2009/08/04

RUTTET VALFLÄSK UNDER RÖTMÅNADEN


Återigen så kommer Socialdemokraterna med sina smått geniala lösningar på hur vi i Sverige skall nå Nirvana, hur lågkonjunktur och finansiell härdsmälta skall besegras och en patenterad lösning på hur alla strukturella orättvisor skall kunna utplånas.

Lösningen i sosseriets Sverige heter billigare sommarlov! Det handlar om öppna fritids på sommaren, det handlar om gratis bad och det handlar om ett så genomskinligt valfläsk att det enbart blir vattenånga när man lägger sosse-skivorna i pannan.

Tokmoderaten ser dessa banbrytande förslag som de första i raden på att få Stockholm att utvecklas positivt de kommande åren och när Roger Mogert fått fundera klart så kommer det ett antal ytterligare förslag som underlättar för de ny-fattiga som i sossarnas Sverige kommer få fortsätta att leva på allmosor och gratis badentré. För att lansera en politik som skapar nya arbeten, som motverkar utanförskap ligger ju inte för sossarna längre, inte igår, inte idag och inte heller imorgon. Kan man med dina och mina skattepengar subventionera ungdomars badande så är ju det enligt sosse-retoriken så mycket bättre än att mamma eller pappa får ett avlönat arbete som innebär att man kan sticka till tonåringen 25 eller 40 kronor för att bada...

I mina visioner ser jag vad Mogert kommer trolla fram för förslag för att lyfta det före detta statsbärande partiet från den usla fjärdeplats som SAP nu stoltserar med i huvudstaden. Vi kan förvänta oss löften om gratis glass till alla förstaklassare, vi kan redan nu se rubrikerna om gratis biobesök för alla som vill och gratis charterresor för de som längtar efter solen. Och får Mogert sin vilja igenom så är detta bara början på en orgie av dallrande valfläsk som skall bjudas Stockholmaren under den stundande vargavintern. Att Mogerts parti dessutom alltid säger sig vara villiga att höja skatter till höger och vänster får nu sin förklaring, välfärdssatsningarna i vattenlanden och annat valfläsk kostar ju pengar - dina och mina pengar.

Det vi nu ser kallas desperation, inget annat. På samma hjärndöda sätt som sosseriet belönade de som gärna tillbringade dagarna i ända med museibesök på skattebetalarnas bekostnad förra mandatperioden så är det nu dags att med våra skattepengar subventionera pool- och plaskdammsbesök. Men vi som hellre skriver bloggar, vi som hellre badar i en sjö eller i havet - vad får vi för subventioner? Inga alls, och så var det med illusionen som sosseriet målat upp med sig själva som de rättvisa riddarna. Varför inte istället låta folk förfoga över lite mer av sina skattepengar för att själva kunna välja vad man vill göra på sommarlovet, fritiden eller efter jobbet? Det kan väl enligt Mogert inte fungera eftersom man då går miste om den allvetande politikern som i Stadshuset sitter för att bestämma vad Du och jag skall prioritera, eller vilka intressen vi bör ha...

Länk: SvD

Inga kommentarer: