2010/06/14

DEN FANTASTISKA OPPOSITIONEN


I det grönröda regeringsalternativet finns det tre partier, tre partier som i varierande grad slänger ur sig galna förslag. Klart galnast måste väl ändå det mest extrema av de tre partierna, Vänsterpartiet, anses vara. Ibland får man med sig sina motvilliga koalitonspartners på sina upptåg, som i fallet där de grönröda inte kan vila förrän den dagen då sista amerikanska soldaten har tvingats hem till hemlandet oavsett om man råkar vara inbjuden gäst eller en "oinbjuden ockupant"...

Nu kommer Vänsterpartiet med sitt genomtänkta och gedigna svar på hur samhället skall dra sina vapen för valfriheten i sin ädlaste form, där kommunen och det offentliga uppenbarligen skall utmana de förhatliga, privata näringsidkarna på i stort sett varje plats där det finns privata utförare. I det nu belysta fallet vill Vänsterpartiets utsända revolutionärer i Skåne-kommunen Sjöbo att kommunen för valfrihetens skull skall öppna kommunala frisörsalonger.

Gud vad bra! Det är så skönt med ett parti som inte är rädda att visa föraktet för alla de frisörer som driver sina egna företag med ambitionen att få det att gå runt i konkurrens med sina kollegors diton. Tänk vad bra det skulle vara med en kommunal frisör, skattesubventionerad och med ett antal standardiserade DDR-frillor som kan måla in de privata kapitalisterna i sina hörn och driva dem till konkurs...

Redan idag så finns det faktiskt näringar som slåss med näbbar och klor mot kommunala motståndare, som de som hyr ut filmer på DVD där kommunal bibliotek med skattebetalarnas pengar faktiskt bjuder ut samma filmer gratis eller till en avsevärt lägre kostnad. Nu skall det bli mera, mycket mera - i Vänsterns och Valfrihetens namn. För i Vänsterns Sverige är det inte valfrihet om inte stat, landsting och kommun är med och utmanar kapitalisterna och utsugarna - företagarna och entreprenörena.

Så vad har vi att vänta oss när även denna fråga har jobbats igenom i de förhandlingar som förs mellan tre partier med olika galna förlag...? Kommunala pizzerior, kommunala matvaruaffärer, kommunala bensinmackar, kommunala gatukök, kommunala bingohallar, kommunala idrottslag - listan kan göras oändlig. Det är valfrihet i Vänsterns värld, att två eller flera privata utförare ger en konkurrenssituation och valfrihet finns inte på agendan då syftet där enbart är att suga ut arbetarklassen och tjäna pengar.

I Vänsterns Sverige är det ju fult att tjäna pengar, om man nu inte råkar vara en högavlönad idrottsman som sysslar med just den sporten som ordförande Ohly gillar mest - fotboll. I Ohlys Sverige måste alla betala massor med skatt, och inte undra på när samhället skall in och driva frisörsalonger och utmana utsugarna överallt. Alla måste betala mer i skatt i Ohlys Sverige, bortsett de där fotbollsspelarna som skall ha sänkt skatt bara för att de håller på med något så viktigt som fotboll - inte vård, skola eller omsorg. Undrar sedan om fotbollsspelarna dessutom får klippa till sina frisyrer gratis hos den kommunala frisören i Vänsterns Sverige?

Länkar: DN,

Inga kommentarer: