2009/08/08

EN URSÄKT ÄR PÅ SIN PLATS, PUTIN


Hela natten har jag grubblat över varför just jag och min sakliga blogg drabbades av ett cyberangrepp igår kväll. Varför finns det individer som med berått mod väljer att lägga sina kreativa förmågor på att tysta lilla mig?

Under morgontimmarna så har jag med ett idogt spanande i kabel på ett integritetsstärkande sätt, genom ett genuint nätverkande med andra drabbade bloggare och genom att lägga pussel och lösa subversiva ekvationer kommit fram till att angreppet mot Tokmoderaten orkestrerades ifrån Ryssland, från kretsen i Putins omedelbara närhet - folk som uppenbarligen har stört sig på min ryssofobi, mina inlägg om Tingeling och Georgien.

Nu är det väl så att Putin har satt ner sin lilla späda sockiplast-beklädda fot i klaveret, ty denna gång så gav han sig på helt fel person. När Putin med sina lakejer gav sig på den vice ordföranden i Sundbybergs stads Globaliseringsråd, det vill säga Tokmoderaten i egen hög och synnerligen bred person, så tog han sig rejält med vatten över sin patetiskt kortväxta person.

I min roll som vice ordförande i Sundbybergs stads Globaliseringsråd, ett råd som ännu inte har haft ett endaste sammanträde, kommer jag nu med kraft verka för att vår fina stad aldrig någonsin kommer ha något med Ryssland, ryska företag och definitivt inte med den ryska ledningen att göra. Alla illusioner som ryska entreprenörer må ha haft om att få den stora ynnesten att få bygga utomhusbad eller konsthallar i Sundbyberg kan de glömma för tid och evighet.

När Sundbybergs stad nu under ledning av den undersköna kommunstyrelseordföranden Helene Hellmark-Knutsson tar täten för att vända världskonjunkturen genom gedigna satsningar på kommunala caféer, konsthall i Marabouparken och en plaskdamm på Golfängarna och detta geom neddragningar i skola, vård och omsorg så kan ryssen stå där och titta på...

Det kommer bli min högsta prioritet att få med mig den fagra ordföranden i Globaliseringrådet, samma Helene Hellmark-Knutsson, på detta korståg mot de som vill tysta det fria ordet, mot Ivan och alla hans cyberkrigare i NASHI. Jag är övertygad om att vi i Globaliseringsrådets presidium kommer kunna hitta intima samarbetsformer för att gemensamt markera våra djupaste sympatier för yttrandefriheten. Om inte Sundbybergs ledning över alla partigränser gemensamt kan stå upp för denna viktiga fråga, att låta Tokmoderaten skriva vad han vill precis hur han vill, så är vi illa ute, mycket illa ute...

Fortfarande kan dock Putin vända denna negativa utveckling, och det är genom att be om ursäkt till mig personligen. Jag accepterar endast en ursäkt från Putin, inte från Rysslands svar på Bert Jagerby - nickedockan i Kreml, Medvedev. Kan Putin uppriktigt be mig om ursäkt för att hans lakejer stängde min blogg, lära mig hans eget fitness-program och dessutom lova att min blogg aldrig mer kommer infekteras av ryska virus, ja då kan Ryssland få vara med och bygga upp det nya kulturella Sundbyberg, där ordföranden i äldrenämnden Kajsa Adenbäck leder stora skaror av uppsagda vårdbiträden och undersköterskor genom konsthallar och utomhusbad.

Länkar: SvD, SvD2, AB, AB2, Expr

Inga kommentarer: