2011/09/02

HÅKANS HELGMÅLSRINGANDE NUMMER 1


Jag skäms inte alls för att jag följer Håkan Juholts "fans"-sida på Facebook, tvärtom. Det är naturligt för mig att genom denna djupdykning in i ledaren för de sociala demokraternas intellekt lära känna fienden, huvudmotståndaren. Man vinner inga krig utan att veta hur generalen på andra sidan frontlinjen tänker, vilka strategier han eller hon har anammat. Politiken är ett retoriskt och ideologiskt krig där vapenarsenalen har utökats från torftiga pressmeddelanden och knastertorra intervjuer i statstelevisionen efter Sverige Magasin med Drutten och Gena. Numera funkar bloggar, tweets och statusuppdateringar på Facebook nästan lika bra i kampen på det politiska slagfältet...

Att alla som följer den här bloggen också följer Håkan Juholt på Facebook är rätt så osannolikt och därför har jag för avsikt att lyfta fram några av Håkans uppdateringar på Facebook den senaste veckan varje fredag framöver - allt för att vi tillsammans skall kunna bilda oss en uppfattning om vem Juholt är och vad han vill. Det är utan tvekan en spännande läsning, som bara överträffas av de kommentarer och lovord som de mest hängivna sossarna känner att de måste delge sin ledare.

Med bara pyttelite fantasi så kan man få för sig att det i den svenska sociala demokratin har skapats en ohälsosam personkult kring Håkan Juholt, lite som i Nordkorea. Håkan är älskad och omtyckt av de sina, och en sådan fältherre kan uträtta stordåd på slagfältet, och därför är det som sagt viktigt att titta in i Håkans funderande.

110827 kl 22:16: "Vilken härlig partifest i Sörbyn. Över hundra glada sossar. Före det grillade köttet fick jag chansen att tala om hur demokratin måste breddas för att begränsa marknadens makt. Om ägande, arbetsmiljö, investeringar, tillväxt och hur ett bokslut med högre ambitioner också kan balanseras. Härlig kväll. Nu mot fina Kalix"

110828 kl 14:15. "Mötte konstnären Johnny Boy Eriksson vid utställningen ”Devoured” (”uppslukad”) på galleri Wetterling, med skulpturer skapade i packtejp"

110828 kl 15:34: "Doften av surströmming låg lät (läs: tät, Tokmoderatens anm.) över Vassholmen utanför Kalix. En härlig familjefest med mer än 400 deltagare. Talade om barn, kultur, en skola för alla, trygga arbetsplatser och nödvändiga investeringar. Tunnböd och kalixrom. Många kramar /.../

110829 kl 16:51: "Pensionssystemet måste förstärkas. Om inte detta sker kommer många av morgondagens pensionärer att leva i fattigdom. Bra samtal idag om olika alternativa vägar. Sedan intervju med tidningen Reflex för neurologiskt skadade och intervju med Kyrkans tidning om värdet av en öppen, demokratisk kyrka för alla. Svenska kyrkan är en viktig del i många människors liv, inte minst i samband med glädje och sorg och kris."

110830 kl 16:39: "Vårt alternativ till regeringens politik tar form. Prioriteringen klar. Nu räknar vi igenom de olika förslagen. Om en dryg månad presenterar vi vår budget. Investeringar för framtiden, kunskap, forskning o teknisk utveckling. Välfärd och solidaritet. Tommy och Carin på Science Tower i Kista. Högre ambitioner för Sverige. Ansvar för alla, inte bara för de som redan har mest"

110901 någon gång "Talat på Målarnas förbundsmöte. Om kunskapsbaserad ekonomi, att den bäst konkurrensfördelen är att kunna ställa om till det nya snabbare o bättre än konkurrenten. Det är vägen framåt för Sverige. Satsning på forskning o teknisk utveckling, kunskapslyft och stärkt samverkan samhället-näringslivet. Här med (bilden ovan) nye ordf Michael Johansson. Kände starkt stöd"

Om man "wordcloudar" Håkans vecka på Facebook kan man se vilka ord och namn som varit mest aktuella i Håkans vokabulär - och den här veckan sticker följande ord ut: härlig, ambitioner, utveckling, investeringar, intervju, forskning, många, måste, olika, teknisk samt namnen Kalix och Sverige.

Härmed är en ny och återkommande postning skapad. Om en vecka så helgmålsringer Håkan till oss alla med samma gamla budskap med lite annorlunda ord. På återläsande!

Länkar: SvD
Bloggar: Westerholm, Böhlmark, Kent

6 kommentarer:

Anders sa...

Nu får du väl ändå lungna ner dig
lite, snacka om att kasta sten i glashus. Du måste vara den nu största levande komikern. Om du tycker det skapats "en ohälsosam personkult kring Juholt lite som i Nordkorea", vad ska man då säga
om muppen Reinfeldt. Ni moderater
är vana vid att haussa upp nollor,
se bara på Bildt. Er personkult av
dessa figurer liknar mer en fanatisk sektledardyrkan a la livets ord. Pastor Ekman måste ha gett er inspiration..hallelujah och amen.

Tokmoderaten sa...

Cyklopöga...

Jomenvisst?! Här haussas våra moderata ledare på löpande band,n eller?

Anders sa...

Tja...kanske är du som är enögd,
syftade inte enbart på det du skriver. Jag skriver ER inte DU.
Du börjar väl inte bli narcissistisk..

Anonym sa...

Dt måste vara rätt bekvämt att måla ut socialdemokraterna som huvudmotståndare. Det är inte särskilt svårt att känna sig överlägsen då. Bättre kan Du.

Tokmoderaten sa...

Anders. Enögd är jag inte, däremot har jag säkert en hel del narcissistiska drag.

Anders sa...

Ok, blir kanske lite tjatigt, men
tycker knappast att jag är enögd
heller. Har gett dig cred för, kritiken mot SD och att du har en ganska vass humor.
Tyckte själv illa om Göran och har även, (hör och häpna) berömt en folkpartist, för inställningen i biståndspolitiken.