2011/09/16

HÅKANS HELGMÅLSRINGANDE NUMMER 3


"Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för idag är det Håkan Juholt som fyller födelsedag! Hurra! Hurra! Hurra!"

Djupdykningarna i Håkan Juholts facebookande fortsätter för tredje gången, och just idag firar Håkan Juholt födelsedag. Orsaken till de veckovisa genomgångarna av vad Håkan Juholt skriver och tycker på Facebook har pågått i tre veckor, och för varje vecka vi tar del av sosse-ledarens anekdoter och predikande så kommer vi ännu några steg på den väg som leder oss till förståelsen - förståelse varför Berit Andnor och SAP:s valberedning trollade fram Juholt som nödlösning och nödledare.

Som jag sagt tidigare så är politiken en drabbning, ett retoriskt krig där det gäller att vinna väljarnas gunst och förtroende. I alla drabbningar, på alla slagfält, så är kännedom om motståndarens starka och svaga sidor, antagonistens taktik och strategier en förutsättning för att gå vinnande ur striden. Därför och bara därför kommer jag att fortsätta med att lyfta fram varenda statusuppdatering som motståndarens fältmarskalk ritar på den taktiktavla som är hans Facebook-sida.

Håkan Juholts ord är följarnas lag, och alla kommentarer Håkan får från sitt fotfolk handlar om att blint och utan att tveka följa ledarens order och direktiv, speciellt en dag som denna - en dag då Håkan Juholt fyller år...

110909 kl 17:42: "Talar på Högskolan i Falun om kunskapsbaserad ekonomi. Vår främsta konkurrensfördel är att kunna ställa om snabbare och smartare än konkurrenterna. Det förutsätter ett livslångt lärande och satsning på forskning o teknisk utveckling. Värvade flera medlemmar. På bilden Deni, en av dem" - nej, jag visar inte den bilden...

110909 kl 21:41: "Besök på SSAB i Borlänge. Samtal med företagsledningen om högteknologisk och kompetensintensiv industri. Behovet av en aktiv regering och en offensiv industripolitik, med satsning på forskning o teknisk utveckling. Dyra elpriser och dålig järnväg slår hårt mot landets industri och därmed tillväxten."

110910 kl 09:46: "Premiären av All Shook Up på Maximteatern med Borlänge Musikskola blev en varm, glad och upplyftande tillställning. Tackade ensemblen med var sin ros. Musikskola och Elvis, vilken härlig kombination."

110911 kl 10:22: "‎11 september är en mörk dag i den politiska historien. Chile, USA och vår Anna. Lägger en krans på Annas grav vid Katarina kyrka tillsammans med Mona och SSU:s ordförande Gabriel Wikström. Hedersvakt vid graven hela dagen."

110911 kl 14:31: "Möte med alla konstnärer som idag ställde ut i Kungsträdgården. Ett fantastiskt galleri under bar himmel. Många samtal med bla Alf Woxnerud, Catherine Snöbohm, Lars-Åke Olsson, Hans Acates Holmström, Maria Misen Gustafsson, Annika Elvnäs, Nils Mohlin m.fl. Suzie Prytz och jag på bilden." - och det är den bilden som illustrerar en tillsynes nöjd och glad Juholt den 11 september...

110912 kl 20:54: "Härlig bredd idag. Viktigt samtal om svensk film, stora frågor med RFSU och Tandvårdsskadade. Regeringen pressad till reträtt när det gällde ersättning till barn som utsatts för orättvisor och övergrepp. IT-företagare om framtiden. På kvällen tal och sedan utfrågning på SNS. Kom att handla mkt om ideologi, politiska vägval och socialdemokratins uppgift. Fick chans att tala om en kunskapsbaserad ekonomi och värdeburen tillväxt."

110913 kl 23:12: "Chattat med GP:s läsare. Många bra frågor, tror de var nöjda med svaren. Sedan ef och kväll långt och viktigt internt möte i södra Sverige med företrädare för svenska storföretag, banker och fackliga företrädare för att samtala om finanskrisen och betydelsefulla åtgärder för att stärka industrin, forskningen, tillväxten och vår konkurrenskraft inför arbetet med vårt budgetförslag. Regeringens passivitet oroar många."

110915 kl 08:53: "Idag öppnar Riksdagen o moderatledaren ska läsa upp regeringsförklaringen. Vore klädsamt med lite självkritik. Efter 100 miljarder i skattesänkningar är arbetslösheten högre än när regeringen tillträdde. 25% av ungdomarna är arbetslösa. Resultaten i skolan sjunker, vård- och omsorgspersonalen går på knäna, sjuka o arbetslösa tvingas till fattigdom. Bostadsbrist råder, el- o järnvägsmarknaden fungerar ej för samhällets bästa. Dags för självkritik!"

110915 ca kl 18:00: "Vilket antiklimax regeringsförklaringen blev. En regering utan mening eller mål. Med var fjärde ung arbetslös, bostadsbrist, sjunkande resultat i skolan måste ansvar utkrävas av regeringen. Jobbar vidare med vår budget för investeringar, kunskap, rättvisa klimatomställning. Med sonen Viktor vid öppnandet av Riksdagen"

Det obligatoriska wordcloudandet ger vid handen att följande ord har varit speciellt populära veckan som passerat: med, på, om och och.

Härmed är del tre av en följetången skapad. Om en vecka så helgmålsringer Håkan till oss alla med samma gamla budskap, men med lite annorlunda ord. På återläsande!


Länkar: DN,
Bloggar: Högberg, Westerholm, Kent

1 kommentar:

Anders sa...

Det måste vara jobbigt för dig Tokis, att ofta bli påmind om regeringens ständiga misslyckanden.
Fortsatt hög arbetslöshet, brutna löften till pensionärer, minimalt bostadsbyggande, kritik från konjukturinstitutet (Borgs felbedömningar), skolan blir sämre (Björklund, mycket prat och lite verkstad), sjukförsäkrings reglerna fortfarande "sjuka" mm.
Herregud, kommentera att ord som om, med, och på har använts ofta, är som att ifrågasätta varför människor blinkar.