2009/08/13

BLONDINBELLA, BLOGGAR OCH HYBRIS...


Blondinbella är ju en kvinnlig motsvarighet till mig på många sätt. Hon är snygg och tilltalande, hon är moderat, hon är en bloggare som attraherar miljoner läsare, hon är framgångsrik och verkar ha en självbild som inte stämmer med verkligheten. Tokmoderaten är för de politiskt insatta som reser runt i bloggosfären vad Blondinbella är för modemedvetna unga damer med en extremt ytlig syn på tillvaron.

Visst har det hänt att jag har funderat på hur min blogg skall kunna ta de där sista stegen och nå upp till Blondinbellas besöksantal, men jag har efter träget analyserande kommit fram till att inte ens de mest psykiskt instabila varelserna skulle se något intressant i min klädsel, vilka parfymer som jag använder för att dölja de annars osmakliga kroppsodörerna eller ett pinsamt utlämnande av min miserabla livssituation. Nej, jag har de läsare jag har och det är de som tycker att politiska kommentarer inte alltid behöver vara enligt partiboken, och att sjuka kommentarer om nyhetsflödet faktiskt kan vara läsvärt. Det tragiska i det hela är bara att de med intresset för politisk satir, ironier om nyhetshändelser och någon enstaka seriös ryssofobisk blogginlaga är färre än de där unga flickorna med en vokabulär bestående av två ord, "liksom" och "bah", och som ser ytlighet och naivitet som en livsstil. Bäva månde mänskligheten...

Visst har det hänt att jag har varit avundsjuk på att Blondinbella har sålt annonsutrymme på sin blogg för hundratusentals kronor i månaden, medan mina Google-annonser snart gett mig ett tillskott på 1500 kronor. Och visst har det funnits stunder när jag avundsjukt har blängt på Blondinbellas flanerande på den röda mattan vid någon galapremiär. Tänk att man kan nå sådana framgångar genom att se likadan ut på varenda bild, i lite olika kläder som man fått gratis i fina märkesbutiker mot att man visar upp kollektionen på den framgångsrika bloggen.

När missunsamheten sköljer över mig, när avundsjukan satt sina djupa klor i min själ - ja, då kommer nyheten som får mig på lite bättre humör. Blondinbellas inkomster är inte så fantastiska - snarare tvärtom, kläderna kanske är från UFF och bilderna från galapremiärerna kan ju ha varit tagna innan SF-vaktmästaren jagade ut Nils och Isabella ur salongen som de plankare de visade sig vara.

Innebär dessa avslöjanden att jag för all framtid kan glömma mina drömmar om gratis mat på Burger King, fria flygresor med Ryanair eller en gratiskollektion från Dressman? Med största sannolikhet är det så, för lyckas inte ens en ung, snygg och på alla sätt tilltalande fröken Löwengrip med något liknande i verkligheten, ja då kan ju gamla gubben Tokmoderaten spola ner alla ambitioner att leva på bloggen.

Men bloggandet är ju faktiskt till som en ventil, en ventil för frustration och ett sätt att ändå ge uttryck för vad just jag tycker och tänker om olika saker, händelser, partier eller personer. Bloggandet kommer fortsätta, det är för kul för att lägga ner bara för att man inte kan göra sig en hacka på en av de få sakerna här i livet som jag ändå tycks vara hyfsat bra på.

Länkar: DN1, DN2, Expr/DI, AB

2 kommentarer:

Winston sa...

Jag fattar liksom inte vad du skriver!
Öööö liksom du vill kanska säga något som ööö baah, ja fattaru liksom va, eller du kanska kan liksom prova på något annat än plitik eller vad du skiver att du ööö eee liksom baaah menar.
hajaru liksom du vet som mina onklar brukar säga och ööö skiva till dig baah. Ööö kan det va till någon hjälp, ville bara ge några tipps liksom.
MVH
Fröken Winston

Unknown sa...

*klappar tröstande på huvudet*