2011/09/03

DET OTRYGGA JOBBET SOM BUSSCHAUFFÖR...


Genom en busschaufför i bekantskapskretsen har jag fått höra hur det kan vara att ta sin buss genom de områden där utanförskapet är så mycket större än innanförskapet. Bussen stenas, busshållplatser och busslinjer dras in för att säkerheten inte kan garanteras, horder av rotlösa unga män kommer ombord för att skräna, slåss och hota de medpassagerare som till skillnad mot busspöbeln faktiskt har betalat sina biljetter. Det är berättelser om en tillvaro som får vi mig att fundera på om de som kör buss är masochister allihop...

Dylika historier från utanförskapets kvarter och om de mest rotlösa av de rotlösa är själva grunden för Sverigedemokratins retorik och politik. Det finns problem i många förorter, och då är det alla som bor i den förorten som ligger bakom problemen. Det finns otrygghet i många miljonprogramsområden, och då är det naturligtvis så att alla som bor i våra moderna betong-ghetton är precis lika skyldiga. Med samma typ av retorik skulle vi denna morgon kunna kladda ner Jimmies och Björns parti med de dumheter som en av deras högsta företrädare inom riktnummerområde 031 enligt en invandrad busschaufför, vittnen och åklagaren gjorde sig skyldig till.

Ord står mot ord, men där vittnen stärker den invandrade busschaufförens ord. Det var en gång en busschaufför som frågade en Sverigedemokratisk företrädare om han hade stämplat sin biljett. Svaret blev enligt busschauffören, vittnen och åklagaren allt annat klargörande. Istället för "Ja, det har jag", "Nej, men jag skall göra det nu när du påminner mig" eller "Skit i det, jag tänker planka och låta någon annan ta kostnaden för mitt resande" så blev svaret något som innehöll "Svartskalle!" och ett slag som orsakade en revbensfraktur. Precis den otrygghet som SD hämtar sin näring och livskraft ur skapades enligt en invandrad busschaufför, vittnen och åklagaren av en av partiets företrädare...

Det var en gång, i somras, då detta utspelade sig på Hisingen och som nu har nått rättvisan. Den lokala partiordföranden i Göteborg har "har pratat med den här personen och lyssnat på en längre genomgång av händelsen" och är därmed "inte direkt orolig för att han blir fälld i domstolen". Naturligtvis är det ju så i SD-ordföranden i Götet, Mikael Janssons, ögon och öron att deras bleka och rasrena företrädare talar sanning medan den mörka och smutsiga busschaufförens historia bara är en del av den stora konspirationen. Det är en konspiration mot Sverigedemokraterna, understödda av ljugande vittnen och ett korrumperat rättssystem.

Ord står mot ord, men det blir i sådana här situationer tydligt att Sverigedemokratin är ett parti som står för "vi" mot "dom" - där olika regler gäller för infödingarna och inkräktarna. Varje gång otryggheten orsakas av "dom" så gapas det om "hårdare tag" och "islamisering", varje gång en av de deras sticker ut och hamnar inför skranket så är det naturliga att man inte direkt oroar sig för att han/hon/det blir fälld i domstolen. "Vi" och "dom". Frågan är hur det hade låtit ifall det var en svensk busschaufför med ett förtroendeuppdrag för SD som hade fått revbenen knäckta under kränkande tillrop av en mörk man med mörka avsikter...? "Vi" och "dom".

Länkar: GP, SvD, DN, AB,
Bloggar:

14 kommentarer:

Anonym sa...

I Göteborg brukar det vanligaste vara att "buspojkarna" i förorterna skjuter och kastar sten på bussar/busschaufförer.

Men det är ju så vanligt så det är inget att skriva om

En annan nyhet som det inte skrivs något om är senaste väljarundersökningen från Sentio.
Kanske för att dom fick fram "fel" resultat.

Thord Brynielsson sa...

En grundbult i en rättstat är att man är oskyldig tills dess att man blivit fälld i en domstol. Jag är själv nämndeman och vet av erfarenhet att vänsterpressens skildringar av händelser ofta är tendensiösa och överdrivna. Avvakta med raljerandet tills dess att tingsrätten behandlat ärendet.

