2011/01/27

"PRAVDA", PARTIET OCH PAJASEN HANS HOFF...


"- Min roll blir att vara med och leda en förnyelse av vårt arbete i riksdagen. Det handlar om en nystart där vi ska hitta nya arbetssätt när det gäller sådant som strategisk opinionsbildning och vårt sätt att organisera arbetet. Förändringar behövs för att vi ska bli mer slagkraftiga, med sikte på att vinna valet 2014" skrev Hans Hoff i ett pressmeddelande som en ruggig höstdag i oktober citerades i Hallands Nyheter. Rubriken var ännu lite mer tydlig - Hoff leder förnyelsen för S.

I dag blev vi varse vari partistyrelsemedlemmen Hoffs förnyelse stod att finna och att en del av förnyelsen tydligen är att tysta de interna kritikerna - i detta fall skribenterna på Aftonbladets ledarredaktion. När självaste chefsförnyaren själv är korkad nog att på debattsidan i partiorganet Aftonbladet uttrycka starka önskemål om att partiets tidning, enligt Hoff partiets svar på Pravda, skall börja skriva lite vänligare om partiet så börjar man se pusselbitarna falla på plats...

Fanns det måhända en tanke när sosseriets kommunikationschef utan knusslande släpptes iväg från Sveavägen 68 till den dåvarande redaktionen strax ovanför ICA Globen. I Karin Petterssons spår följde Anders Lindberg, latrinmurvel och skräpletare på SAP-högkvarteret och så även Alliansfritt Sveriges spermie och ägg Björn Fridén. I dag undrar man om det ändå inte fanns en tanke när alla dessa skarpa hjärnor tog flyttlasset Sveavägen ner, in i tunneln under Klara, vidare över Centralbron och in i Södertunneln för att sedan skymta sin nya arbetsplats strax bortom Johanneshovsbron. Planterades de tre in där för att skriva fina, vackra och snälla saker om ett parti som verkligen behöver just det just nu?

Men det finns tack och lov något som heter personlig integritet även hos dessa flyktade sossar och nyblivna mediatroll och inte ens en slipad sosse kan väl med hedern i behåll ljuga sina läsare eller vänner i ansiktet när partiet kräver att det skall skrivas positiva saker om detsamma. Tycker Karin Pettersson att Sven-Erik Österberg är lika charmerande som Falu rödfärg som torkar så skall hon skriva det precis som hon skall lufta sin kritik mot ett parti hon vill väl och som hon vill se hamna på rätt spår igen.

Hans Hoff inbillar sig däremot att det är bäst att gilla alla sossarnas "väldigt bra kandidater" till posten som Monas efterträdare - och att väljarna är så pass korkade att man ser förbi det som alla vi andra ser, nämligen att startfältet är extremt svagt och lika upplyftande som om Lena Sommestad skulle dansa en exotisk/erotisk dans på en offentlig plats. Hans Hoff går till våldsamt angrepp på en kommunikationschef som nog gjorde vad hon mäktade med i ett parti som inte visste vad det skulle tycka från en dag till en annan, och en politik som i efterhand sågats vid fotknölarna av den avgående partiordföranden. Men i Hans Hoffs värld skall Aftonbladet skriva positiva, vackra och skönmålande saker om ett parti i den djupaste av kriser.

Hans Hoff vill att Aftonbladet skall bli partiets Pravda, ingenting annat och det är med stor skadeglädje jag kan konstatera att samma man som nu gör allt för att tysta den egna kritiken också är en av chefsförnyarna i ett parti som Hans egentligen inte tycker behöver förnyas. Med sådana motståndare som socialdemokratin av idag visar upp sig som så behöver regeringen Reinfeldt knappt gå till jobbet. Det är det jag ser, det är det Karin Pettersson ser men det är det Hans Hoff vill att vi inte alls skall tro på.

Hans Hoff kan få tänka, tycka, känna vad han vill om Karin Petterssons arbete på Aftonbladet och hennes tidigare gärningar på Sveavägen 68 som uppenbarligen upprör Hans Hoff ännu denna dag. Men den dagen då man i partiets namn, som medlem av partistyrelsen går ut i rikets största tidning och ger en ideologisk arbetsbeskrivning åt några självständigt tänkande människor tassar man farligt nära det som jag tycker är inskränkningar i press- och yttrandefriheten.

Hade jag varit sosse hade jag nog helst sett att förnyelsen leddes av någon annan person med en annan syn på hur högt till tak det bör vara i ett parti som brottas med en kris. Hade jag varit sosse hade jag krävt att Hans Hoff bara försvann, någonstans, så fort som möjligt. Nu vill jag inte sossarna väl, så mina sista ord till Hans Hoff blir sålunda - "Keep up the good work!"

Länkar: AB1, AB2

Inga kommentarer: