2010/01/17

ATT GÅ I IDE...


"Reinfeldt sover, Reinfeldt sover i sitt lugna bo,
Han är inte farlig, bara man är varlig.
Men man kan dock, men man kan dock honom aldrig tro..."

Man har ju känslan av att regeringens högsta höns har gått och lagt sig i ide för att slippa den kalla, obehagliga vintern - eller finns det någon genomtänkt taktik att gömma sig när valåret inleds och frågan om Alliansen verkligen vill vinna valet om 8 månader lyfts fram gång på gång.

Jag vill tro på Reinfeldt, jag vill tro att folket runtomkring ledaren har fyra ess att plocka fram ur kortärmen för att ta hem spelet. Jag vill tro det, men frågan är om jag innerst inne gör det? I bästa fall skiljer det enligt hyfsat samstämmiga opinonsundersökningar 10% mellan det alternativ jag föredrar och det som så många andra tydligen väljer istället, och då borde det finnas ett genuint intresse av att ge sig in i spelet och visa vad man vill och hur man vill. Men är det någon mer än partisekreterarna som vet hur vi vill fortsätta ta ansvar för Sverige?

I dagens SvD så skriver om regeringsalternativens svaga kort, och lyfter fram Vänsterpartiet och Kristdemokraterna - och jag delar inte alls synen på att just de partierna är de svaga korten. Vänsterpartiet begick ett historiskt idiotiskt misstag när man grät sig till en plats i den grönröda röran. Man kommer klara sig kvar i riksdagen trots att man sålt alla sina möjligheter att få vara med och påverka och trots att man har en kommunist vid rodret i herr Ohly. Man kommer klara sig på stödröster från ett sosseri som trots att man är störst i de fyras gäng är det svaga kortet i den leken från min synvinkel. Vänsterpartiet hade haft ett mycket bättre utgångsläge om man hade stått vid sidan och genom stenhårda förhandlingar och utpressning hade kunnat påverka Monas regering betydligt mer än inifrån som en marginaliserad medspelare...

Sosseriet är i mina ögon det svaga kortet, och det beror på att man kommer till ett eventuellt regeringsinnehav och skall samarbeta med ett uppstudsigt gäng från Miljöpartiet - några som om dagens siffror stämmer kommer vara redlöst berusade av framgången. Man är det svaga kortet för man kommer med en statsministerkandidat som har ungefär lika mycket förtroende bland folket som Benito Mussolini hade bland italienarna 1944. Bara för att man är störst så innebär inte det att man är den där trygga vännen att hålla i handen när det börjar blåsa. Det är nog snarare så att det är Maria Wetterstrand som leder Mona rätt, hållandes den lallande rörelseledaren i handen hela vägen till Rosenbad.

Inte heller KD är i mina ögon det svaga kortet, i detta fall på Allianssidan. Nej, det finns två svaga kort just nu - ett statsbärande parti som tror att taktiken med att inte synas eller höras när det blåser upp är en bra sådan. Men bara för att sossarna går framåt när Mona semestrar, gömmer sig eller bara håller sig undan media så är inte det en lösning för Moderaterna. Vi måste ut i rampljuset, vi måste berätta vad vi vill och vi borde redan ha varit på gång! Men icke då, jullov och sömngångaraktigt beteende tycks vara ledorden just nu, när närvaron behövs mer än någonsin. Centern är naturligtvis det andra svaga kortet, dels beroende på att man haft den stora oturen att få ansvar för de områden inom regeringsarbetet där motvinden har varit som hårdast. Men ett parti som Centern borde ha en bra grund att stå på med sin förankring i myllan, men det är just den man övergett för att försöka attrahera spolingarna kring Stureplan. Fotfolket har flytt, och den lilla "elit" man fått är lika pålitlig som SJ:s pålitlighet när det gäller att hålla tidtabellen. Gör om, gör rätt!

