2011/01/28

TA SEDEN DIT DU KOMMER, BJÖRN SÖDER...!


Någonting måste ha varit jobbigt för Björn Söder när han växte upp i Höganäs och senare levde i Helsingborg i det nordvästra hörnet av Skåne. Någonting måste ha varit så jobbigt för Björn Söder att han inte såg någon annan utväg än att bryta upp från sin hemmiljö och flytta till det nordöstra hörnet av Skåne - till Kristianstad. Kanske var det så att Björn Söder ville komma lite närmare sin kompis Jimmie som bor i grannhålan Sölvesborg, eller kanske var det så att möjligheten till ett rikare och tryggare liv fanns just i Kristianstad...

Men hur tackar då Björn Söder sina nya grannar för deras gästfrihet? Jo, genom att efter inte ens en månad börjar Björn Söder begå kriminella handlingar och skriva in sig i belastningsregistret genom att låtsas som att de regler som gäller för alla andra inte gäller för honom. Vad får Björn Söder att tro att han som nyinflyttad till en ny stad inte skall behöva följa de regler som gäller i Kristianstad? Varför börjar Björn Söder nästan omedelbart efter det han slagit sig ner i en ny miljö börja med att bryta mot lagar och regler på ett sätt som bara kan anses vara ett hån mot Kristianstadsborna, ett folk som tidigare varit förskonade från fartdårar framför skolorna...?

Att uppmana Björn Söder att ta seden dit han kommer borde ju vara en rimlig påföljd, men när Sverigedemokraternas partisekreterare berättar att inte tittar på vägskyltarna som man borde så har han de facto diskvalificerat sig från en framtid i den gamla garnisons- och residensstaden. Björn Söder kan inte följa de lagar och regler som gäller i Kristianstad, möjligtvis formad in i märgen av den mer liberala synen på laglydnad som råder i Höganäs och Helsingborg - men lik förbannat, lagar och regler är till för att följas. Man skall ta seden dit man kommer, Björn Söder!

Björn Söder bör tvingas att återflytta till sina gamla hemtrakter snarast möjligt, i det gär fallet finns inga trängande skäl till varför Björn Söder skall få stanna kvar i sin trygga tillvaro - en trygg tillvaro som faktiskt blir mer otrygg om man låter fartdåren Söder fortsätta utmana rättssamhället med sin mördarmaskin till bil. Låter Kristianstadsborna Björn Söder stanna kvar får de själva ta konsekvenserna av sin naivitet, och bara invänta den dagen då han kör över en oskyldig montessori-elev i 54 kilometer i timmen på en gata där lagen säger att man bara får köra 30 kilometer i timmen. Låter Kristianstadsborna Björn Söder stanna kvar så börjar man slå undan benen för det trygga samhällsbygge som Kristianstad faktiskt ger sken av att vara...

Bloggar:

35 kommentarer:

Anonym sa...

jag garvade

Urban sa...

Stänger du av hjärnan när det är sd du skall skriva om? Jag hatar att försvara sd från alla dumma och osakliga och överdrivna påhopp. Jag hatar att behöva förklara att detta endast gynnar sd och skadar alliansen. Skrattarna blir färre och tystare för varje gång dessa billiga påhopp tas fram.

Björn Söder är en utbildad civilingenjör som avböjt en lukrativ karriär för något han tror på, han har till och med blivit fysiskt misshandlad för sitt politiska uppdrags skull. Men ändå väljer han att fortsätta med sitt demokratiska uppdrag.

Oj, han körde för fort...

/facepalm

Kom igen Tokmoderaten, du kan bättre.

Tokmoderaten sa...

Överdrivet Urban? Det är ju såhär de ser på tillvaron själva... Visst är det för jävligt att Söder blir misshandlad för vad han tycker och tänker, men jag har en närmast full mailbox av SD-anhängare som vill göra både det ena och andra med mig för att jag anser mig ha rätt att driva med även det senaste partiet i Riksdagen. Om jag får driva med S, MP, V eller till och med mina egna - varför skall jag då hålla tyst om SD? Förklara gärna...

Och även en utbildad civilingenjör kan väl ha psykopata och rasistiska drag...?

Mattias Lönnqvist sa...

Urban: vilket dravel

Björn Söder har en civ.ing.examen från 2004. Om han börjat jobba som civ.ing. direkt så hade han haft en lön på drygt 35.000, förutsatt att han jobbat i privat sektor.

