2009/08/18

KAPAD - AV KLING OCH KLANG?


Den så stolta ryska marinen har genom ett gediget samarbete med NATO funnit det stora lastfartyget Arctic Sea som enligt vissa uppgifter kapades i farvattnen mellan Öland och Gotland. Ett pinsamt bevis för att Sverige med sin eftersatta försvarsförmåga nu spelar i samma division som öarna runt Indonesien och Malaysia samt Somalia när det gäller sjöröveri. Detta förutsätter ju förvisso att historien om kapningen, utpressningen och allt det där verkligen är en sann historia och inte en underbetald besättnings försök att göra sig en hacka på sitt timmer och en möjlig lösensumma...

Men alldeles oavsett vad som är sant eller inte så är det ju faktiskt ingen omöjlighet att sjöröveriet återigen flyttat in i de svenska farvattnen efter några hundra år i malpåse. Den svenska marinen finns utanför Somalia för att jaga pirater, och här hemma kommer väl möjligtvis den obeväpnade Kustbevakningen med benäget bistånd från landets fåtaliga polisbåtar få släppa sjöfyllerister och andra havsbastarder vind för våg för att istället ge sig ut på piratjakt.

Arctic Sea kapades enligt olika källor mitt i natten av en båt med påstådda poliser. Enligt mina alltid så sanningssägande informationskanaler från det ryska marinministeriet så var det faktiskt två desillusionerade och förnedrade polismän från Visby som ledde hela aktionen. Efter att har skymfats av en rödhårig flicka med fula flätor och en bisarr variant av ADHD under sitt yrkesutövande så blev konstaplarna Kling och Klang Gotlandspolisen alldeles egna rättshaverister. I en av gångarna i den fantastiska Lummelundagrottan gömde sig de två och funderade på hur de skulle kunna få upprättelse från allt spott och spe man ansåg sig ha fått av alla Pippi och alla hennes unga kompisar, med hån och fysiskt våld genom att titt som tätt kastas upp i träd eller jagas bort från det öppna vårdhemmet för ouppfostrade flickebarn som ännu denna dag kallas för Villa Villekulla.

I takt med att Försvarsmakten lämnade Gotland och det omgivande havet åt sitt öde så började Kling och Klang att smida ondskefulla planer. Inspirerade av Pippis bekanta Jocke med Kniven och Blodsvente så började Kling och Klang skapa ett piratnätverk med bas på Lilla Karlsö. Kling och Klang och ett antal nedsupna gutar skulle göra sig en hacka på det moderna sjöröveriet.

Man bidade sin tid, väntade på att den svenska marinen skulle överge sina hemmavatten och istället verka utanför Somalia. Tiden kom då ett svenskt örlogsfartyg ute på svenskt vatten var lika sällsynt som en vithaj i Hårsfjärden, och Kling och Klang med sitt gäng gav sig ut på haven. Det första målet var det fientliga lastfartyget Arctic Sea...

Iklädda sina gamla polisuniformer och med en bastant gummibåt inköpt på Blocket så slog piraterna till. Fartyget bordades utan problem då den ryska besättningen trodde att det var verkliga svenska poliser som kom ut på havet för att titta till deras timmer. Pyttsan, väl ombord så låste Kling och Klang in besättningen under däck och tog befälet över fartyget. Här skulle man kräva lösen och bli rika. Det Kling och Klang hade förträngt var att Ryssland under Putin påtagit sig att skydda allt från nobelpristagare till kackerlackor, bara man ansågs vara ryss - och med en rysk besättning ombord så hade man snart en crawlande rysk isbjörn i form av den ryska flottan efter sig.

Kling och Klang tog sig med stort besvär genom Öresund, över Nordsjön och ner genom den engelska kanalen. Förföljelsemanin tilltog allteftersom mediabevakningen blev mer påtaglig och när den ryska flottan fick i uppdrag att rädda sina landsmän. Över Biscayabukten, ut på det stormande Atlanten - utan hopp om att bli rika eller bli respekterade som pirater seglade Kling och Klang vidare mot det oundvikliga slutet - en sammandragning med den ryska marinen utanför Kap Verde...


Med hela Arctic Sea full med timmer tänkte Klang på den svenska u-båtsjakten i Törefjärden där det huvudsakliga vapnet mot de inkräktande ryssarna var just timmerstockar i massor, i varje vik och i varje pöl. Kunde man genom att locka in de ryska fartygen i Kap Verdes arkipelag och sedan släppa allt timmer runt örlogsfartygen hitta den enda lilla utvägen som fanns? Det var värt att chansa tyckte Kling, så Kap Verde fick det bli.

Men som de kroniskt klantiga svenska poliser som Kling och Klang en gång hade varit så hittade man ingen passande vik att lura in de ryska förföljarna i, och ingen annan utväg fanns än att hala Jolly Roger och hissa den vita flaggan. Jakten var över, ryssen hade fått städa upp efter svenskarnas oförmåga att hålla ordning på sitt eget vatten med allt vad det innebär för framtiden på Östersjön. Kling och Klang sitter nu med Blodsvente och Jocke med kniven och lever i en verklig form av Expedition Robinson på en öde ö utanför Kap Verde.

Så heter det enligt mina ryska källor, det är den officiella versionen från ryskt håll och man kan inte annat än beundra ryssen för sin framgångsrika operation i frihetens tjänst. En nation som bryr sig om sina medborgares trygghet, säkerhet och den respekt man åtnjuter i omvärlden är värd att hylla - och för en gångs skull hyllar jag Ryssland, det lär vara den enda gången som den ryssofob jag är.

Länkar: SvD, SvD2, DN, AB, Expr, AB

3 kommentarer:

Omar Kalb sa...

Hej
Skriv något om den jättelika ryska militärövningen som ska hållas i östersjön i september.
Den ska handla om landstigning och de ska släppa ner pansar ifrån flygplan.
Tycker politiker borde börja inse hotet med ryssland när de börjar med dessa saker som skedde under sovjett:
Läs här:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/rysk-storovning-i-ostersjon-1.932709
"Zapad 2009" heter den.

Cornucopia? sa...

Klockrent. Gott att se att bloggosfären återigen klår gammelmedia på fingrarna med sanningen om Arctic Sea. Eller iaf mer detaljer. Och roligare. Fast skrattet fastnar tyvärr i halsen.

Tokmoderaten sa...

Tack Cornucopia!

Och Omar, det kommer...