2010/06/09

STÖRST, BÄST & VACKRAST - MEN SNÄLLAST...?


Trenden har satt sig, det börjar bli tydligt att vinden har vänt och att medvinden nu gynnar Alliansen som regeringsalternativ och Moderaterna som dess största parti. Sentio, Demoskop och nu även Novus har placerat in det parti jag kommer välja om lite mer än 3 månader som det största partiet - medan det parti som tidigare prenumererat på den platsen är att likna vid en död fisk som knappt "flyter", som inte "funkar"...

En dag som denna borde jag ju vara överlycklig igen. Solen skiner, vi är störst, bäst och vackrast - huvudmotståndarna i sosseriet mindre, sämre och fulare. Men det finns ju 3 små vänner som inte mår lika bra som oss, som svälter och som förtärs - delvis med våra moderata framgångar som förklaring. Skall jag må riktigt, riktigt bra så skall alla fyra partierna lyfta tillsammans och alla fyra skall hålla sig över 4%-spärren. Den här dagen dippar alla våra tre vänner, och KD ligger dessutom under den där förhatliga spärren. Att alliansen gemensamt ändå ökar är inget plåster på såren - för alla måste vara med in i mål, ingen får lämnas bakom.

När man är stor, eller ännu bättre störst, så måste man vara snäll mot de mindre annars bygger man in konflikter i umgänget som kan vara förödande. Vi måste dela med av oss rampljuset, av uppmärksamheten så att alla kan få möjligheten att må riktigt bra. Det är en svår balansgång, det medges - men vi måste få alla med på banan, det är A och O för att vinna valet i september.

På motståndarsidan är det tvärtom, där är det den tidigare "gödgrisen" i familjen Grönröd som har det jobbigt, som har vinterkräksjuka och rasar i vikt medan den tidigare så smala kusinen från landet i snabb takt utvecklar ungdomsfetma. Minstingen i gänget står still och stampar på samma plats ungefär, lite upp ibland och denna gången ner rätt så rejält. Inget tillväxthormon funkar där inte...

Om nu Sentio, Demoskop och Novus nu har gett oss som vill se Alliansen vinna i höst lite råg i ryggen ¨så kommer det en undersökning imorgon som lär visa något annat. Det är SCB:s stora partisympatiundersökning, PSU. Detta är en undersökning som täcker in mer människor, över en längre tid - och det kommer gynna de som faller just nu. Jag är alltså mentalt förbered på ett grönrött övertag i morgon, men jag vill inte se något avgrundsdjup mellan blocken. Visar det något annat, att Alliansen leder även hos SCB så kommer all råg jag har i ryggen kompletteras med säd i mina brallor - då kommer medvinden verkligen att kännas som en medvind.

Länkar: SvD, Nyhetskanalen, Expr, AB

1 kommentar:

Fredrik sa...

Tecknar ett lite annat perspektiv...

http://fredrik.vartsollentuna.se/2010/06/09/forandringens-sommarvind/