Grundarvodet i riksdagen är 56.000 vilket är väsentligt mycket mer än han hade tjänat som civilingenjör.

Livslönemässigt är det visserligen sällan lönsamt för en civilingenjör att satsa på en politisk karriär eftersom man tappar de år som lönen är riktigt hög (examensår 1990 har en medianlön på 60.891 för civilingenjörer med chefsjobb i Stockholmsregionen) men det gäller för alla som engagerar sig i politiken. Vi som har jobb med höga löner gör ett aktivt val där vi medvetet tar en lägre livslön eftersom vi brinner för politiken; där spelar det dock ingen roll vilket parti man är aktiv i.

Björn Söder, liksom övriga riksdagsledamöter, har bra ersättningar och det finns ingen basis för några snyftvalser.

Å andra sidan brukar 90% av alla kommentarer från SD-sympatisörer vara just snyftvalser, så det blir inte så mycket kvar om man skulle ta bort detta.

Anonym sa...

Fantastiskt roligt och bra inlägg!
Ha en riktigt bra dag, jag kommer ha det efter detta.
/Johan

Anonym sa...

Väldigt moget att jämför Björn Söders fortkörning med kulturberikarnas regelbundna utövande av gruppvåldtäkter, rån och misshandel...

De senare brotten kan man förövrigt till skillnad från fortkörning inte råka göra av oaktsamhet heller, men när det gäller SD bli ju som bekant deras motståndare mer infantila än de analfabeta afrikaner som de kämpar för att ösa in i parti och minut.

Anonym sa...

vilken rubrik!

att ta seden dit man kommer är ju just det som icke-integrerbara invandrare inte gör.

jag röstade inte på SD (utan ND) men gläds ändå åt deras framgångar.

vad är det för små psykon som skrattar åt denne tokige moderats skämt?

Ulmerkotten sa...

Jaha, Björn Söder bör ta "seden dit han kommer"?

Hur vore det om Ni moderater började applicera detta på våra kulturberikare? Nix, när det gäller dem, heter det "integrationproblem", och vi ska visa acceptans för ren brottslighet och man ska plöja ner miljoner för att det är synd om dem, när de inte tar "seden dit de kommit".

Det är till att kasta sten i glashus Hr. Tokmoderat.

Unknown sa...

Utvisa honom till Höganäs och låt honom inte resa inom EU!

Anonym sa...

SD ville ju bli behandlat som alla andra politiker. Att de nu kommer och klagar, och pratar om förföljelse när deras politiker blir uthängda som andra partiers politiker är faktiskt ganska roligt.

Nu tycker jag det var värre att en SD-William Hahne, pressekreterare hos Sverigedemokraterna, kastade ett ölglas mot en utländsk servitör vid ett möte i nordiska rådet på Island. En fortkörning måste inte vara dåligt omdömme, det kan vara ett misstag. (Att han är en dålig bilförare behöver inte betyda att han är en dålig politiker.)
Ett kastat ölglas är däremot definitivt dåligt omdöme. Mest gillade jag ursäkten: "Jag ville bara skvätta vatten och så tappade jag glaset". Tyvärr, SD, jag vill inte ha politer som löser problem genom att "kasta vatten".

Visionären sa...

Jag är, som du kanske förstått, inte anhängare av SD. Men detta inlägg var så j-a fjantigt, att jag för överskådlig tid framöver kommer bojkotta din blogg. Jag gör det eftersom du med ditt fjantiga inlägg väcker ytterligare sympatier för SD.

Jag kan väl tillägga att jag har kört för fort i såväl Kristianstad som de flesta andra orter i Sverige. Innebär detta enligt din mening att jag ska landsförvisas från Sverige eller gäller detta endast sverigedemokrater?

Adios.

V

Tokmoderaten sa...

Jag får mycket skit för mitt skapande, det mesta så illaluktande att jag inte kan släppa igenom dessa till allmänhetens beskådande. Men det mesta fastnar inte på min teflonkropp, men det gör ont när en trogen läsare som Visionären börjar bojkotta min blogg. Sånt är hundrafallt jobbigare än alla elakheter från SD-pöbeln. Jag tar till mig men kan inte lova att jag inte gör om det - tyvärr eller inte.

Tokmoderaten sa...

...och nej. Du behöver bara återvända, vart vet du bara själv. Någon landsförvisning har jag aldrig propagerat för, väl?

Anonym sa...

Jag vet inte vilka jag avskyr mest, SD eller inkompetenta politiker som inte klarar av att hålla debatten på en vettig nivå.

Om ni skulle bemöta deras argument sakligt istället för med argumentationsfel och känsloargument så skulle SD aldrig sitta i riksdagen idag, men ni klarar uppenbarligen in av det så snart får jag ge mig in i politiken själv!

Det enda du gör är att gynna SD!

Anonym sa...

Jag vet inte vilket som är roligast; ditt pricksäkra inlägg eller den massiva mängd butthurt alla mobbade SD-kommentatorer bidrar med! Helt fantastiskt att den underutbildade SD-pöbeln inte förstår ironi utan kallar inlägget för att "kasta sten i glashus." :D

Anonym sa...

Björn tog ju iaf på sig att han gjort fel. Hur gick det med Reinfelds far?

/Danne

jannej sa...

Skulle detta vara kul? Så sjukt lågt. Skaffa dig ett liv istället för att mobba folk som har gjort ett misstag. Björn Söder har dessutom tagit sitt straff. Har du inget annat intresse än att kasta skit på SD? Är du själv helt fläckfri tokidiotmoderat.

urban sa...

Jag tycker inte att du skall hålla igen, eller hålla tyst om sd...tvärtom, men det skall iallafall finnas någon gnutta av poäng eller tanke bakom. Att skrika nazist! eller peka finger för fortkörning mot någon som alla kan se är långt mer skötsamma än varje genomsnitt är löjligt.

Jag tror att de flesta sd-väljare är vanliga människor, som helt enkelt är osäkra och oroliga över samhällsproblem och färdriktningen för landet. De känner inte igen sig i etablisemangets beskrivningar, röstade inte på alliansen, men litade heller inte på vänsteroppositionen. Vi borde satsa på att argumentera och övertyga..inte isolera, stöta bort och ge martyrstatus...något den skickliga partiledningen är superduktiga på att frambringa.

Behandla väljarna som myndiga människor..argumentera mot partiets företrädare så intelligent vi kan.

Anders sa...

Björn Söder jobbade inom det privata näringslivet fram tills 2009. Om det var pengarna han ville åt med riksdagsplatsen så var det minst sagt en dålig idé, han fick utstå 15 år av(precis som Jimmie) spott o spe för att ta sig dit.

Hade han fortsatt som civilingenjör så hade han under sin yrkeskarriär tjänat mer som det, han hade dessutom med lätthet kunnat pendla till Danmark för högre lön.

Dessutom finns det goda möjligheter för att starta eget.

Ska man räkna timlön så är riksdagsplatsen än mer en förlustaffär, då man får lägga ner massa tid på kvällar o helger som man knappast blir övertids/ob-kompenserad för. Plussa på pendlingskostnade och tid på det...

Sen får du tänka på alla SD:are som utestängs från arbetsplatser för sitt politiska engagemang, och det statsunderstött av fjantarna inom EXPO och av andra riksdagsledamoter (Luciano Astudillos ständiga förföljelser och hetsande mot Richard Jomshof t.ex. )

Men visst, det är bara för pengarna som folk engagerar sig inom SD...

Tokmoderaten sa...

Jannej: Fläckfri? Alls icke, och långt därifrån. Därför skall hälften av mig återvandrs till Estland, medan den andra hälften kan stanna i Svedala...

SD är och förblir prinsessan på ärten-partiet, utan humor eller självironisk förmåga. Jag har jävlats mer med sosseriet genom åren och de gnäller inte trots låga skämt och osakligheter. SD-folkets reaktioner får mig ändå att tro att jag ligger rätt i mitt förhåhllningssätt när jag förlöjligar derad parti. Med sina reaktioner gör de sig själva ännu lite löjligare nämligen.

Anonym sa...

Nej,
Har aldrig röstat på sd och lär väl aldrig göra det heller, men detta dravel, tokmoderaten, är du för bra för.

Jag vill verkligen råda dig att, utan att berätta om din partifärg, prata med människor på stan om hur de ser på asylpolitiken - det verkar som om bubblan som omger partiledarna i Stockholm, är på väg att sprida sig till partiernas alltför lojala medlemmar runt om i landet. Ju längre ni fortsätter att behandla sd med tång kommer de att växa.

Mattias Lönnqvist sa...

Anders: livslönemässigt kan en civilingenjör möjligen (och till och med troligen) förlora på att bli riksdagsledamot.

Poängen var dock att Björn Söder i dagsläget har en mycket högre lön än vad han skulle ha haft som civilingenjör, precis som jag i dagsläget skulle få en löneförhöjning om jag blev riksdagsledamot (dock ingen stor sådan eftersom jag är konsult, inom IT-branschen, i höglöneregionen Stockholm, och jobbar ungefär 120%)

Snyftandet om han "offrat" en massa faller helt enkelt platt till marken eftersom han de facto tjänar ekonomiskt på det just nu. Sedan tror jag inte att Björn Söder (eller majoriteten av de som sitter i riksdagen) har valt den banan pga pengarna, utan av ett engagemang. Att jag sedan tycker att hans engagemang är felriktat och att han saknar basala kunskaper om vad som är bra för Sverige, liksom vad som påverkar landets ekonomi, är en annan sak.

Jag betvivlar inte hans engagemang, och det tror jag inte TM gör heller. Det jag påpekar är att argumentet om att han skulle ha offrat ekonomiskt för att bli politiker är dravel.

Tar man andra riksdagsledamöter, som exempelvis William Petzäll och Carina Herrstedt, så skulle det vara ännu mer dravel eftersom deras politiska engagemang är en ren vinstaffär för dem. (liksom det givetvis är en ekonomisk vinstaffär för många ledamöter i andra partier också; det tydligaste exemplet på någon som dragit en ekonomisk vinstlott på sitt politiska engagemang är Mona Sahlin)

Sedan får man inte glömma att TM:s blogg sparkar åt alla möjliga håll, och både retas och häcklar och förlöjligar. Det är inte direkt någon moderat partimegafon och skulle man föra statistik över vilka partier och personer som får mest så kommer antagligen sossarna på första plats och vänsterpartiet på andra.

Varje gång som TM häcklar (eller bara kritiserar) just SD så är det dock alltid ett antal sverigedemokrater som blir sååå upprörda, och det är sååå synd om SD. Just SD-anhängare har en fascinerande prinsessan-på-ärten-attityd och tål ingen som helst kritik; oavsett om den är saklig eller ej. Hela den här mytbildningen om att SD skulle vara mobbade, och att det är så synd om SD är bara tröttsam. Att SD är det enda parti som har politiker som hittar på att de blivit misshandlade och som ristar in solkors i pannan på sig själva säger väldigt mycket om partiet och dess politiker.

Anonym sa...

Journalisterna i Sverige röstar på MP och V, så det förklarar mycket i deras sätt att skriva artiklar. Och deras redaktörer vill givetvis sälja nyheter, tyvärr så är det Bonnier som styr hur de ska agera i media. Så det handlar bara om att få läsare, så någon riktig journalistik kommer i andra hand.

Ett litet axplock av det som de inte får skriva om i dessa tider!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

januari 2011 kl 06:38

Södertälje. Den syrianske politikern Aho Dulan, som kandiderat för Socialdemokraterna i höstens val, stoppades på onsdagen av polis i Ronna Södertälje när han körde sin bil med 0,84 promille alkohol i blodet. Socialdemokraten bar också en skarpladdad pistol kaliber 0.22 med ett fullladdat extramagasin. Han hade även en kniv gömd i bilen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------januari 2011 kl 00:20

Johanna Wall (S), kassör och ledamot för Socialdemokraterna i Salems kommun, riskerar nu upp till sex års fängelse för grova bedrägerier.

Socialdemokraten Johanna Wall, nära vän och samarbetspartner med Mona Sahlin, misstänks ha en svårighet att skilja på mitt och ditt som går långt utöver den förda fördelningspolitiken. Nu åtalas hon för att ha fört över pengar från ett vårdföretag där hon varit anställd, till Socialdemokraternas partikassa i Salem. Som kassör i Salems partiförening ska hon sedan ha betalat privata räkningar och skulder med pengarna ur partikassan.

Totalt misstänks Johanna Wall ha förskingrat över 540 000 kronor. Den 16 mars börjar rättegången. Hon riskerar upp till sex års fängelse.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Väldigt tyst om dessa skandaler, men det visar hur journalistkåren är styrd av politiken och de som äger media idag!
Vill man ha reda på riktigt obekväma nyheter, måste man gå ut på internet och läsa bloggar och media som inte har presstöd!

Anonym sa...

Bildning för SD-personerna:
http://en.wikipedia.org/wiki/Irony

Tack Tokmoderaten från oss alla som gillar olika.

Anonym sa...

