2011/01/01

"TAIMOUR ABDULWAHAB-WANNA BE:S" I HOVSJÖ


Nyårskvällen lät oss veta att mannen som gav begreppet "snurrig" ett ansikte - Per Oscarsson - förmodligen har brunnit inne i sitt hem tillsammans med sin hustru. I en rykande ruin, där enbart skorstenen står kvar på Västgöta-slätten lär en av våra mest färgstarka skådespelare ha fått möta sin Sankte namne vid pärleporten. För mig som är uppväxt med polisfilmerna från Strömstad där Oscarsson förstärkte bilden av sig själv som underbart desorienterad så är det naturligtvis sorgligt att konstatera att själva mallen för den svenska kulturarbetaren inte längre finns med oss.

Apropå poliser och rykande ruiner så kommer jag osökt in på nattens andra nyhet, den om ett 50-tal unga "Taimour Abdulwahab-wanna be:s" som angrep Södertälje-polisen med pyroteknik under nyårsnatten i den laglösa stadsdelen Hovsjö. År 2011 börjar alltså på ett sätt som spelar Sverigedemokraterna i händerna, de som gärna klumpar i hop folk och dömer alla efter ett gäng galningar utan respekt, utan förnuft, utan någonting innanför pannbenet. Det kravlösa Sverige visar sig återigen från en av sina värsta sidor - där man tror att man är tuff och ball om man skjuter fyrverkerier på de som har till uppgift att hålla ordning i städer som Södertälje...

Själv tycker jag att vi måste hitta nya lösningar på det som skedde inatt i Hovsjö, och det som tidigare skett i Rosengård, Angered, Ronna, Rinkeby med flera platser. Det som sker är inte alla rotlösa invandrarungdomars "förtjänst", utan ett fåtal unga människor som genom sitt handlande visar att de är vuxna nog att möta rättvisan som en man. Daltandet måste få ett slut, vi kan inte längre inbilla oss att närpoliskontor eller samtal med brottslingar alltid fungerar. Det är dags att gå från kravlöshet till krav och där handlingar alltid får konsekvenser i någon annan form än lite samhällstjänst eller några böter som aldrig någonsin kommer att betalas.

Det är inte alla, det är några - men dessa några förstör så otroligt mycket för alla andra. Det ligger i allas vårat intresse att se till att händelser som den igår, när ett 50-tal sataniska ungdomar lägger sig i bakhåll för 4 poliser och beskjuter dessa med preumtivt dödliga vapen faktiskt får mer mediautrymme än några rader i en tidnings webb-upplaga. Det är dags att slå mot de som med sitt agerande och trots sin ringa ålder faktiskt sakta men säkert slår sönder grundfundamenten i vårt samhälssbygge. Det är dags att ta av sig silkesvantarna, och sätta på sig boxningshandskarna - snällheten fungerar inte längre...

Länkar: SvD1, SvD2, DN1, DN2, DN3

13 kommentarer:

Visionären sa...

"Det är dags att ta av sig silkesvantarna, och sätta på sig boxningshandskarna - snällheten fungerar inte längre..."

Helt rätt.

Ring ut socialkärringarna (hörde f.ö. en på P1 häromdagen kommentera de små liven i Södertälje, som i publik radio bl.a. tilläts yttra sig om att de skulle skära både tunga och hals av en kommunpolitiker och var tvungen att omgående stänga av möget; inte bra för blodtrycket) och ring in fler bastanta poliser som kan lägga snorungarna över knät och ge dem den omgång stryk som de så väl behöver och som deras slappa och likgiltiga föräldrar missade att ge dem.

V

Anonym sa...

Mycket bra skrivet!
Det är dags att sluta dalta med packet.

Anonym sa...

Delar fullständigt din uppfattning

Anonym sa...

För det första måste de ständiga förolämpningar som polisen utsätts för beivras.
För det andra borde det utmätas snabb rättvisa, inte mer än två veckor när det gäller ungdomar för det är en sån tidshorisont de har. Alltså måste det finnas jourdomstol. Sedan bör de få sitta några veckor i isolerat häkte.
För det tredje bör det vara hårdare straff för varje nytt brott en person begår.
Vill moderaterna införa hårdare straff? Jag trodde det var något de nya moderaterna förkastat.

FredrikN

Anonym sa...

Hur många "enskilda galningar" måste det till för att det inte längre skall röra sig om "enskilda galningar"?

Din kommentar om att detta spelar SD i händerna är helt korrekt, men istället för att gräma dig över detta faktum borde du ju se ett steg längre; SD har rätt!

Ditt parti, Moderaterna, sitter vid regeringsmakten och är sveriges största parti. Ändå genomför man inte det du tar upp om kännbara straff, konsekvenser av sitt agerande och silkesvantarna fortsätter alltjämt att vara de gällande. Kanske dags för dig att byta till ett parti som verkligen menar det man säger, nämligen Sverigedemokraterna.

