2010/01/29

MYCKET VILL HA MER


Så har den då kommit, listan över hur vi moderata bloggare ligger till enligt den fantastiska Politometerns rangordning. När jag sedan börjar närma mig mitten av det här inlägget så vet vi också hur väl jag står mig mot de andra partiernas krigare i bloggosfären.

Först och främst vill jag sända en virtuell kram till mystanten Mary som tog hem den moderata förstaplatsen, följd av självaste utrikesminister Bildt samt Närkes stolthet Kent Persson. Därefter, på plats fyra, återfanns lilla jag - så nöjd över att ha lyckats nå mitt mål. Ambitionen var ju att komma in på Topp-5, och det gjorde jag med lite marginal till och med.

Och så då den totala listan, där jag uppenbarligen inte nådde mina mål. Plats 32 är jag inte alls nöjd med, men det säger väl kanske mer om våra moderata tillkortakommanden i de sociala medierna. Plats 32 av 1371 är väl egentligen inte så uselt, men som den fjärde högst rankade i det näst största och statsbärande partiet borde jag ha en högre placering, före företrädarna för små och obetydliga partier.

Det märks ju att Piraterna har bloggosfären i sina tangentbordnötta händer och fingrar. Opassande vinner, Falkvinge ligger trea och hela fem piratpartister bland de åtta första. På andra plats återfinns Jinge, en skränig kommunist och sossarnas Kulurblogg ligger fyra. Mary är bästa moderat av fullt naturliga skäl på sin sjätte plats. Och långt därnere i djupet ligger jag på plats 32 och längtar efter revansch...

Det finns en hel del av mina bloggkollegor som jag måste gratulera för att de piskade skiten ur mig. Stort, och i många fall inte alls ärligt menat, Grattis till följande "vinnare":

25. Krassman, S

Sedan vill jag också gratulera Min Ledamot, Göran Pettersson, för en oväntat framskjuten placering på plats nummer 39. En annan som förtjänar gratulationer är min allianskompis Mattias Lönnqvist, som just tjänade 220 kronor på min oddslista... Tilläggas bör dock att detta betalas ut i natura av undertecknad.

Nu skall jag grotta ner mig i analyser om hur jag skall få min blogg att lyfta, vilka drag jag måste utföra för att ställa mina opponenter inför schack-matt. Det blir kvällens grubblerier...

4 kommentarer:

Peter @ Maltetorp sa...

- först grattis till den framträdande placeringen bland moderata bloggare
- därefter ett bidrag till fortsatt Alliansstyre efter valet 2010. En mig närstående bloggare http://miniscrudan.blogspot.com/
uttrycker det så här:

"Först bör man konstatera att det inte är bland de rabiata sossarna eller bland de inbitna moderaterna som avgörandet står. Dessa grupper är nog båda ungefär lika fasta i sin övertygelse och inget rubbar dessa väljare från den invanda övertygelsen. - Inte ens en försvarsminister som har ett förflutet som vapenvägrare eller en statssekreterare som dagen efter Sunamikatastrofen cyklar vilse i snömodden på väg till UD, kan göra något åt den saken."

Tankarna utvecklas vidare på bloggen som anbefalles varmt !
Vänliga blå hälsningar från
Peter i Täby

Mattias Lönnqvist sa...

Du kan betala genom att bjuda på bärs vid något tillfälle. Tror jag har ganska många bira innestående vid det här laget :p

Per Hagwall sa...

Wohoo! Jag slog Maria Wetterstrand!!1!1oneone

Grattis till de som förtjänar det :)

Wiseman sa...

Hmm... Det skulle vara kul att få in WW där. Jag ser mig dock som politiskt oberoende efter att ha hoppat av M sedan några år tillbaka av säkert kända orsaker.