Moderaterna måste upp på banan, och med en avancerad form av balansgång även bära med sig de andra tre partierna ut i ljuset. Det är bara genom att regeringen syns som vi kan vända den negativa spiral som vi nu cirklar nedåt i. KD kan nog trots allt känna sig hyfsat trygga om man bara fortsätter att profilera sig som det värdekonservativa alternativet - det finns en del folk som saknar det alternativet nu faktiskt...

Man vinner inga val på det man har gjort utan på det man vill göra, så låt då för faen folket veta vad vi vill och det nu - vill ni att vi skall slåss för Er och för oss, ge oss välslipade vapen!

VAKNA! VISA ER! VRÅLA UT VÅRA BUDSKAP!

Länkar: SvD1, SvD2, Krassman

8 kommentarer:

Krassman sa...

@Antonsson
Tack för länken då....eller?

Unknown sa...

Här har ni receptet för valseger! http://ianwachtmeister.wordpress.com/
Vassego rätt så enkelt faktiskt.

Per Hagwall sa...

"Man vinner inga val på det man har gjort utan på det man vill göra"

Problemet är ju att regeringen inte ens talar om det man gjort! Borg, Schlingmann och grabbarna tror fortfarande efter mer än tre år att folk på ett magiskt sätt skall
1) Känna till alla reformer som genomförts.
2) Känna till varför de genomförts.

Tokmoderaten sa...

Det har du självklart rätt i Hagwall - man brister lite överallt just nu...

Mattias Lönnqvist sa...

Man kan tala om det man gjort, om man sätter det i kontext, dvs att det försvinner om de rödgröna vinner.

Därför ska man tala om jobbskatteavdraget och påpeka att alla löntagare har minst 1000 kronor mer i plånboken efter skatt; pengar som de inte hade haft med en socialdemokratisk regering och pengar som de inte får behålla om de rödgröna vinner valet. För fram hur dyrt det blir för alla som arbetar om de rödgöna vinner valet.

Därför ska man tala om arbetslinjen och visa hur vi i lågkonjunktur lyckas uppnå nästan samma sysselsättning som socialdemokraterna i högkonjunktur. Vill vi att nästa högkonjunktur (som vi är på väg in i) ska leda till jobb så behöver landet en allians-regering. Med de rödgröna så blir det bidragslinjen som gäller igen och ytterligare en högkonjunktur kommer att gå förlorad.

För fram hur nära landet var att få elnätet utslaget när det var som kallast. Detta beror enbart på de rödgrönas idiotiska energipolitik. Nästa gång det blir smällkallt så kan de ha stängt ytterligare ett eller två kärnkraftverk. Då kommer en del bostäder att få klara sig utan el. Då kommer vi att få turas om kring vilka bostäder som ska värmas upp. Då kommer vi att sitta i mörkret och kylan.

Så i korthet. Med en rödgrön regering så blir vi:

1. Fattigare
2. Får färre nya jobb i nästa högkonjunktur
3. Får det kallt och mörkt nästa gång det blir ordentligt kallt.

Det är denna bild vi ska förmedla; hur en alliansregering skulle göra ett bättre jobb än de rödgröna och då kan vi peka på vad vi gjort den här mandatperioden eftersom vi har historik och fakta på vår sida.

Mattias Lönnqvist sa...

För övrigt borde det här inlägget haft texten "Sponsrat av Folkpartiet" längst ner ;)

Tokmoderaten sa...

Det borde det minsann, tack!

Unknown sa...

Nu får ni ge er. Reinfelt fattar ingenting om vad som hände i köpenhamn. Han mal på med samma idiotiska mantra att politiker kan bestämma att världen inte skall bli 2 grader varmare. Ordet är patetiskt,alla politiker är avslöjade, kejsaren har inga kläder ! Det är bara en i alla misslyckanden som kommer från de "nya" moderaterna. Koncentrera er på mer konservativa åsikter. Bohman vrider sig i sin grav av allt ni hittat på.