Haha grymt roligt! Du gjorde mig på bra humör!

Anonym sa...

Vad var det han hette - moderaten som full som en alika körde framförde barnvagn på söder i Stockholm - och som - om jag inte minns fel - hamnade i handgemäng med en ordningsvakt...?

Var det Bill han hette...?


Jo - ta seden dit man kommer - på fyllan köra barnvagn och mucka med ordningsvakter.

Sedan kan ska vi ju inte tala om att betala hemhjälp/barnflicka svart, ge f...n i att betala tvavgift, skattebrott osv, osv....

Jag tror inte att herr moderat ska tända cigarren i kuvösen - för då kan man bli svedd om snoken.

Det tramset som Reinfeldt & co håller på med kommer att slå tillbaks vid nästa val. Jag är tämpligen övertygad om att det tredje största partiet efter nästa val är SD - och då kanske det blir till att kliva ned från sina höga hästar och "ta seden dit man kommer" dvs acceptera svenska folkets resultat ev ett demokratiskt val


//Kalle K

Tokmoderaten sa...

Mattias Lönnqvist - du vet att jag gillar dig va? :-*

Sedan tackar jag naturligtvis alla de som lämnar positiva kommentarerer för allt stöd och näring.

Slutligen tackar jag naturligtvis alla de som lämnar sina negativa kommentarer för all inspiration att fortsätta med det jag gör.

Anonym sa...

Du är en patetisk figur, tokmoderaten.

urban sa...

Jag röstade på ett av allianspartierna igen detta valet och är nöjd som ett barn på julafton varje dag. Jag trivs utmärkt med ett maktlöst sosseparti och en alliansregering med lagom delar liberala och frihetligt konservativa delar.

Hotet mot att detta består är i mina ögon antingen en vänstercomeback eller ett allt starkare sd.

Och jag tror osakliga överdrivna påhopp som detta bara leder till det senare. Synd att du verkar sticka alla taggar utåt då trogna läsare som uppskattar din blogg formulerar kritik mot delar av den. Jag vill som sagt se fler och framför allt bättre angrepp på sd (saknas knappast material till sådana) men om du ser varje form av kritik som ett tecken på att allt är bra och att du gör allt rätt så finns ju ingen mening att kommentera öht.

Tokmoderaten sa...

Tack för tipsen Urban! Jag lovar att suga åt mig, men de allra flesta kommentarerna i det här "spåret" gör ju att taggarna spretar åt alla håll tyvärr. Men när det kommer sådant som din kommentar, och faktiskt även Visionärens vånda över att han tycker att jag är vilse så tar jag åt mig. Vad jag inte förstår är att jag inte skall få skriva ironier eller satir om SD på samma sätt som jag brukar driva med alla andra partier - inklusive mitt eget.

Inlägget om Söder var ett försök till sarkasmer och ironier i en osalig blandning, inget seriöst försök att skrämma bort folk från SD.

Anonym sa...

Det blir ju extra roligt att raljera med SD eftersom de tar sig själva på absolut allvar och verkar helt humorbefriade.

I mina ögon utför Tokmoderaten en ren uppfostrande välgärning för samhället och SD.

Partier och människor som tar sig själv på för stort allvar är potentiellt farliga. Det är ett symptom på att inte kunna se saker från andra vinklar än en.

Hm sa...

Har jag fel om jag utgår ifrån att tokmoderaten vet varför riksdagsmannen Björn Söder flyttat till Kristianstad? Hela grunden för inlägget försvinner förstås om det omnämns så det hade kanske inte varit lika 'lustigt'. Fortsätt gärna med dina försök och du har nog hittat rätt spår när du för säkerhets skull talar om för ev läsare att du är rolig.

Tokmoderaten sa...

Några tycks tycka det iaf, och om man analyserar kommentarerna här så är det fler som inte tycker så. Ärligt talat så betyder inte Söders flyttorsak ett smack i mitt inlägg...

Silverstolpe sa...

Kanon kul!

PS! Jag tycker uppriktigt och innerligt synd om er SD anhängare, alltid missförstådda, häcklade, misshandlade och bespottade. Händer ju inga andra partiföreträdare...

Dr.T sa...

Haha! Hur kul som helst! :)

Det värsta med att SD kom in i riksdagen är att det har flyttat en massa jävla Skåningar till Stockholm!

Ingen i Stockholm tycker om skåningar för alla vet att dom dricker gåsblod och pratar konstigt.