Eller förespråkar Moderaterna folkdomstolar där godtycke och politiska uppfattningar bestämmer straffet?

På tal om brott och partipolitik, man skall kanske inte kasta sten i glashus? http://www.metro.se/nyheter/moderatpolitiker-haktad-for-ran-pistolhotade-professor/EVHkfa!i03pF87vKALHY/

John sa...

Jag är faktiskt överraskad och lite besviken över att det här har blivit en så pass liten nyhet.
Tänk storleken om det hade varit en t.ex. centerpartist, moderat eller socialdemokrat som misshandlat en tjänsteman.
En folkvald politiker som misshandlar, är inte det värsta tänkbara?
Fast visserligen har ju Erik Almqvist redan kommit undan med det tidigare...
Kanske inte lika sensationellt när det är SD då detta är ungefär vad man förväntar sig av dem.
Tack för att du uppmärksammar denna vidriga handling!

Tokmoderaten sa...

Thord, naturligtvis har du rätt i att man är oskyldig tills man har blivit lagförd. SD-aren i Göteborg är precis lika oskydlig som alla de sär som passearar i revy under Efterlysts direktsändning och som polisen söker.

Anders sa...

Mycket bra skrivet Tokis.

Thord Brynielsson sa...

Jag måste säga att det är hedervärt av dig att du släpper igenom kommentarer som går på tvärs emot vad du tycker och tänker. En del bloggare tar endast in kommentarer som håller med dem. Fast jag förstår inte riktigt varför man bloggar om politik om man inte släpper in meningsmotståndare i debatten? Narcissism kanske? Hursomhelst, tack för att du i praktisk handling visar ödmjukhet och står upp för det som du tror på.

För övrigt är jag övertygad om att regeringen en dag kommer att förhandla med mitt parti, Sverigedemokraterna. Tyvärr finns det mycket som tyder på att finanskrisen kommer att blåsa upp till full orkanstyrka snart. Vem vet vad räntan, inflationen och arbetslöshetstalen kommer att ligga på om ett år?

Man kan ha olika politiska uppfattningar men man får aldrig glömma bort själva regerandet. Svenska folket, näringslivet och bolånetagarna är beroende av att regering och riksdag fattar beslut i både hög- och lågkonjunktur. Nu har vi en minoritetsregering tills valet 2014 och då måste man gilla läget.

Hans Odeberg sa...

Jodå, det är för jäkligt att det busas och kastas sten på förortsbussarna. Men tyvärr kommer det inte hjälpa att kasta ut varenda mörkhyad ifrån Sverige.
Här i Skåne har vi länge haft kameraövervakning i bland annat bussen till Sjöbo (ni vet den där byn där Sven-Olle motade invandrare i grind) eftersom våra rekorderliga svenska ungdomar inte kan hålla sig i skinnet på väg hem efter en blöt lördagskväll.

Så tyvärr finns ingen speciell MENA-gen. Även svenskar tänker med kuken emellanåt.

Hans Odeberg sa...

Hm. Vid närmare eftertanke har Thord en poäng. Gubben är inte dömd än, och då är det inte mycket att säga om att partiet står bakom honom.
Själv var jag inte så glad när Aftonbladet drog igång Littorin-följetongen med en anklagelse som inte kunde bevisas, men heller inte rentvå sig ifrån. Anna Sjödins fans är antagligen inte heller så glada över att man döms i förväg.
Men, sen när (om?) den fällande domen kommer, då får man väl räkna med att SD beter sig lika rakryggat som V, som fort som tusan kastade ut Simon Fors när han stolt förkunnade att han stod för att moderater förtjänar bly. Nejmenvisst, Fors sitter ju kvar. Där försvann min poäng ner i avgrunden till vänster.
Omstart: man får väl räkna med att SD beter sig *mer* rakryggat än V, och kastar ut politikern ifall en fällande dom faller.

Johan sa...

Det förbluffar, att dagens moderater är så grundligt vänstermarinerade. Här skiljer sig den svenska icke-vänstern (t.ex. moderaterna) från andra länders icke-vänster.