Medan du väntar på medlemsmatrikeln från SD kan du ta en titt på detta;

http://vimeo.com/18014677

/Martin

Anonym sa...

Ähm...
Ingen som tänker på att brandkåren har den allra bästa "beväpningen" för att tas med yngel av denna sort?
Spola vatten på dem med största sprutan så tänder ej pyrotekniken och entusiasmen "svalnar" rätt fort när de är dyngblöta i vinterkylan.
Kanske även metylenblått i vattnet så blir de lätta att hitta även dagen efter...
Men då kommer väl alla socialmuppar att oja sig å det allra väldigaste?

Annars så känns det som som om man kastar sten på polisen då är det gummikulor som gäller...
/Erik

Johan sa...

Du är moderat, borgarna sitter i regeringsställing - varför händer ingenting? Jag tycker moderaterna håller på att 'balla ur' i sin strävan att göra alla glada...

Anonym sa...

I sak finns inga invändningar. Daltandet med dessa ungdomar, som säkert är medvetna om att deras ålder ligger under straffbarhetsåldern, är på sikt en Döbelns medicin.

För övrigt har jag ingen som helst förståelse att du tar dig friheten att slänga omkring en massa invektiv om Sverigedemokraterna. Varför begår du sådana dumheter? Använd det du har "innanför pannbenet" och lyssna noga på det allt starkare mullret från folkdjupet och ställ dig frågan om det finns en korrelation mellan migrationspolitik och upplopp, bilbränder, skolbränder etc.

Anonym sa...

Ett tillkännagivande att näste självmordsbombare kommer att bli begravd tillsammans med slaktavfall från en gris skulle göra susen.

Olov sa...

Sättet att få låg brottslighet i ett land är inte att straffa brottlingar hårdare. Det är betydligt mer effektivt att se till att det blir mindre brottslingar. Mer fattigdom- mer brottlighet. Mer utanförskap och rasism- mer brottslighet. Det är ett starkt argument mot alltför mycket laissez faire kapitalism och låg nivå värdeomfördelning. Reglerad kapitalism ala typ något mellan moderaterna och socialdemokraterna är därför i min åsikt det allra bästa.

Hårdare straff kostar mest bara pengar och är ineffektivt. Tänk om tänk rätt;)

Tandblekningsprodukter sa...

If we truly want to put back smiles on our faces. We need to take risks.
If we tend to be soft yet bothered, numbness will set it, and we don't want that.

Anonym sa...

En kommentar till inlägget från Anonym: 1/1/11 18:57

THE PIG AND PERSHING!
The story - some call it an urban legend - is told of the American General John "Black Jack" Pershing who was in charge of a U.S. garrison in the Philippines in 1911. Responding to numerous terror attacks by Muslims, Pershing ordered the perpetrators caught, tried and, all except one of them, executed by firing squad.

After making them dig their own graves, the soldiers tied them to the execution posts, then slaughtered a number of pigs in front of them, rubbing the bullets they would use to shoot the terrorists in swine blood and fat. As the legend goes, this terrorized the terrorists, whose Islamic faith taught them that if pigs contaminated their bodies they would go to hell instead of as martyrs to paradise.

Their corpses were buried under the pigs' remains, and the one terrorist who had not been killed was released to tell his fellow mujahedin what he had seen. For the next 50 years, Islamic terrorism was unheard of in those islands.

Was "Black Jack" Pershing the subject of a damning commission of inquiry? Was he disciplined, dismissed?

No, the president apparently promoted him for crushing the terrorist threat.

Man kan möjligen undra hur gevären mådde efter att kulorna smorts med grisfett? Läskstången ni minns säkert...
Men historien är käck IAF
/Erik

Anonym sa...

Jag har till i höstas varit M trogen sedan jag var 18 år.
Men nu står ni mig upp i halsen.Trodde i min enfald att det var ni ,som kraftigt skulle minska den svenska massinvandringen.
Kunde jag haft mer fel,ni gjorde ju precis tvärtom och ni bär nu det största ansvaret för söndringen och splittringen av vårt land.
Då ni fortsätter svartmålningen av oss, som är förfärade över denna utveckling, då ni hävdar att svenskar inte finns(alla andra nationaliteter existerar bara just inte den svenska)när ni stillatigande låter oss skattebetalare betala 110 miljoner per månad i bidrag till de elvatusen människor som vägrar lämna vårt land trots att de har fått utvisningsbeslut.

Hur kan ni då blir förvånade över att SD bara blir större och större?!
Jag behöver arbeta så hårt för att försörja mina tre barn,samtidigt som kvinnor från mellanöstern stolt deklarerar att de av tradition är hemmafruar.
Jag kanske också ska låta alla andra försörja mig då både min mor och mormor faktiskt var just hemmafruar,eller är de privilegiet bara förunnat de från rätt kultur?
Min röst kommer ni aldrig att få av mig igen-aldrig.