2010/07/03

EN KOPIA ÄR ALLTID SÄMRE ÄN ORGINALET...


Förlåt mig kära läsare, återigen känns det som om jag är försent ute. Igår var det ändlösa vandringar genom ett stekhett Skansen tillsammans med två rabiata söner som kompenserade upp alla de där flämtande och apatiska djuren som led av värmen i sina hägn - och gårdagens blogginlägg var passé redan när det skrevs.

Idag har det varit sol och bad på en överfull strand tillsammans med två rabiata söner som kompenserade upp alla de där flämtande och apatiska människorna som trots allt njöt av värmen på sina badlakan och filtar - och dagens blogginlägg känns nästan "out-of-date" medan jag sitter här framför datorn...

Det är nästan så att man får en déjà-vu-känsla när man läser om det senaste utspelet från de grönröda. Tongångarna från presskonferensen med Ohly, Eriksson och hon den där oppositionsledaren vars namn jag tjatat ut känns ju igen från Reinfeldts utspel i valrörelsen 2006. "Allt ni gör skall vi matcha. Allt ni vill, vill vi mer - om det nu inte handlar om skattesänkningar" är budskapen från kvinnan, Ohly och Eriksson som ett budskap inför veckans floskelorgie i Almedalen. Där socialdemokratin faktiskt alltid stått för en hyfsat seriös syn på hur man väger inkomster och utgifter mot varandra, så känns det nu som om Ohly har pissat in sitt revir rätt så rejält.

Visst, det är lätt att lova allt åt alla när man inte behöver ta ansvar. Visst, det låter bra när man berättar sagor om att det bara är den rikaste tiondelen som skall betala en löfteskarusell som snurrar okontrollerat. Det är Sveriges rikaste tiondel som skall betala allt, men inte ens om man inför en Pomperipossa-skatt som ligger på över 100% åt dessa kapitalistsvin och översittare så kommer pengarna att räcka. Aldrig någonsin har det varit så övertydligt att det är fult att tjäna pengar i Sverige, att man borde skämmas för att man är rik. Ohly har satt sina spår om man säger så...

Det är och förblir närmast löjligt när de rödgröna ena sekunden målar upp en bild av att Alliansen sänkt skatterna på lånade pengar för att sekunden efteråt inteckna allt ljusare svenska ekonomin i sina vallöften. Är det bara hos mig ordet "hyckleri" poppar upp innanför skallbenet när man reflekterar lite över den transparenta retoriken från vänsterflanken?

Bloggandet går lite på sparlåga. Den kroniska och ständigt återkommande motivationssvackan är här just nu, kanske beroende på väder, vind och andra prioriteringar just nu. Veckan som kommer måste jag dock upp på tå, trots att jag känner mig hopplöst off-side med en halv Östersjö mellan mig och de händelser som skall kommenteras. Bloggarnas Morgan Pålsson - är det konstigt att jag känner mig så?


Almedalsveckan börjar alltså i morgon, i vackert väder om man får tro SMHI. Utspelen från olika håll kommer ersätta sommarregnandet genom att stå som spön i backen - utspel som lovar allt åt alla med lite olika infallsvinklar. Jag har valt min vinkel, och från den kommer jag från fastlandet kommentera det som sker i Almedalen. Skademinimering kallas det visst, jag får helt enkelt göra så gott jag kan...

Länkar: SvD, DN, Expr, AB

2 kommentarer:

Alexander sa...

... knappt hälften av de grönröda väljarna ...

Varför använder du inte begreppet de rödrödgröna. Det tar bar en bråkdels sekund längre tid att läsa/skriva och är med verkligheten mer överensstämmande (två röda partier ett grönt).

Alexander sa...

... knappt hälften av de grönröda väljarna ...

Varför använder du inte begreppet de rödrödgröna. Det tar bar en bråkdels sekund längre tid att läsa/skriva och är med verkligheten mer överensstämmande (två röda partier en grön).