2010/07/12

TOKMODERATENS ALLDELES EGNA "SNYGGAST I ALMEDALEN-LISTA"...


Den tropiska värmen har brottat ner den vanligtvis kyliga och fuktiga Moder Svea, och medan man på äldreboende efter äldreboende räknar in åldring efter åldring som inte mäktar med värmen så plågas även en smärt, välmående och vältränad man som jag. För varje steg man tar så känns hjärtinfarkten ett steg närmare, för varje andetag man tar så känns det som om lungorna vägrar att ta in med varmluft...

Inte undra på att de anmälda fallen av blottande ökar när allt man vill göra är att slänga av sig kläderna och underlätta livet i den värme som förvisso är välkommen men ändå lite för mycket. I lördags slutade Almedalsveckan och visst hade jag mått lite bättre om jag hade fått besöka Visby när den politiska solen står i zenit. Men vädret lär ju ha varit alldeles utmärkt även i Visby om jag får tro på alla de bilder som klistras in på Facebook i dessa dagar - bilder som förstärker min ångest och bitterhet.

I det vackra Almedalen så brukar det enligt uppgift vimla av vackra kvinnor under politikerveckan, och som vanligt har Politikerbloggen listat de 10 snyggaste kvinoorna och de 10 snyggaste männen i Almedalen. Av förklarliga skäl så lade man ut jobbet på de mest lämpade personerna, Niklas Svensson med fru. Hade Politikerbloggens nuvarande redaktör Anders Pihlblad fått tycka till så vet vi ju alla vad som hade väntat - en orgie i Ulrica Schenström-look-alikes...

Men inte är Svenssons lista speciellt mycket bättre, och jag tror mig faktiskt ha en bättre lista på gång trots att jag inte ens var på plats. Min lista är både ytlig och djup, den innehåller både lammkött och gamla tackor - den är så politiskt korrekt en snygging-lista kan vara i landet där ingen skall sticka ut. Eftersom jag inte var på plats så får jag förlita mig på mediauppgifter och kontakter för att sätta min lista, sålunda reservationer för att kvinnorna i fråga kanske inte ens var på plats.

Följande kvinnor skulle jag gärna ha blottat mig inför om jag hade haft förmånen att få vara med i nätverkandet och minglandet i Visby 2010 - mina sex :

6. Veronica Palm, Socialdemokraterna. Veronica skulle man vilja sätta fast i stupstocken medan man tvingar henne att se på när Tokmoderaten himself dansar ballongdansen med alldeles för små ballonger - eller kan det kallas för sexuellt ofredande...?

5. Maria Wetterstrand, Miljöpartiet. Utan den minsta tvekan den enda "partiledaren" som får mig att tänka på något annat än politik. När jag ser Maria så kommer tankarna om något annat helt naturligt - hur det kommer sig att en byhåla som Eskilstuna krystat ur sig sådana stora och vackra människor som Wetterstrand, bandet Kent, sossebloggaren Fredrik Pettersson och undertecknad. Fantastiskt är det, det förstår den som sett Fristadstorget en löningsfredag...

4. Ebba Busch, Kristdemokraterna. Är det något KD har så är det förmågan att trolla fram unga, vackra och tillsynes oförstörda kvinnor som toppnamn i sitt parti. Jag minns fortfarande hur en gammal gubbe hade den dåliga smaken att putta bort Ella Bohlin från KD:s stol i Bryssel, och jag hoppas att det inte finns någon gammal gubbe i Uppsala som är fräck nog att göra likadant.

3. Ida Karlbom, Moderaterna. När jag var på Mosebackes kägelbana för att lyssna på Filippa Reinfeldt bland andra så slogs jag av att rikets första dam minsann hade en kvinna vid sin sida som utklassade henne i fråga om bildskönhet. Den kvinnan var Ida Karlbom, en av de absolut vackraste kvinnorna i mina ögon.

2. Helene Hellmark-Knutsson, Socialdemokraterna. Den dagen då Helene avtackades i den där gudsförgätna aulan i Hallonbergsskolan för sin tid i Sundbybergs-politiken mådde jag fysiskt illa. Varför skulle stadens ögonsten bli hela länets kuttersmycke? Varför skulle en hurtfrisk och ständigt hånleende man vid namn Jonas Nygren ta Helenes plats, en kvinna så spännande och tilltalande att tomrummet minsann inte går att fylla ut. Helene är och förblir politikens femme fatale i mina ögon.

1. Martina Lind, Politometern. På Hotel Anglais, i ett konferensrum när vi moderater hade basal utbildning i ämnet sociala medier så kröp hon upp bakom mig, satte sig på bänkraden bakom mig för att inte få mitt fokus att hamna någon annanstans än på Mary X Jensens bildspel. Men när hon hade sagt sitt första ord, när jag hade vänt mig om så fanns bara hon i den där lokalen - Martina Lind. Hon visste allt om det ämne jag valt att grotta ner mig i, de sociala medierna. Hon var underskön, skarpsinnig och precis sådär lagom mystisk som jag uppskattar. Under Almedalen 2010 har Martina fyllt rollen som husfru på bloggplats H12, en bloggplats där jag vill vara hustomte nästa år...

Jag är väl medveten om att smaken är som baken, delad och med en djup avgrund i mitten. Men det här var min lista, en mycket bättre lista än Politikerbloggens - en lista som får mig att vilja springa ut i sommarkvällen medan kläderna flyger både åt höger och åt vänster...

4 kommentarer:

chefsingenjören sa...

Uärk. Gudrun Schyman med på Politikerbloggens lista. Kemisk kastrering vore att föredra... :-)

Per Hagwall sa...

Hmpf. Inga kurdliberaler och inga SvD-donnor. Visserligen är din lista bättre än Politikerbloggens men det duger inte. Gör om gör rätt.

Danni sa...

Nu vet jag inte om hon var i Almedalen i år, men moderata Karolin A Johansson tycker jag ser rätt okey ut i jämförelse med de flesta politiker:

http://www.karolin.nu/bilder.php

Danni sa...

Hohoho, jösses... Passade på att kolla upp vad Karolin gör numera. Pressekreterare åt Sven Otto Littorin, visar det sig! Hon kan inte haft så särskilt kul den gångna veckan.