Vänstern anser sig "förklara" - och i förlängningen i praktiken ursäkta - hänsynslöst, kriminellt beteende med att gärningsmannen är förfördelad. Ord som används om ligister och andra brottslingar är "utanförskap", "rotlös", "otrygg", utsatt, depriverad, marginaliserad, frustrerad m.m.

Utgångspunkten för vänstern är, att det är någon-annans fel om någon begår brott.

Någon-annan anklagas för att inte ha sett till, att ligisten inte befinner sig i ett s.k. "utanförskap" är "rotlös" och "otrygg", depriverad, utsatt, marginaliserad, frustrerad m.m.

Det är ett rent cirkelresonemang.

Vilka är konsekvenserna av s.k. "utanförskap", "rotlöshet" och "otrygghet"? Svar: att människor begår brott.

Varför begår människor brott? Svar: de befinner sig i ett "utanförskap" är "rotlösa" och "otrygga".

-----

Det är enbart i Sverige som icke-vänstern fullständigt har anslutit sig till vänsterns cirkelresonemang.

Decenniers vänstermarinering verkar (tyvärr) ha format Tokmoderaten.

Illwill sa...

John, storleken om det varit en av 7-klöverns politiker som gjort något liknande? Skämtar du eller är du verkligen så naiv?

Har du läst om de moderater som åkt fast för pedofilibrott? Har du läst om den vpk:are mördade två kvinnor? Har du läst om de socialdemokrater som tafsat på småbarn? Har du läst om de folkpartister/moderater/vänsterpartister och socialdemokrater som misshandlat kvinnor och/eller meningsmotståndare?

Om inte: tror du det beror på att 7-klöverns media döljer det eller att det inte har hänt?

Om du tror att det inte har hänt så råder jag dig att använda internet till annat än att hitta porr. Tips: börja med att kolla upp Daniel Kihl. När du läst lite om det fallet så kan du ju försöka fråga dig själv om det är något som 7-klöverns media borde ha skrivit om.

Ulmerkotten sa...

Ok, det var som jag trodde. Mitt inlägg drog du och du har godkännande av alla inlägg innan de publiceras. Ej PK-åsikter raderas. Precis som i pressen, lagligt eller ej i press och yttrandefrihetens land.

Ok, då har du hamnat på min lista över de som inte vill debattera utan basunera ut åsikter på internet, och din blogg är bannad i min bok. Precis som din polare Kent Persson som jag uppfann en "floskelometer" för.

Som man bäddar får man ligga. Jag debatterar men accepterar inte propaganda och raderingar av kommentarer som är inom lagens gränser.

Tokmoderaten sa...

Ulmerkotten: Ber så hemskt mycket om ursäkt, men jag har varit borta från datorn sedan jag lunchtid, och av någon outgrundlig anledning så anser jag mig behöva förhandsgranska kommentarerna på den här bloggen.

Nu är du utsläppt i flödet, och det är som du säger - dina kommentarer ligger inom lagens gränser, till skillnad mot de 6 som jag saxade bort alldeles nyss. De är ett bra bevis på varför alla tidningar drar i nödbromsen om kommentarer och varför SD-anhängarna kallas nätpöbeln.

Silverstolpe sa...

Det känns så otryggt att leva i ett land med aggressiva Sverigedemokrater. Vart kan vi kasta ut dem?

Anders sa...

Sverigedemokraterna tål inget ifrågasättande överhuvudtaget, även om någon av dessa anklagelser
visar sig vara felaktiga, så är de bara en fjärt i rymden jämfört med
all skit och hets mot folkgrupp, som ni sysslar med. Ni anklagar i princip alla som är födda utanför
Europa och Nordamerika för att:
öka kriminaliteten, ta våra jobb,
sprida kvinnoförakt, brott mot mänskliga rättigheter, osund kultur, urholka våra skattemedel,
ej vilja anpassa sig till den Svenska kulturen och utnyttja vårt bidragssystem mm mm. Ni är och kan aldrig bli rumsrena med er smutsiga verklighetsuppfattning och historia.