2010/06/05

GOD MORGON, ÄR DU RIKTIGT VAKEN ÄN...?


...God morgon,
har du sett nåt glatt i tidningen?
Nej, det var väl längesen.
Är du riktigt vaken än?

God morgon,
nu behövs det glada tag.
God morgon,
ta och leta fram ditt bättre jag.
Har du något bra förslag?
Nu behövs det glada tag.

Se solen, åter stiger solen.
Se solen, det blir en härlig dag.
God morgon, god morgon.

Se här kommer dagen,
ljusare visioner.
Sången har fått vingar,
åter glada toner.

Borta är nu natten,
hör på alla skratten.
God morgon, god morgon,
god morgon, god morgon.

Se här kommer dagen,
gladare är sinnet.
Flaggan är i toppen,
ömsa gamla skinnet."

Gårdagens opinionsundersökning lever vidare i mitt humör, leendet sitter kvar så till den milda grad att ansiktsmuskulaturen börjar få kramp. Dagens morgonpostning hamnar om samma undersökning och hur en av Sveriges mest respekterade politiska bloggare hanterar nyheten - socialdemokraten Peter Andersson.

Peter Anderssons blogg har namnet "Med rätt att tycka" och just tycka brukar Peter Andersson mycket när opinionsundersökningarna visar "rätt" siffror. Rubrikerna har varit många, de har varit jublande glada och jag förstår ju Peter Anderssons glädje när han knappat ner "Rödgröna rycker framåt..." , "Rödgrönt försprång..." , "Opinion visar Rödgrön styrka..." , "Politiska siffror som ger självkänsla..." och "(S)tora möjligheter att vinna storstäderna..." med många, många fler. Visst har Peter Andersson ibland skrivit om när nattsömnen blir störd eller när någon undersökning inte visar "rätt" men då alltid med bortförklaringar som ekar i den oändliga bloggosfären.

Jag känner ju inte Peter mer än virtuellt, men jag kan med mina erfarenheter gissa att den senaste brasklappen från Demoskop splågar Peter något helt otroligt, för tyst är han - stum. Ingenting hörs om ett Alliansövertag på över 6 procentenheter och ett nytt parti som axlat rollen som Sveriges största. Peter måste mår dåligt och jag känner mig kluven som bara den. Min elaka sida njuter av skadeglädjen, min snälla sida skickar empatiska tankar där egna funderingar om en alltför tidig formtopp finns i bakhuvudet.


I skallen snurrar en nästan 30 år gammal schlagerdänga med Chips på 33 1/3 varv per minut - God Morgon. Just den här morgonen vill jag använda den låten att både strö salt i sossarnas sår och samtidigt skänka några ord av tröst i den svåra och tunga stund. Så ta emot min utsträckta hand Peter, känn hur jag bryr mig samtidigt som jag hånskrattar... Förlåt!

Edit 09:30: Uppenbarligen är det så att SVT:s valsite uppmärksammar de som i både med- och motgång kommenterar de olika opinionsundersökningarna. Igår var det Kent Persson, Thomas Böhlmark och jag som var glada medan Peter Högberg uttryckte oro och Johan Westerholm allmän surhet.

Länkar: SvD1, SvD2

1 kommentar:

kimpa sa...

tyckte man den låten var bra?fast de var ju schlager iallafall.
& bra inlägg.