2010/07/17

NYHETSTORKA OCH SPINDELBETT

Enligt pålitliga källor är detta en bild på spindeln när den söker efter Laila vid hotellet i New York...

Solen skiner ljuvligt och värmen ute på landsbygden förgyller en morgon när inte mycket tycks hända i omvärlden. Visst, SMHI släppte igår en "Klass-1 varning" om ett riktigt åskoväder som skall nå upp till min plats i tillvaron under eftermiddagen. Det är mycket vädernyheter i det nyhetsbrus som slutat bubbla, det är mycket nonsensnyheter - ingenting som känns roligt att sätta tänderna i genom bloggen.

Men Aftonbladet håller återigen fanan högt, under Lena Mellins fulländade och inspirerande ledarskap. Där man i går släppte fram Peter Siepen för att på debattsidan ta hedern av alla oss blekfeta gubbar som förstör hans tillvaro på stranden så är en av dagens stora nyheter ett spinn på en gammal världsnyhet. På ett hotellrum i New York har nämligen Laila Bagge blivit biten av en giftig spindel, med ett förödande resultat för skönheten. Lailas ben har blivit sargade till oigenkännlighet, fulla av blåsor och missfärgade.

Laila Bagge ligger förvisso på sjukhus men hon kämpar inte för sitt liv. Risken att hon skall behöva amputera sitt ben är inte överhängande, och på sjukhuset i Huddinge finns nog minst några hundra andra patienter vars livsöde och fortsatta behandling berör mer. Det handlar i Laila Bagge-fallet om ett sår som ser läskigt ut, om missfärgning och uppdykande blåsor samt en B-kändis som ligger på en infektionsklinik.

Detta är alltså en av de riktigt stora nyheterna i världen enligt Aftonbladet som generöst nog plockat fram en spindelexpert från bibelbältet och Jönköping för att berätta om vad som kan komma i symptombilden och vad man bör göra för att få ordning på Laila Bagges ben. Aftonbladet ägnar dessutom i sin iver att komma Laila Bagge till hjälp en nyhetsartikel till där läsekretsen får komma med förslag och funderingar om vad det kan vara och hur man kan bota. Jag hoppas att Laila Bagge kommer att skicka en tulpan eller två till tidningsredaktionen vid Globen...

Ursäkta mig, men det måste väl rimligtvis finnas andra nyheter att lyfta fram. Jag har till exempel ett tjugotal kliande myggbett på mina underben, och om jag inte får råd av en myggexpert från Reftele så är nog risken stor att jag kliar sönder några av dessa med risk för infektioner, vävnadsdöd och amputation. Jag lider faktiskt också, men jag lider i tysthet för mitt kändisskap till väl i klassen H- eller I-kändis när Laila Bagge ligger på B-nivå...

Men även ämnen som hotellbränder i Kurdistan, den ständigt pågående svälten i tredje världen eller någon annan icke-nyhet kunde väl ha fått företräde mot nyheten om det där bettet som kan vara ett spindelbett som kan vara lite farligt. Bara för att det sitter på en kvinna som blev en B-kändis för att hon tyckte till om några C-kändisars försök att sjunga och som dansat med arslet i vädret tillsammans med ett gäng andra B-kändisar så skall Aftonbladet slå på stora trumman...

Det finns andra tidningar som kan fokusera på sådana här nonsensnyheter, Aftonbladet ger ju ut sin egen Klick-bilaga på fredagar och det hade väl varit en bättre lämpad plats för sånt här svammel. I övrigt finns ju Se och Hör, Hänt i Veckan och några andra kvinnotidskrifter som gärna hade tagit i en nyhet som den respektabla delen av media inte vill ta i med tång - men så har vi ju Aftonbladet som under ledning av Lena Mellin firar journalistiska triumfer.

Stora Journalistpriset till Laila Bagge-journalisterna Anna Sköld och Lotta Glimstedt månne? Det skulle vara nåt det va...?

Länkar: AB1, AB2, AB3

1 kommentar:

ua sa...

Det står dig fritt att delta i någon av dessa "tävlingar" för att senare bli föremål för snyftreportage i AB, dock förefaller det sig som en något sämre ide idag, eller??!!
Om inte, Go for it !!!! ;)