2011/01/10

NÄR KATASTROFEN ÄR EN PYTTELITE TJOCKARE PLÅNBOK...


"Katastrof (grekiska καταστροφή ’omstörtande’) betecknar en olycka som berör en stor mängd människor eller ödelägger stora materiella värden. Exempel på katastrofer är Fartygsolyckor, vulkanutbrott, skyfall, översvämningar, tågolyckor, tsunami och oljeutsläpp. Inom hälso- och sjukvården avser en katastrof en händelse som är så allvarlig eller medför så många skadade att sjukvårdens resurser inte räcker till för att upprätthålla ett optimalt omhändertagande av de drabbade."

Texten ovan är saxat ur Wikipedia, en plats där man faktiskt hittar katastrofens betydelse och exempel på densamma. Men så finns det ju andra katastrofer också, de katastroferna som sosse-politrucker och fackföreningsfjollar tycker att skattesänkningar är. I dag kan man läsa att Lars-Anders Häggström. ordförande i den socialistiska kamporganisation "Handels" tycker att ett femte jobbskatteavdrag minsann är att likna vid massdöd, sprängda hus, tågolyckor, tsunamis eller annat elände. Att arbetande människor får behålla lite mer av sina pengar och att den klåfingriga staten låter bli några kronor är en katastrof. Tack för bränslet säger jag...

Precis så lät det ju också under valrörelsen om de fyra första jobbskatteavdragen, hemskheter och katastrofer påhittade av en människofientlig regim som inget annat ville än att utarma staten Sverige. Efter valet lät det annorlunda, och Mona Sahlin erkände mellan raderna att den politik regeringen faktiskt hade fört var en rätt sund politik där den ekonomiska friheten ökade för den enskilda medborgaren. Tack för det erkännandet säger jag, även om det kom försent...

Men fackfjollen Häggström och Aftonbladet tar nu till kapitalerna och fettar upp texten i domedagsrubriker om att ett femte jobbskatteavdrag där löntagarna får behålla ytterligare mellan 200 till nästan 400 kronor av sin månadslön som något "som sliter sönder samhället".

Sällan och tack och lov så är väl aldrig skillnaderna så tydlig mellan de politiska alternativen som när det kommer till vad som är mitt, ditt, vårat och vad som är statens pengar. Skatterna är ett nödvändigt ont för ett välfärdssamhälle, men varför plåga folket mer än nödvändigt som Lars-Anders Häggström vill, eller det parti som han åker runt och första maj-talar för...?

Svensson har lidit under ett alltför plågsamt högt skattetryck alltför länge - nu är det dags att smärtlindra Svensson lite, lite till - för att inte slita sönder samhället.

Uppdatering klockan 18:15: Nu har Pravda ändrat rubriken från "KATASTROF, REINFELDT" till det något mindre bombastiska "Hård kritik mot skatteförslaget".

Länkar: AB, SvD, DN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det märkliga är också alla som inte har kostnader för arbete är upprörda över att andra får göra avdrag på någon hundralapp för kostnader för arbetet. I kommentarsfälten får man läsa hur alla som arbetar saknar all empati eftersom de vill behålla pengar de jobbat ihop. Kommentatorerna önska också alla motgångar och sjukdomar till de som inte delar deras uppfattning att alla arbetares pengar är deras.

Anonym sa...

Svårt att ta någon på allvar som kallar politiskt aktiva för "fackfjoller". Om man inte känner till vad fackföreingar betyder för demokratin så bör man inte uttala sig alls.