2010/01/30

BLOGGRECENSION 4: ALLIANSFRITT SVERIGE

Det bör sägas direkt - den här bloggen är innovativ, underbar och skriven på ett fängslande sätt. Jag delar inte alls de åsikter man för fram på "Alliansfritt", det är det socialdemokratiska gnällandet putsat till perfektion av några unga herrar med smak för att skapa odödlig politisk konst. De är sossar, Utbult och Fridén som galjonsfigurer, och det är ju det som är det tragiska. Hade de varit några av de våra, några halvgalna studentförbundare, så hade jag dyrkat marken de gått på.

Det är först på senare tid som jag hittat Alliansfritt, runt jul faktiskt och då presterade man på Alliansfritt den näst bästa adventskalenderna i bloggosfären. Det är inte utan att jag då och då tänker elaka tankar om mig själv för att jag inte tidigare sökte mig till fiendens galnaste krigare. På något sjukt sätt så känner jag samhörighet med de som skapat den mest vridna nyhetsrapportering världen läst sedan Völkisher Beobachter och Pravda gick hädan. Det är gjort med glimten i ögat, och när det vidriga är skapat med ironier och sarkasmer som huvudingridienser så blir det härligt.

Så till betygen:

Politisk korrekthet: Vad skall man säga? Här handlar det mer om att idiotförklara alla oss med hjärtat till höger, vad man anser om den egna politiken och egna förslag är det väldigt tyst om. Man kan ju i min skruvade värld få ett högre betyg i denna klass ifall man med humor ger sig på den politiska motståndaren. Dock skulle den här bloggen lyfta om man hade "stake" nog att med lite självkritik hugga på de egna stolpskotten Jan Emanuel Johansson och hans ockerhyror och den spretande, mediakåta Bodström. Ett litet tips från den högra sidlinjen bara, det man skriver blir mer trovärdigt och faktiskt roligare när man klampar in i den egna porslinsbutiken som en elefant... Betyg: 3 Kommentar: Hade blivit en fyra eller till och med en femma med lite självdistans och självironier. Ändå rolig läsning för en Tokmoderat som inte alls håller med i elakheterna.

Humor: Underbara bilder med bland annat jobbcoacher, studentikosa texter och väl avvägda texter som får mig att bli intresserad och fnittra infantilt. En synnerligen stark sida, som förstärktes ytterligare med en helt underbar julkalender. Betyg: 5 Kommentar: Kan inte bli något annat, detta är precis vad som behövs för att nå ut till de som tycker politisk propaganda är tråkig.

Språkbruk: Ingenting att anmärka på överhuvudtaget. Språket används på ett vågat men korrekt sätt för att skapa de verklighetsfrånvända men sköna texterna som skapar denna framgångsrika blogg. Stavfel är svåra att hitta, och även det uppskattar jag. Betyg: 4 Kommentar: På gränsen till högsta betyg även här, men jag vill ha längd och liv - och ibland är Alliansfritts bloggar onödigt korta.

Skönhet: Sidhuvudet är tråkigt, fult och färglöst. Hade man inte haft en idolbild på allas vår Andreas Carlgren bredvid sitt eget namn så hade krumelurerna och texten varit löjliga. Just där vill jag se något mer dominant, i s/m-stil. I övrigt så är det perfekt, roliga foton och photoshop-jobb blandade med illustrativa bilder lite här och där i inläggen. Betyg: 3 Kommentar: Hade varit bättre med ett snyggare sidhuvud, men man kan ju kanske inte vara bra på allt.

Sammanlagt så rycker Alliansfritt Sverige till sig en betryggande ledning med ett sammanlagt betyg på 15 poäng, före Mary som hade 11 poäng. Ledarbloggen och Peter Andersson ligger långt efter... Framöver kommer jag ta mig an Piratpartiets ledare Falkvinge på onsdag och min allt annat än gode "vän" Westerholm om en vecka. Kan de utmana tro?

3 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Oh, tackar och bockar.

Ska dock påpekas att Utbult inte är sosse - varken i frågan om ideologi eller partimedlemskap.

Tokmoderaten sa...

Trevlig helg, unge herr Fridén, och tack för info om Utbult. Men han ser väl gärna ett Alliansfritt Sverige va...?

Anders Utbult sa...

Vore ganska trevligt, ja.