosfären. Detta uttrycktes lite luddigt i Almegas tält på Hästgatan 12 i Visby under seminariet "Opinionsbildningens nya infrastruktur".

Därför döpte jag den här temporära lösningen till "Brit Stakston-listan", den för tillfället mest gångbara och mest sanningssägande rankinglistan rörande de politiska bloggarn. "Brit Stakston-listan" kommer att dyka upp varannan vecka tills dess Martina Lind bytt sin servrar och därmed ger Tokometern en pånyttfödelse. Skall man tro på informationen från den sköna Martina så kan detta vara den sista "Brit Stakston-listan", jag hoppas det och jag hoppas på att om två veckor kunna leverera "Tokometern" igen.

Så varsågoda alla listläsare och tävlingsinriktade bloggare - surrogatet som får fylla tomrummet, den tredje "Brit Stakston-listan":

1. (3) Alliansfritt Sverige (s/v) - 3 + 1 = 4
2. (2) Martin Moberg (s) - 2 + 2 = 4
3. (1) Röda Berget (s) - 1 + 6 = 7
4. (5) Johan Westerholm (s) - 4 + 3 = 7
5. (9) Kent Persson (m) - 8 + 4 = 12
6. (6) Tokmoderaten (m) - 5 + 7 = 12
7. (15) Peter Andersson (s) - 9 + 5 = 14
8. (7) Thomas Böhlmark (m) - 7 + 9 = 16
9. (8) Jinge (v) - 11 + 8 = 19
10. (13) Kristian Krassman (s) - 15 + 12 = 27
11. (11) Per Ankersjö (c) - 17 + 13 = 30
12. (-) Mikael Andersson (c) - 16 + 16 = 32
13. (14) Mina moderata karameller (m) - 12 + 22 = 34
14. (-) Storstad (s) - 21 + 14 = 35
15. (10) Den hälsosamme ekonomisten (m) - 20 + 15 = 35

Naturligtvis står den första siffran för placering, därefter placering för två veckor sedan. Sedan följer bloggens namn, Knuff-ranking, Bloggportalens listande och ett sammanlagt värde som skall vara så låg som möjligt. Får man samma totalvärde placerar sig den med lägst lägsta-värde på någon lista framför den andra.

Mycket har hänt sedan förra listan. Peter Högberg och Roger Jönsson är inte längre med oss medan Alliansfritt äger sedan Björn Fridén väckte liv i den gamla stilbilldande bloggen igen efter att tjänat multum som Katrin Kieolos side-kick på Aftonbladet ledarredaktion under några månader. Peter Andersson har vaknat till liv igen och stiger återigen som en raket i bloggosfären.

Kent Persson har tagit över som den mest agendasättande blåa bloggaren, och undertecknad tuggar fradga medan han hoppas på att Kent Persson nyrekryterade politiska sekreterare skall ödelägga Kents ambitioner att överglänsa mig. Nya in på listan är Mikael Andersson, centerpartist från Tingsryd - som efter långt och träget kämpande verkar vara på väg att etablera sig som en av Centerns starkaste röster på nätet - samt Marika Åsbrink med Storstad, som har kommit in i andra andningen.

Jag ber återigen att få återkomma om två veckor med en uppdaterad listan - förhoppningsvis en Tokometer 2.0 men kanske en Brit Stakston-lista" igen. Hursomhelst - På återseende!

4 kommentarer:

Peter Högberg sa...

Bloggportalen gillar inte mig så jag blir censurerad där... Allt för att jag är den mest oberoende bloggaren...

Tokmoderaten sa...

Jag vet hur det känns, eftersom jag är den mest oberoende bloggaren - jag med.

Jonas sa...

Vad hände egentligen med de varvade listorna? Tretton män och bara två kvinnor?
Dags för kvotering kanske?

Mary X Jensen sa...

Jag är den mest egensinnige bloggaren - och en av kvinnorna...