2010/01/18

DET RÖDGRÖNA FÖRSVARET...


Tokmoderaten presenterar stolt, och som första media, huvuddragen i det förslag för hur Sveriges framtida försvar skall se ut om Mona, Skönheten, Grottmannen och Marxisten får sitta vid rodret och styra. Det är en spännande väg vi skall få börja vandra ifall dessa planer blir verklighet. Och det kommer skilja sig rejält från det försvar vi tidigare haft och som på senare år mest liknat ett ruttnande kadaver efter det tidigare så stolta lejon vårt försvar en gång var.

Jag vill börja med att be Lars Ohly om ursäkt. I tidigare bloggpostningar har jag påstått att Vänsterpartiet minsann inte kommer få igenom något av sin politik genom att som det svaga kortet i Monas kortlek underordna sig ett statsbärande och ett framgångsrikt parti. Ack så fel jag hade, det är inte utan att man känner sig korkad. Hela det framtida försvaret andas ju Ohlynism och man kan se hans förebilder ligga i sina mausoleer lite här och var i världen med ett leende på sina balsamerade läppar...

Grundbulten i förslaget är att snabbt återinföra allmän värnplikt, och då en verkligt allmän värnplikt - här slipper man inte undan för att man har klaustrofobi, är färgblind eller bara är en landsförrädare i största allmänhet. Nej, vill man inte bära vapen för att skydda Sveriges nya regering och det folk som haft den goda smaken att välja dom så skall man in i fängelse på vatten och bröd - punkt slut. Värnpliktstjänstgöringen omfattar en 5 år lång utbildning där militär träning varvas med ideologisk fostran genom ABF:s försorg. Efter utbildningen övergår man till reservisttjänstgöring under 20 år för att därefter placeras i "Arbetarmilisen". Det av Tolgfors framfödda personalförsörjningssystemet dör en tidig död när Ohly låtit hammaren och skäran vina på Lidingövägen.

På en punkt får dock Tolgfors godkänt, och det är övergången från tunga till lätta förband. Visst kommer det finnas tyngre förband i det nya försvaret, Götalands, Svealands, Nedre Norrlands och Övre Norrlands Chockarméer med ett överflöd av antikvariska och från hyllan inköpta stridsvagnar från Ryssland, Ukraina, Moldavien, Nordkorea och Kuba. Artillerisystemet Archer får gå i graven och från samma hyllor där man hittade stridsvagnarna köps ett stort antal så kallade "Stalinorglar" som för den politiska korrekthetens skull döps om till "CH Hermansson-trumpeter" så fort de förslavade hamnarbetarna lastat av dessa från något rostigt nordkoreanskt lastfartyg. Men stommen i det svenska folkförsvaret blir den enskilda soldaten, hans Kalasjnikov som också är köpt från hyllan samt en gasmask modell WP man kan skrämma ihjäl fienden med...

Man kommer prata mycket om militär forskning och vår försvarsindustri. Här flyttar man dock fokus när det gäller samarbetspartners. Från Storbritannien, Tyskland och USA till Venezuela, Ryssland och Nordkorea. De vapensystem vi köper från hyllorna skall vara enkla att massproducera på nedlagda bilfabriker och lätta att sköta om, och våra egna produkter skall stöpas om i samma form för att lätt kunna säljas till antikapitalistiska motståndsrörelser och proletära stater lite här och där. JAS 39 byts ut mot en betydligt mer tekniskt beskedligt plan av typen MIG-21. Stridsvagn 122 ersätts av fullt användbara T-55:or och flottan får se sina halvfärdiga smygkorvetter bytas ut mot robotbåtar av OSA-klass samt en handfull nordkoreanska motortorpedbåtar med fascinerande prestanda.

Även utlandsmissionerna kommer få en ny inriktning. Insatsen i Afghanistan avvecklas skyndsamt och den svenska truppstyrkan kallas hem för att få ny utrustning innan man skickas till gränsen mellan Venezuela och Colombia för att stärka upp Hugo Chavez försvar av sitt hotade Venezuela. Kosovostyrkan genomgår samma process, hem och få ny utrustning innan man sänds till den nordkoreanska landsbygden för att hjälpa till med risskörden.

Rent ekonomiskt avser man spara 2 miljarder kronor per år, och det borde vara fullt genomförbart eftersom man kan sälja dyra och dekadenta vapensystem som JAS-39 Gripen, Stridsfordon 90 och de Archer man hunnit ta fram till hugade inköpare från de aggressiva staterna i väst. Även på personalförsörjningen kan man spara, och detta trots att överåriga och rundlagda skrivbordsofficerare erbjuds en livstidsanställning som "politisk kommissarie" ute på förbanden. Inköp av ny materiel från hyllan anses kosta betydligt mindre än det man kan dra in på genom att avyttra hela dagens materielbestånd på den öppna marknaden.

Det var grunddragen i det nya rödgröna folkförsvaret, med en numerär om cirka 2.000.000 män och kvinnor under vapen mot dagens tilltänkta 50.000. Det är en upprustning som heter duga han kommer ta för sig, vår framtida försvarsminister Ohly. Minns med andakt Lars Ohlys bevingade ord anno 1983: "De socialistiska staterna har i motsats till de imperialistiska staterna ett objektivt intresse av freden. De socialistiska staterna tvingas att rusta för att inte riskera sin egen utplåning."

Det är imponerande, det är nytänkande och faktiskt finns det små saker jag gillar med konceptet trots att jag befinner mig på andra sidan blockgränsen... Mänskliga vågor, det låter ju brutalt och tufft till exempel och att Högkvarteret på Lidingövägen ersätts med ett system av Vietnam-inspirerade råttgångar under Gärdet ligger också i linje med vad jag vill se. Dagens känsla blir därför "Ambivalens".

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, Expr1, Expr2, Expr3, DN, DN, Puckot

7 kommentarer:

Musan sa...

Jag håller inte med ett jota, men du är förbannat rolig.

Tokmoderaten sa...

Tack John - världen vore tråkig om alla tyckte likadant!

Unknown sa...

Ganska tramsigt... Ingen vill väl ha Ohly i Försvars- och säkerhetspolitiken men ett inlägg som detta är ju bara larvigt.

/AKA

Tokmoderaten sa...

Tack Anders,

Jag aspirerar inte på något seriositetspris med detta inlägg - alls icke! Men mitt mål är ju faktiskt att det framstår som just trams och larv. Ungefär lika löjeväckande som de 22 sidor av snömos och nonsens som de grönröda idag släppte till allmänhetens beskådande i detta ämne faktiskt.

Puss på nästippen!

whfowgpwJNM sa...

Hur skall vi kunna försvara oss mot Ryssland om vi inte har kärnvapen?

Liberaler och konservativa har blivit sossar och om vi inte har ett försvar och en försvarsindustri så blir inte Sverige drabbat av krig eftersom vi är så snälla och kloka.

Margret Tatcher var en riktig man:

http://www.youtube.com/watch?v=mk_MpSnkELY

J.K Nilsson sa...

Du är medveten om att det ändå förmodligen blir en förmågehöjning av det svenska försvaret i ditt scenario jämfört med nu?

J.K Nilsson

Tokmoderaten sa...

Herr Nilsson,

Det är därför jag avslutar med ordet ambivalens... ;-)