2010/06/16

TRENDBROTT OCH MEDVIND


Medan det eviga flödet av rörliga bilder, ett plågsamt missljud från tusen och åter tusen vuvuzelas strömmar ut från TV-skärmen hemma med Sydafrika som avsändare så spelas det trots allt viktigare matcher här hemma - regeringssidan mot oppositionen.

Det brukar av hävd vara en match där det grönröda laget firar triumfer, ledda av kvasiproffset och mångsysslaren Thomas Bodström - och jag vet faktiskt inte om just denna överkvalificerade spelare var med i år. Bodström har nämligen tillbringat några sköna dagar på Fort Boyard för att lägga ytterligare en merit till den redan överfulla CV:n. Skulle det vara så att herr Bodström fortfarande är frånvarande från sitt kall som riksdagsman för att spela in lekprogram för reklam-TV så förklarar det till en del varför en trend denna eftermiddag bröts på Kaknäs bollplan.

Alliansens bolltrollare vann valårets match mot grönrödingarna med hela 4-1, utklassningssiffror som vi knappast kommer att få glädjen att se i en betydligt mer spännande drabbning den 19 september. Med tanke på hur det grönröda laget brukar prestera på fotbollsplanen och Alliansens lag presterade idag så kanske det finns möjligheter att anamma Ohly-avdraget för de begåvade riksdagsmännen. Ohly-avdraget är ett skatteavdrag enbart riktat till de som är duktiga på sånt som Ohly tycker är viktigast att belöna - fotboll!

"– Jag är väldigt övertygad om att elit behövs i idrotten. Och när Andreas Johansson flyttar från Wigan i England så väljer han inte Djurgården utan han väljer Aalborg. Inte därför att han tror att han utvecklas mer som spelare där utan av det enkla skälet att han tjänar dubbelt eller tre gånger så mycket utan att Aalborg behöver betala något mer än vad Djurgården var villiga att göra. Det är en konkurrenssituation och det gäller inkomster under kort tid. Då anser jag att Sverige i likhet med Danmark och Norge ska sänka skatterna för dessa fotbollsspelare" berättar Ohly utan att skämmas.

Så Lars Lindblad och Göran Pettersson, två moderata boll-atleter, kanske inte skall sörja alltför mycket om matchen i september går emot oss ty Ohly har ju lovat att arbeta för att fotbollsspelare och bara fotbollspelare ska få sänkt skatt. Företagsledare, entreprenörer, byggnadsarbetare, lärare, poliser, sjuksköterskor, butiksbiträden, brandmän - alla de där som håller på med sånt Ohly inte tycker är kul får däremot höjd skatt. När Jobbskatteavdraget skall begravas så kommer Ohlys med Fotbollsspelaravdraget. Så grattis till alla er som har tillräckligt bra bollsinne...

2 kommentarer:

kimpa sa...

nu måste vi skaffa vuvuzelas så vi kan spela för de rödgröna när de förlorar i fotboll mot alliansen nästa gång.

ua sa...

Läste på nå'n blogg att Bodström efter sitt äventyr på fortet är "justerad" och därför inte kunde sparka boll. Fast jag tror förstås att Alliansen hade vunnit ändå :)