2011/09/25

HÅKANS HELGMÅLSRINGANDE NUMMER 4


"Om du känner fienden och dig själv är utgången av hundratals drabbningar givna. Om du känner dig själv men inte fienden får du ett nederlag för varje seger. Känner du varken fienden eller dig själv är du förlorad."

"Strategi utan taktik är en långsam väg till seger. Taktik utan strategi är endast oljudet innan förlusten."

Sun Tzu ur Krigskonsten.

Visst låter det lite brutalt och krigiskt med fiender, men det är ju så Sun Tzu för över 2500 år sedan formulerade sig när det handlade om att kunna besegar sina motståndare - i hans fall på slagfältet och i vårt fall Juholt och sossarna i demokratiska val. Där Sun Tzu grubblade kring svärd och yxor funderar vi över retorik och ideologi...

För oss är Juholt ingen fiende på det sättet, han är en motståndare som vi måste försöka förstå. Juholt har sin taktik, och det påstås även att det finns en socialdemokratisk strategi någonstans. För oss på motståndarsidan är Juholts offentliga grubblerier på Facebook en oändlig källa till nya visheter, och därför lyfter jag varje vecka fram det som under den gångan veckan kommuniceras ut i de sociala medierna av vår politiska huvudmotståndare och antagonist. Juholt är generös när han delar med sig av det som snurrar omkring cirka en decimeter bakom mustaschen, hans egna funderingar med egna ord.

110917 kl 13:28: "Fullsatt i Malmö Folkets Hus när jag idag talade om socialdemokratins vision för dagens och morgondagens samhälle. Om hur jämlikhet är en förutsättning för tillväxt och välfärd. Varför frihet här större än valfrihet och varför medborgarvärdet ska vara starkare än det värde vi har som kunder. Samhället som en större tanke än en marknadsplats."

110917 kl 18:03: "Samtal med Helle i Köpenhamn. Nu väntar en ny tid i Danmark. Äntligen. Socialdemokraterna är nu med och styr samtliga länder i Norden utom Sverige. Talade till partistyrelsen och riksdagsgruppen och tackade för den inspiration och energi de ger oss."

110920 kl 22:43: " 'Passiv och innehållslös' kände jag var genomgående tema när ekonomer kommenterade de borgerliga partiernas budget. Om två v kommer vårt svar. Talade på kvällen inför fullsatt konserthus om Monica Zetterlund. Hasse Alfredsson sjöng för Monica och enastående artister som Tommy Körberg, Bengt Hallberg, Svante Thuresson, Meta Roos mfl lyfte taket."

110921 kl 19:49: "Tolv tim budgetarbete idag. Börjar se bra ut. Flera viktiga frågor avdömda. Rättvisa och tillväxt. Vi ska investera Sverige starkt. Möten m LRF och en företagsgrupp för att diskutera landsbygdsutveckling och konkurrenskraftiga spetskompetenser. Efter regeringens passivitet och uppgivenhet känner jag att det är väldigt många som sätter sina förhoppningar till socialdemokratin."

110922 kl 11:18: "Åsa Linderborg frågar ut Juholt på bokmässan i Göteborg"

110922 kl 15:40: "Samtal med skol- o förskolepersonal o kulturarbetare i Hammarkullen Göteborg om fantastiska El Sistema. Med klassisk musik lyfts och stärks hundratals barn och ungdomar och hela deras familjer. Stärker demokratin, barnens skolresultat och frihet. Fantastiskt."

110923 kl 09:42: "Började fredagen i studion hos Metropol Morgon. Skön musik och prat om livet. Kul. Nu partistyrelse för fler beslut kring vårt budgetförslag"

110923 kl 15:37: "Partistyrelse hela dagen. Nu är vi inne i slutfasen av vårt budgetarbete. Högre ambitioner för nya jobb, investeringar, tillväxt, hållbara arbetsplatser, trygghet, klimatomställning, kunskap, jämställdhet och rättvisa. Ansvar är att se verkligheten och att rusta oss för morgondagen. Här med Tommy och Ylva och olika alternativ."

Av någon anledning är Juholt denna vecka mycket mer sparsam i sitt liv på Facebook, kanske beror det på att budgetarbetet tar tid eller var det en resa till Carlsbergs och Tuborgs hemmaplan som påverkade kreativiteten i negativ riktning? Kan minglandet på Bokmässan i Göteborg ha satt käppar i hjulen för mannen som annars är så generös mot oss följare?

Hur som helst, en vecka har gått och nya ord fanns i fokus om man ordmolnar Håkans facebookande - tillväxt, frihet, Göteborg, Monica, samtal, större och talade.

Vad nästa vecka har att bjuda på återstår att se. På återseende då, då när genomlysningen av det politiska motståndet fortsätter med ännu starkare röntgenstrålar...

Länkar: SvD - om mitt och Juholts gemensamma ansvar för att trycka tillbaka kvinnorna
Bloggar: Hagwall, Hagbom

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bockar och bugar åt detta fantastiskt kloka och väl underbyggda inlägg.
Du är grym Tokmoderaten - No. 1 in Sweden hägrar...
Det finns även utrymme att rikta kritik mot sittande allians.
Läs artikeln i DN - De har mycket betalt – och lite att göra:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/de-har-mycket-betalt--och-lite-att-gora
Så förstår du att makten leder till att man gynna de sina och att det är svårt att vara hård mot sina oproduktiva kompisar.

Anonym sa...

Vi ska investera Sverige starkt.

Sådana intetsägande floskler är ju lätta att häva ur sig i opposition.